בקיוריי של שלדות מתכוננים לאירופה: "הם מבינים כמה השוק גדול"
חברת שלדות דיווחה אתמול (א'), כי קיוריי (QRay), חברת בת של החברה העוסקת בתחום המכשור הרפואי, קיבלה אישור התקן האירופאי CE למוצרה בתחום הטיפול בפצעים ובכאב. "השגנו אבן דרך המאפשר לנו להתחיל את פעולות השיווק של מוצר הראשון שלנו המבוסס על טכנולוגיית החשיפה לקרינת אור שפיתחנו", אומר מנכ"ל שלדות אלון פרידנזון בראיון טלפוני עם Bizportal.
שלדות מפעלי מתכת מוגדרת כחברה מענף המתכת, כי זהו תחום הפעילות היחידי המניב לחברה הכנסות. אך בנוסף עוסקת החברה בפעילות השקעה בתחום הנדל"ן ובתחום המכשור הרפואי באמצעות קיוריי בה מחזיקה החברה בכ-87.8%. השליטה בשלדות הינה בידי אריה פרידנזון ובנו אלון.
בעקבות קבלת תקן ה-CE למוצר ה'וויראו' (Vireo) שוחחנו עם אלון פרידנזון ועם מנכ"ל קיוריי, צביקה פאר. "אישור ה-CE שקיבלנו גם מסמן בעצם את סיום פיתוח המוצר הראשון שלנו לריפוי פצעים כרוניים וטיפול בכאב", אומר פרידנזון.
קיוריי פיתחה מוצר חדשני המיועד לטיפול בפצעים כרוניים בבית הלקוח והכולל גם ממשק שליטה לרופא. הייחודיות של המוצר הוא שניתן לבצע עימו טיפולים בבית וגם בבית החולים, כאשר הרופאים משתמשים בתוכנת ניהול בה הם יכולים לקבוע את דפוס הטיפול ולאחר מכן אף לקבל פידבק על אופן ביצוע הטיפול בבית.
נכון להיום, קיוריי מבצעת ניסויים קליניים בבי"ח קפלן ברחובות ובסורוקה בבאר שבע בתחום של ריפוי פצעים כרוניים וכן ניסוי נוסף במרכז הרפואי הדסה בירושלים בתחום של טיפול ומניעה של פצעים בפה במושתלי מח עצם.
ה'וויראו'
"הפנייה ל-CE נעשה בטרם החברה סיימה את הניסויים הקליניים", אומר פאר. "בחרנו במסלול הזה כי אנחנו מאמינים במוצר ולא רצינו להמתין עד שנסיים את הניסויים. כאשר נסיים את הניסויים אנחנו מקווים לעשות שימוש בנתונים כדי לקדם את שיווק המוצרים וכדי לזרז את התהליכים הרגולטוריים למוצרינו".
שוק ריפוי פצעים כרוניים הינו שוק מאוד גדול וכדי להבין את מימדיו מספק כדוגמא פרידנזון את נושא הרגל סוכרתית, אחד הסיבוכים הקשים של חולי סכרת. "מדובר בתחום מאוד גדול וללא פיתרון מעשי בעולם ואנחנו מאמינים ש'וויראו' של קיוריי הוא פיתרון טוב וכלכלי לבעיה".
"כמובן שיש תחרות בתחום, עקיפה וישירה. יש הרבה ניסיונות מסורתיים לטיפול בבעיית הפצעים באמצעות כלים שונים, חלקם אף מבוססים על אור. אך אנחנו מאמינים כי המאפיינים המיוחדים שלנו המבוססים על ריפוי בעזרת האור הנראה הם טובים מאוד", מצטרף פאר ומוסיף, כי הפוטנציאל של המוצר הוא עצום. "אם יש פיתרון טוב הפוטנציאל הוא אדיר. כל מי שבתחום יודע זאת. כשאנחנו הולכים לגורמים רלוונטיים בשוק, הקטע הכי לא מעניין במצגת הוא פוטנציאל השוק. כי הם מבינים כמה הוא גדול".
