בזן טיפסה 3%: "סבירות הצפת השוק הישראלי בתזקיקים זולים עדיין נמוכה"

כך אומר האנליסט ערן יונגר מהראל פיננסים, ומעלה את מחיר היעד למניה ל-2.10 שקלים
קובי ישעיהו |

מניית בזן רשמה עליה של יותר מ-20% מתחילת החודש ומשלימה היום זינוק של כ-81% מתחילת השנה. המניה נסחרת כעת בבורסה בעליה של 2.9% למחיר של 1.73 שקלים למניה.

האנליסט ערן יונגר מהראל פיננסים פרסם היום עדכון לסקירתו על בזן ואומר כי "לאחר אשרור עסקת הפצחן על ידי דירקטוריון חברת בזןה אנו מעדכנים את מודל הערכת השווי. למרות שעסקת הפצחן עומדת לנגד עינינו מזה זמן מה, אשרור בדירקטוריון בנקודת זמן זו מהווה נקודת פתיחה להשגת המימון הדרוש ואישור להמשך הצעדים לעמידה בלוחות הזמנים".

בהראל מעלים את מחיר היעד למניה ל- 2.1 שקלים ונותרים בהמלצת "משקל יתר".

יונגר אומר כי מרווח הזיקוק המייצג של החברה גבוה בכ-60-65 סנט ממרווח הייחוס "ואנו מעריכים כי עם השלמת הפרויקט תציג החברה מרווח הגבוה בכ- 2 דולר לחבית ממרווח הייחוס. אנו הערכנו מרווחים הגבוהים בכ- 1-1.5 דולר לחבית לפי קצב התקדמות הפרויקט בשנים 2012-2014 וכן חלק ממרכיב הפחת. בטווח הזמן הקרוב אנו עדיין ברמת מרווחים נמוכה מאוד ואנו נראה השפעה זו כבר ברבעון הקרוב".

לפצחן שני תפקידים עיקריים: (א) הגברת כושר הזיקוק הכולל, (ב) יכולת פיצוח מגוון רחב יותר של חומרי גלם. במסגרת זו תצמצם החברה את הפקת המזוט, המהווה מעין שארית שאינה ברת פיצוח, ותגדיל את זיקוק הסולר. "אנו מעריכים כי לחברה ייווצרו עודפי סולר בשוק המקומי ועל כן תידרש לייצא את היתר. תורכיה הנה שוק הייצוא העיקרי של החברה ובה קיים מחסור בהיצע מקומי של כ-150 אלף חביות ליום. אנו מעריכים במודל עלייה בהוצאות שיווק ומכירה הן לתפעול הפצחן והן כתוצאה מעלייה בייצוא".

לגבי התחרות בשוק המקומי מציינים בהראל כי בשנים האחרונות מוקמים בתי זיקוק ענק בהודו. בתי זיקוק אלו אמורים להשביע את קצבי הצמיחה של הודו וסין אולם אין מן הנמנע כי מקצת מהתזקיקים ישמשו גם את השוק האירופאי. דווקא כאן חשיבותה של ישראל המהווה גשר חשוב לאירופה, זאת באמצעות צינור הנפט אילת-אשקלון. הגעת תזקיקים מהודו לישראל אינה תרחיש הרחוק מהמציאות אולם סבירות הצפת השוק הישראלי בתזקיקים זולים עדיין נמוכה.

עלות הפצחן ירדה משיעור של כ- 670 מיליון דולר לשיעור של כ- 500 מיליון דולר. "החברה צפויה כעת לפעול לגיוס המימון מסוכנויות מימון זרות או לפעול לגיוס חוב בישראל. אנו סבורים כי תחילת החזר המימון תהיה עם השלמת הפצחן ותחילת פעולתו".

לגבי התוצאות ב-2009 מעריך יונגר שבזן תציג ירידה של כ-40% בהכנסות לרמה של כ-4.78 מיליארד דולר ורווח תפעולי של כ-140.7 מיליון דולר. ב-2010 צפוי גידול בהכנסות לכ-5.27 מיליארד דולר ורווח תפעולי של כ-202 מיליון דולר.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה