מזור מזנקת 18% במחזור גדול: הצלחה למערכת הדמיה הממוחשבת בניסוי הקליני ההשוואתי
חברת מזור טכנולוגיות, העוסקת בפיתוח מכשור רפואי בעבור ניתוחים כירורגיים מונחי הדמיה לצורך ניווט של כלים כירורגיים בדיוק גבוה ובפולשנות מזערית, עושה צעד חשוב לקראת הרחבת פעילותה גם לשוק מוצרי ההדמיה הממוחשבת.
החברה דיווחה היום (ב') על תוצאות ראשונות מוצלחות מניסוי קליני השוואתי שבוצע במוצר שפיתחה להדמיית תלת מימד לחדרי הניתוח, C-Insight, שקבעו כי לא נמצא הבדל מהותי בדיוק ההדמיה ובאיכות התמונה של המערכת של מזור בהשוואה למערכות הדמיה מתחרות ויקרות בהרבה. עלות מערכות הדמיית התלת מימד הנמכרות כיום בשוק גבוהה ביותר מפי 10 מעלות המערכת של מזור. כלומר, המערכת של מזור מצליחה לספק את אותה הסחורה שמספקות מערכות מתחרות רק בעשירית מהמחיר.
על פי תוצאות המחקר, שהתבצע בעת האחרונה בבית החולים הדסה בישראל והוצגו בסוף השבוע האחרון בפני מאות רופאים וחוקרים שנכחו בכנס בין לאומי בבוסטון, לא נמצאו הבדלים מהותיים בין תוצאות מערכת ה-C-Insight של מזור לעומת יכולות מערכת ה-ISO-C של חברת סימנס ומערכת סי טי.
יותר מכך, נמצא כי המערכת של מזור טכנו אפשרה קבלתן של החלטות קליניות מהותיות זהות לאלו שיכלו להתקבל על בסיס המערכות המתחרות אליהן הושוותה. הניסוי ההשוואתי נעשה על גבי גופות ובמהלכו נבדקה היכולת לקבל החלטות קליניות מהותיות תוך כדי ניתוח על בסיס הנתונים שהופקו ממערכות ההדמיה השונות. עוד נמצא כי בעת שימוש במערכת ה-C-Insight משך הקרינה ורמת החשיפה לקרינה פחותה באופן משמעותי לעומת מערכת ה-ISO-C ומערכות CT.
בדרך לשוק האמריקני
נזכיר כי מזור קיבלה במהלך 2008 עבור מערכת ה-C-Insight את אישורי ה-FDA בארה"ב וה-CE באירופה. מזור חתמה במהלך החודשים האחרונים על חמישה הסכמים ראשונים להתקנת מערכות ניסיוניות של ה-C-Insight בשלושה בתי חולים בארה"ב ובשני בתי חולים בגרמניה.
במסגרת אישורים אלו, המערכות הניסיוניות יהיו בשימוש קליני במהלך ניתוחים אורטופדים שונים בבני אדם ותיבדק יעילותן ואיכות הפקת התמונות התלת ממדיות של המערכות בזמן ניתוח אורטופדי. המשוב שיתקבל מהמשתמשים בניסוי ישמש את מזור לצורך השלמת פיתוח התשתית הטכנולוגית והשיווקית של המערכת והכנתה למכירות בשוק האמריקאי והאירופי.
תוצאות המחקר מעוררות עניין רב בכנס החשוב בבוסטון
מנכ"ל החברה, אורי הדומי, מציין כי "אנחנו גאים מאוד על התוצאות שהשיגה מערכת ה-C-Insight במסגרת הניסוי הקליני ההשוואתי, שמהווה עבורנו מבחן ראשון בדרך להוכחת יעילותה והישגיה של המערכת ולשיווקה בעולם. להערכתנו מדובר במוצר העונה בצורה מיטבית על דרישות בתי החולים להפחתת עלויות הרכש, וזאת מבלי לפגוע באיכות וברמת ההדמיה הנדרש לצורך הניתוח וקבלת ההחלטות הקליניות. השימוש במערכות תלת ממד בחדרי ניתוח מוגבל כיום לבתי חולים מעטים, בשל מחירם הגבוה של המערכות. הואיל ומחיר המערכת של מזור זול משמעותית לעומת המחיר של מערכות תחרותיות המצויות כיום בשוק, ה-C-InSight עשוי להפוך למוצר אטרקטיבי לבתי חולים. זו הסיבה שתוצאות המחקר המדעי שביצענו עוררו עניין רב בקרב הקהילה המדעית והטכנולוגית שנכחה בכנס החשוב בבוסטון".
במרבית הניתוחים האורטופדים המתבצעים כיום קיימת אפשרות לאימות תוצאות הניתוח בעזרת מערכות הדמיה דו ממדיות בלבד. ה-C-Insight היא מערכת הדמיה המפיקה תמונות תלת-ממדיות בזמן ניתוח ומתבססת על תשתית מערכות ההדמיה הדו-ממדיות המצויות בחדרי הניתוח. יתרונה הגדול של המערכת של מזור הינו בהיותה מערכת תוכנה שמשתמשת בנתונים המופקים ממערכות הדמיה קיימות בחדר הניתוח ומאפשרת שימוש חסכוני במערכות הישנות לטובת הפקת הדמיה תלת ממדית. בשיטה זו חוסכת המערכת של מזור לבית החולים את הצורך לרכוש מכונות הדמיה חדשות ויקרות בהרבה או לבצע השקעה בבניית תשתיות חדשות.
מזור, הפועלת בתחום ניתוחים מונחי הדמייה, דיווחה לפני כחודש על גידול בהכנסות הרבעון הראשון וצמצום ההפסד הרבעוני בהמשך לגידול במכירות באזורים בהם פועלת החברה. בשורה הראשונה מדווחת מזור על הכנסות בסך של 930 אלף שקל, גידול של 794%, בהשוואה להכנסות בסך של 104 אלף שקל ברבעון המקביל אשתקד. ההכנסות גדול בכל אזורי המכירה הגיאוגרפים בהם פועלת החברה ובעיקר באירופה שם רשמה החברה מכירות בסך של 743 אלף שקל. ההכנסות ממכירת מערכת spineassist הסתכמו בכ-446 אלף שקל והערכות המתכלות הוסיפו 453 אלף שקל.
לפני כחודש ערכנו ראיון מקיף עם מנכ"ל החברה ובו סיפרנו על חברה והצפוי לה.