הטכנולוגיה של קיוריי הקרויה 'ריפוי בעזרת האור הנראה' ,Visible Light Therapy, (או בקיצור - VLT ) והמכשירים הנגזרים ממנה מיועדים בין היתר להאצת גדילתם של תאים או רקמות באמצעות חשיפתם לקרינת אור. כאמור, היום הודיעה החברה על קבלת ה-CE למוצר מה שבעצם מהווה אישור לסיום פיתוח המוצר.
האם אתם מתכננים לפנות בקרוב לרשות המזון והתרופות האמריקנית (FDA) לצורך קבלת אישור לשיווק המוצר בארה"ב? "אנחנו נפנה ל-FDA. כבר היו מספר גישושים, אך זה ייקח זמן. עבור ה-FDA אנחנו צריכים לבצע ניסויים נוספים", אומר אלון.
קיוריי המעסיקה כיום כחמישה אנשים צפויה לגדול בשנה הקרובה ברקע לסיום פיתוח המוצר והתחלת מאמצי השיווק. האם אתם תבצעו גיוס לצורך מטרות אלו? "אנחנו אכן בשלבי גיוס שיתמכו בכל הפעולות השיווקיות של המוצר", אומר פרידנזון ומבהיר כי לא מדובר בדילול ההחזקה בשלדות אלא בקיוריי. "מי שמסתכל על החזקותינו בעשור האחרון יכול לראות כי לא ביצענו שום שינוי".
קיוריי המבססת את המוצר האחרון על מעל 15 שנה של מחקר שהתחיל באוניברסיטת בר אילן, אינה זכאית כיום להשתתפות מהמדען הראשי, כיוון שהיא נמצאת בשלבים המתקדמים של פיתוח המוצרים לאחר שהתכנון המדעי הסתיים. עם זאת, יכול להיות שכאשר החברה תפנה לפתח מוצרים נלווים ואת הדורות הבאים של המוצר היא תפנה למדען הראשי.
לקיוריי יש פטנטים נוספים וגם כאלה הנמצאים בהגשה לצורך שימושים נוספים בטכנולוגיית ה-VLT של החברה. במקביל לטיפול בנושא הפצעים החברה תשקול בעתיד לפעול גם בתחומים נוספים כמו תחום הטיפול בכאב ובתחום האסתטיקה.
שלדות הונפקה לבורסה בתחילת שנות ה-80, כך שהחברה ראתה את הזמנים היפים בבורסה וכמו כן את התקופות הרעות. "אנחנו חברה מאוד ותיקה ומסורתית ואנחנו מאוד מאמינים במה שאנחנו עושים. ברור שהמצב הכלכלי משפיע עלינו אך על הבורסה אנחנו פחות מסתכלים. לפני מספר שנים הייתה תקופה שעשו הרבה הנפקות אג"ח, אני חייב לומר שגם אנחנו הגשנו בזמנו טיוטת תשקיף, אך אז החל המצב הכלכלי להידרדר והחלטנו לבטל את ההנפקה", אומר פרידנזון.
שלדות הינה חברה פרויקטאלית ובשנים האחרונות הצליחה לרשום עלייה הדרגתית במחזורים. אך בשנה האחרונה, לאור ההרעה בתנאי הרקע סיימה החברה את ה-2008 באיזון. "אנחנו די מרוצים מהתוצאות ואנחנו מקווים שנמשיך להיות חברה יציבה ונעבור את המשבר הכלכלי הזה בצורה מוצלחת".
במידה והשם שלדות מצלצל לכם, נזכיר, כי במהלך חודש פברואר זינקה מניית שלדות בכ-530% ביומיים ללא כל הודעה. ברקע לזינוקים, עמד כנראה עיוות שוק שתמחר את החברה לפי 3.779 מיליון שקל, בעוד לחברה יש קרקעות בשווי של 44.7 מיליון שקל. (
את הרבעון הראשון סיימה שלדות עם הכנסות בסך של 5.01 מיליון שקל, בהשוואה לכ - 4.14 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד ובהשוואה לסך של 20.99 מיליון שקל בשנת 2008 כולה. עם זאת, החברה רשמה הפסד רבעוני בסך של כ-0.21 מיליון שקל ברבעון הראשון בהשוואה לרווח בסך כ-0.1 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד.