מנכ"ל רוטשילד קרנות נאמנות בתגובה למדד: "לא צפוי שינוי דרמטי במדיניות בנק ישראל"

גיל נויברגר: "גם מדד אפריל צפוי להיות גבוה, אולי אף גבוה יותר מבחודש מארס. מדד אפריל הוא מדד גבוה מסורתית מסיבות עונתיות, כך שעוד לא ניתן לדבר על שינוי מגמה"
קובי ישעיהו |

אחרי ארבעה חודשים של אינפלציה שלילית, בחודש מארס רשם מדד המחירים לצרכן עלייה מפתיעה וגבוהה מזו שחזו הכלכלנים. עדיין מדובר בהאטה בעליית המחירים במבט על פני 12 החודשים האחרונים, כך דיווחה בערב החג (ג') הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה.

מדד המחירים לצרכן בחודש שעבר רשם עלייה של 0.5%, כאשר עליות מחירים בולטות נרשמו בסעיפי הירקות והפירות, דיור, תחבורה ומחירי העופות. עליות מחירי הדיור נבעו ככל הנראה עקב התחזקות הדולר.

"ההפתעה במדד המחירים לצרכן לחודש מארס נבעה מסעיף הדיור, שעלה ב-1.6%, בניגוד לציפיות לעלייה מתונה יותר. הדולר עלה בחודש שעבר ביותר מ-4% ומתברר שלמטבע האמריקני יש עדיין השפעה על מחירי הדיור. השינויים בשאר הסעיפים היו צפויים". כך אומר גיל נויברגר, מנכ"ל אדמונד דה רוטשילד קרנות נאמנות.

נויברגר מציין כי "גם מדד אפריל צפוי להיות גבוה, אולי אף גבוה יותר מבחודש מארס. מדד אפריל הוא מדד גבוה מסורתית מסיבות עונתיות, כך שעוד לא ניתן לדבר על שינוי מגמה".

נויברגר מעריך כי מדד מארס, שעלה בשיעור גבוה מהציפיות המוקדמות, לא צפוי להביא לשינוי דרמטי במדיניות בנק ישראל: "אני לא מעריך שבבנק ישראל ישנו את המדיניות על סמך מדד אחד. אם נראה מדדים חיוביים נוספים בחודשים הקרובים, שיהיו אף גבוהים מהאינפלציה בחודש החולף, הדבר יצמצם את הגמישות של בנק ישראל לבצע מדיניות מוניטרית מרחיבה. רמות הריבית מאוד נמוכות, ולכן המדד משפיע בעיקר על מידת ההתערבות ברכישת אג"ח ממשלתיות".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה