בורסות אסיה סגרו במגמה מעורבת: טוקיו עלתה 1%, הונג קונג ירדה 2%
מגמה מעורבת אפיינה את המסחר בבורסות המרכזיות של מזרח אסיה, על רקע חולשת היין היפני שתמכה במניות של היצואניות היפניות הגדולות. מנגד, מניות הקשורות לסקטור האנרגיה והסחורות הפגינו חולשה בעקבות הירידה במחירי הנפט והמחצבים.
היום דווח בטוקיו כי העודף בחשבון השוטף של יפן ממשיך להתכווץ זה החודש השלישי ברציפות ברקע למיתון העולמי ולירידה חדה בביקוש למוצרים יפניים מעבר לים. שר האוצר היפני דיווח היום כי העודף בחשבון השוטף התכווץ בשיעור חד של 54% לרמה של 630.5 מיליארד יין יפני (6.4 מיליארד דולר), גרוע מחציון הערכות האנליסטים שחזו כי העודף בחשבון יעמוד על 850 מיליארד יין.
"באופן כללי, התאוששות פעילות ענפי הייצוא ביפן עדיין חלשה מאוד, זאת למרות שקצב הירידה בפעילות הכלכלית התמתן. ליפן יהיה קשה מאוד לחזור לרמות עודף גבוהות כמו שראינו בשנה שעברה", כך אמר ג'ונקו נישואקה, כלכלן מחטיבת ניירות הערך של RBS, בראיון לסוכנות בלומברג
בטוקיו רשם מדד הניקיי עליה של 1%, בסיאול עבר מדד הקוספי לירידה של 0.1% ואילו בהונג קונג נסוג מדד ההאנג סנג ב-2%. בורסת שנחאי סגרה בעליה של 0.5%. החוזים על מדדי וול סטריט מאותתים כעת על צפי לירידה של 0.7% בפתיחת המסחר היום.
"למעשה נגמרו הסיבות לקנות מניות כעת, מכיוון שהציפיות להתאוששות בכלכלה כבר מגולמות במחירי המניות. הנתונים שפורסמו ביום שישי בארה"ב מאותתים על שיפור מסויים, אבל אני בספק אם גם בחודש הבא נראה את המשך התהליך", אמר לבלומברג יושינורי נאגאנו, מנהל השקעות בטוקיו.
מניית הונדה רשמה עליה של 2.6%, קנון עלתה 4% ומנגד איבדה פטרוצ'יינה 1.5% . מניית נומורה, חברת הברוקרים הגדולה ביפן, רשמה עליה של 2.5% בעקבות העלאת המלצה.