בפסגות מעלים מחיר יעד למניות מזרחי טפחות: "ההכנסות התפעוליות גדלות בקצב גבוה"
כלכלני בית ההשקעות פסגות מעדכנים הבוקר (ג') את המלצתם למניות בנק מזרחי טפחות. האנליסטיות רונית חלימה ולימור גרובר ממחלקת המחקר של פסגות מותירות את ההמלצה למניה על "תשואת יתר" ומעלים את מחיר היעד ל- 28.4 שקל למניה.
"העלאת מחיר היעד נובעת משתי סיבות מרכזיות. האחת, שמירה על היציבות בהוצאות התפעוליות ברמה הנמוכה מהערכותינו המוקדמות, מה שמצביע על יכולת הבנק לעמוד בתכניותיו לרסן את קצב הגידול בסעיף זה. השנייה, צמיחת ההכנסות התפעוליות בקצב גבוה מהערכותינו המוקדמות בין היתר בשל צמיחה יפה בתוצאות בנק יהב ולאור תוצאות הבנק ברבעונים האחרונים, שלא הצביעו על פגיעה עקב יישום רפורמת העמלות".
בפסגות מציינים כי בשנה הקרובה צפוי הבנק, בדומה לכלל המערכת הבנקאית, להתמודד עם מספר אתגרים: שחיקת המרווח הפיננסי מציבה אתגר מהותי עבור המערכת הבנקאית מבחינת הפעילות השוטפת. ברבעון הראשון ראינו פיצוי מסוים לשחיקה במרווח באמצעות מימושי אג"ח, אירוע חד פעמי באופיו. שחיקת המרווח הינה בעיה כלל מערכתית שתשתנה רק עם שינוי בסביבת הריבית. "חשוב להדגיש כי בשל אופי הפעילות של הבנק ומדיניותו רמת הפגיעה בו נמוכה יותר".
אתגר משמעותי נוסף הוא איכות תיק האשראי. "הבעיה המסורתית המאפיינת תקופות מיתון צפויה להתגבר בשנה הקרובה, הן דרך גידול ביתרת החובות הבעייתיים והן דרך גידול בסעיף ההפרשה לחובות מסופקים. ברבעון הראשון ראינו מגמה הפוכה ומפתיעה של ירידה ביתרת החובות הבעייתיים של מזרחי-טפחות לעומת המצב בכלל המערכת. הסיבה לירידה האמורה הייתה פירעון של אשראי שסווג כבעייתי. אמנם מדובר באירוע חיובי אולם אנו מתייחסים אליו כאל אירוע נקודתי שאינו עולה בקנה אחד עם המצב במשק. להערכתנו בהמשך השנה נראה גם במזרחי-טפחות מגמת עלייה באשראי הבעייתי".
מבחינת הפרשה לחומ"ס, שיעור ההפרשה ברבעון ראשון היה נמוך מהרבעון הקודם ברמת כל המערכת בשל סיבות טכניות (רבעון קצר יחסית). "כפי שכתבנו בעבר, אנו מעריכים כי ברבעונים הבאים נהיה עדים למגמת עליה בהפרשות. מגמה זו לא תפסח על מזרחי טפחות אולם עוצמתה בהשוואה לכלל המערכת תהיה מתונה יותר, בשל משקלו הגבוה של הרכיב הקמעונאי בפעילות הבנק".
בנוגע לצמיחת תיק האשראי אומרים בפסגות כי בניגוד לכלל המערכת שהציגה צמיחה מתונה או ירידה בהיקפי האשראי, דיווח מזרחי-טפחות על גידול חד יחסית של 4.63% ביתרת האשראי, כאשר מרביתו נרשם במגזר העסקי. לבנק היקף פעילות נרחב מול המגזר הקמעונאי, ולכן הרחבת הפעילות מול המגזר העסקי, גם כאשר היא נעשית בתקופה בעייתית, אינה מהווה אינדיקציה לעלייה משמעותית בסיכון. "על אף האמור אנו מעריכים כי לאור המצב במשק בהמשך השנה יציג תיק האשראי של הבנק שיעורי גידול נמוכים יותר ואף יציבות יחסית".
בנוגע להלימות ההון אומרים במזרחי כי "נכון לסוף רבעון ראשון הסתכמה הלימות ההון של מזרחי-טפחות ב- 11.61%, גבוהה במעט מהממוצע המערכתי שעמד על 11.48% ולאור הגיוסים שערך הבנק לאחר מועד הדו"חות נראה כי הבנק יגיע ללא קושי ליעד 12%. אף על פי כן, מתוך הלימות ההון האמורה, הלימות ההון הראשוני עומדת על 6.60% בלבד לעומת ממוצע מערכתי של 7.6% (כולל הון היברידי) מה שמציב את מזרחי-טפחות עם הון ראשוני נמוך יחסית, שבאופן תיאורטי עלול להקשות על צמיחה עתידית. יחד עם זאת, חשוב לזכור כי פעילות הבנק מאופיינת ברמות סיכון נמוכות ביחס למערכת וכי ייתכן שבשל כך יישום הוראות באזל II ישפר את היחס".