בלאומי ממשיכים לחשוש מירידות בשוק האג"ח האמריקני: "להשאר בחלק הקצר של העקום"
כלכלני חטיבת המחקר לשווקים בינלאומיים בבנק לאומי ממשיכים לחשוש מירידות והפסדי הון בשוק אגרות החוב האמריקני. "חולשת שוק העבודה תמשיך להכביד על הכלכלה האמריקאית ויחד עם המשך רכישות אג"ח הממשלתיות על ידי הבנק המרכזי, ימשיכו לתמוך ברמת התשואות הנמוכה לאורך העקום. יחד עם זאת, בהתנגשות בין 2 גורמים אלו לבין היקף ההנפקות המתוכננות, תהיה היד של ההיצע על העליונה". כך מציינים בלאומי בסקירה השבועית שפרסמו.
במהלך השבועות הקרובים אנו נמשיך לראות מגמת מסחר תנודתית המתאפיינת לרוב בזחילה של תשואת האיגרות כלפי מעלה. בעתיד הרחוק יותר ועם התאוששות הכלכלה האמריקאית (שכרגע נראים ניצנים ראשוניים לבלימת ההתדרדרות ולהתייצבות ברמה נמוכה מאוד של ענפים כמו הייצור והנדל"ן), נוכל לראות לדעתנו קפיצה משמעותית יותר ברמת התשואות כלפי מעלה, אומרים בלאומי.
"לפיכך ולאור העובדה שרמת התשואות עודנה נמוכה בהשוואה היסטורית, ההשקעה לאורך העקום האמריקאי ממשיכה לדעתנו התאים רק למשקיעים סולידיים. למשקיעים אלו מומלץ להמשיך ולהימצא בחלק הקצר של העקום".
בנוגע לשוק האג"ח האירופאי סבורים בלאומי שרמת התשואות לאורך העקום האירופאי היא נמוכה ומשקפת את המיתון בגוש האירו. במהלך השבועות הקרובים המסחר התנודתי סביב רמת התשואות הנמוכה, צפוי להימשך, כאשר כמו בארה"ב הגורם הדומיננטי יהיה ההיצע, הצפוי להביא למגמה של עליית תשואות איטית. "מאחר והערכתנו היא שרוב הפוטנציאל לירידת התשואות וליצירת רווחי הון כבר מוצה, אנו ממליצים למשקיעים סולידיים להתרכז בחלק הקצר של העקום".
בנוגע למסחר במטבעות מעריכים בלאומי כי בטווח הקצר הדולר ייסחר בנטייה להיחלשות, בעיקר על רקע הסנטימנט השלילי כלפיו לנוכח השלכות הגידול בגירעון התקציבי והעליות הנרשמות בוול-סטריט. באשר לטווח הבינוני, יש לצפות כי מגמת התחזקות הדולר, שהחלה בחודש אפריל 2008, תימשך. התחזקות זו של הדולר תיתמך בעיקר בשוויו על פי שוויון כוח הקנייה, צמצום נמשך בגירעונות הסחר האמריקניים ורמת חוסר הוודאות הכלכלית הגבוהה, אשר חרף העליות האחרונות בבורסות צפויה כנראה ללוות אותנו גם בחודשים הקרובים.
קיימות הזדמנויות השקעה במניות
בנוגע לשוקי המניות בארה"ב מציינים בלאומי שלושה גורמים לרוח האופטימית השוררת בקרב המשקיעים בשבועות האחרונים. הראשונה היא האטה בקצב התדרדרות הכלכלה האמריקאית, שתוארה בספר הבז' של ה-Fed, שפורסם לפני כשבועיים. הסיבה השנייה היא תוצאות טובות מצפי האנליסטים לרוב החברות, שפרסמו את תוצאותיהן לרבעון הראשון של 2009 מאז תחילתו של החודש. הסיבה השלישית, היא המסרים המרגיעים ששולח הממשל האמריקאי לציבור המשקיעים בפרט ולציבור האמריקאי בכללותו.
"פעולות הממשל מביאות לכך שאחד הסיכונים המרכזיים לטווח הקצר בשוקי המניות בימים אלו הוא אובדן אמון פוטנציאלי של ציבור המשקיעים בממשל האמריקאי. לנוכח ההתפתחויות, אנו מעריכים כיום כי הסיכון המרכזי בשוק בטווח הארוך יותר נובע מירידה אפשרית ברווחי החברות כתוצאה מהמיתון ולא מקריסת מוסדות פיננסיים מרכזיים. לפיכך, אנו חוזרים על הערכתנו כי קיימות הזדמנויות השקעה בשוקי המניות. עם זאת, השקעה מסוג זה מומלצת למשקיעים לטווח ארוך, בעלי הסובלנות והאיתנות הפיננסית לעמוד בטלטלות בשווקים".