אסיפת קק"ל תידחה ל-18 ביוני: "הסכם קק"ל עם המדינה לא ייפגע", מסר היועמ"ש

היועץ המשפטי לממשלה הודיע כי התחייבות הממשלה תישאר בתוקף גם אם האסיפה הכללית תידחה ל- 18 ביוני
עינת פז-פרנקל |

בית המשפט המחוזי בירושלים אישרר היום (יום א') את החלטתו מיום ו' האחרון ואילץ את יו"ר הקרן הקיימת לישראל לדחות את אסיפת הקרן שתוכננה היום לשעה 15:00 ב-18 ביוני.

מקק"ל נמסר כי "בעקבות פניית עו"ד פסטרנק, היועצת המשפטית של קרן קימת לישראל, שביקשה מהיועץ המשפטי לממשלה לקבל את הצעת השופט סולברג, הודיע היועץ המשפטי לממשלה כי התחייבות הממשלה תישאר בתוקף גם אם האסיפה הכללית תידחה ל-18 ביוני".

נסכיר כי, בדיון שהתקיים ביום שישי האחרון המליץ בית המשפט כי היועץ המשפטי לממשלה יתחייב לקק"ל שבמידה וישיבת האסיפה הכללית תידחה ל-18 לחודש (לאחר אישור הרפורמה בממ"י בחוק ההסדרים, שיובא לאישור הכנסת מחר), זכויות קק"ל כפי שהושגו בהסכם של קק"ל עם המדינה () לא ייפגעו.

בעקבות כך, פנתה הבוקר קק"ל ליועץ המשפטי לממשלה בבקשה לאשר את הצעת בית המשפט ולהתחייב כי ההסכם יישאר בתוקף במסגרת חוק ההסדרים.

"המדינה סבורה כי ראוי שהנוסח שיונח על שולחן הכנסת יתאם להסכמות", הודיע היועץ המשפטי לבית המשפט ולקק"ל. "יחד עם זאת, נוסח הצעת החוק שיונח על שולחן הכנסת יהיה הנוסח הנוכחי, וככל שהסכם העקרונות יאושר על ידי מליאת האסיפה הכללית של קק"ל לא יאוחר מתאריך 18/6/09, הרי שלא יהיו שינויים בהצעת החוק ובהסכם העקרונות".

לדברי ראשי מטה המאבק בהפרטת הקרקעות, בית המשפט קיבל את בקשתו של אורי בנק, חבר דירקטוריון קק"ל, שטען כי האסיפה מתבצעת במחטף וכי מרבית חברי האסיפה, יהודים מרחבי העולם, כלל לא זומנו אליה למרות שמרביתם צפויים להגיע עוד השבוע לארץ.

"באסיפה אמורה להתקבל החלטה שמשמעותה ויתור של הקרן הקיימת על שטחים בבעלותה" אומרים במטה המאבק. "החלטה מעין זו היא למעשה סוף למפעל הקרן הקיימת".

במטה טוענים כי 93% מחברי האסיפה כלל לא קיבלו את פרטי ההסכם לגביו הם אמורים להצביע. 76% מחברי האסיפה לא יכולים להגיע לכינוס, מתוכם 95% מחברי האסיפה המתגוררים בחו"ל.

"הניסיון לחטוף את אדמות המדינה ולהעבירן בגניבה לידי בעלי ההון לעת עתה נעצר", מסר גיל פלוטקין, מחברי מטה המאבק. "אנשי הנהלת הקרן הקיימת הבינו את הרמז העבה שנשלח אליהם ע"י בית המשפט".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה