המימושים הגיעו לת"א: המעו"ף ירד 2.4%, מכתשים וישראמקו צנחו 7%
אחרי רצף עליות שלא מבייש אף בורסה ברחבי העולם, החליטו המשקיעים לממש רווחים במקביל למתרחש בשוקי חו"ל - בזמן הסגירה החוזים בוול סטריט שמוקדם יותר נסחרו בעליות, עברו להיסחר בירידות של עד 1%. מחזור המסחר היה גבוה והסתכם ב-1.715 מיליארד שקלים. מניית אפריקה המשיכה להיסחר בניגוד למגמה ורשמה עלייה חדה של 5.75% במחזור החמישי בגודלו בבורסה.
מדד המעו"ף השלים בשני ימי המסחר האחרונים עלייה של 6.6% ובראייה ארוכה יותר, מאז ה-9 במארס, השלים המדד המוביל עלייה של 21.5%. היום, כאמור, ירד מדד ת"א 25 2.43%. נזכיר כי מחר אחרי הסגירה יצאו המשקיעים לחופשת חג הפסח ממנה יחזרו בשבוע הבא. ביום ראשון-שני יתנהל יום מסחר מקוצר (חול המועד). גם בוול סטריט שבוע המסחר הנוכחי יתקצר - ביום שישי יחגגו שם את חג הפסחא.
ורד דר, הכלכלנית הראשית של פסגות הגיבה לעליות האחרונות בשווקים ואמרה, כי "אם מדברים על שפל בפעילות הכלכלית, אז התשובה החד משמעית היא שעדיין לא ראינו שפל. עם זאת, דר סבורה, כי "אם מדברים על קצב הכיווץ בפעילות הכלכלית, אזי יתכן שהשיא אכן מאחורינו וכיווץ התוצר ברבעון השני יהיה מתון יותר מאשר ברבעון הראשון."
בתוך כך, הנתונים השליליים של המצב בכלכלה הראלית ממשיכים לזלוג אל השוק. על פי אומדנים ראשונים שהוכנו במשרד האוצר בחודש מארס היה לממשלה גירעון בסך של 3.3 מיליארד שקל. בפעילות מקומית היה לממשלה גירעון של 2.2 מיליארד שקל ובפעילותה בחו"ל גירעון של כ-1.1 מיליארד שקלים. נציין כי גירעון ברבעון הראשון הוא תופעה חריגה, שכן בשנים האחרונות היה לממשלה עודף תקציבי גדול ברבעון הראשון.
ירידות חדות באג"ח הממשלתיות
בשוק האג"ח הממשלתי נרשמה גם היום מגמה שלילית, בעיקר באג"חים הארוכות. השקליות הארוכות נפלו ב-1.5% ובצמודות המדד נרשמו ירידות של 1.1%. גם האג"ח הקונצרני נסוגו ומדדי התל-בונד 20 ו-40 איבדו 1.66% ו-0.72% בהתאמה.
עליות בעולם
בסביבות השעה 15:00 עברו השווקים באירופה גם לירידות שערים, כאשר הסנטימנט החיובי שתרם לעליות שנרשמו אתמול בתל אביב, נראה כנעלם. על המגמה בשעות המוקדמות ניתן ללמוד מהמסחר הבוקר באסיה שם המדדים המובילים המשיכו את הראלי של הימים והשבועות האחרונים. בטוקיו רשם מדד הניקיי עלייה של 1.24% ובהונג קונג התקדם מדד האנג סנג ב-3.11%.
קובי בלום: יש מקום לשנות הערכות קודמות
קובי בלום, יועץ עצמאי למסחר בשווקי ההון בחו"ל, אמר אתמול בשיחה עם BIzportal כי "מדובר בעליות כפי שלא ראינו בעבר, אין ספק שיש מקום לשנות הערכות אבל אני באופן אישי עדיין ממתין ל-2-3 אינדיקטורים נוספים בכדי לתת אור ירוק ל'משקל יתר' משמעותי לאפיק המנייתי". בלום מציין את ההתעוררות במניות השורה השלישית בוול סטריט כאינדיקטור אך מסרב לפרט בעניין אינדיקטורים נוספים.
במדדים: מדד ת"א 25 ירד 2.43% לרמה של 756 נקודות. מדד ת"א 100 השיל 2.52%. מדד התל טק 15 ירד 2.25%. מדד הבנקים נסוג 2.47% והתממש לאחר עלייה של יותר מ-40% אותה השלים מאז ה-9 במארס.
מניות במרכז
מניית כיל נסחרה בירידות שערים. כלכלני אופנהיימר כותבים בסקירה שפרסמו על שוק הדשנים כי אתמול הודיע תאגיד Canpotex כי סגר על שני משלוחים לברזיל במחיר של 750 דולר לטון ועוד משלוח אחד לאינדונזיה במחיר של 735 דולר לטון. בסך הכל נמכרו כ-330,00 טון דשנים במחיר המונמך של 750 דולר, חלק מזה אפילו במחיר של 735 דולר לטון. במחלקת המחקר של אופנהיימר הגיבו במהירות להתפתחויות ועדכנו מטה את תחזית הרווח למניה עבור חברות הדשנים הגדולות.
בעקבות הטלטלה בשוק הרכב הישראלי בחרו כלכלני כלל פיננסים להעלות הבוקר את המלצתם למניית דלק רכב ל"קניה" ולהעניק לה מחיר יעד של 42 שקל, כ-45% מעל מחיר הסגירה של המנייה אתמול. "דלק רכב היא חברה חזקה ואיתנה יותר מחלק ממתחרותיה בשוק המקומי. המשבר מעניק לה יתרון יחסי מובהק, אבל את מוקד ההזדמנות יש לחפש מעבר לים. הירידה בביקוש העולמי לרכב מציב את היצרן עם עודפי היצע משמעותיים".
כאמור, מניות הבנקים רשמו מימושים, זאת לאחר העליות החדות בחודש האחרון. לאומי ירדה ב-2.15% אחרי שאתמול השלימה זינוק של 45% בפחות מחודש. פועלים השלימה נפלה בשיעור דומה לאחר זינוק של כמעט 40%. מניית דיסקונט שרשמה את העליות החדות ביותר בימים האחרונים התממשה במעל 5%.
עוד בלטו באדום מניות כור, אירפורט סיטי, כלכלית ירושלים, אל על, דלק קבוצה וגרינסטון.
מניית אפריקה הצליחה לשמור על העליות וטיפסה ב-5.75%, זאת על רקע הדיווח אתמול (לאחר הסגירה) של מליסרון, כי תרחיב את גיוס האג"ח שלה ב-250 מיליון שקלים. בשוק רואים בזה הצהרת כוונות בנוגע לרכישת קניון רמת אביב, דבר שיסדר לאפריקה ביטחון רב להמשך הדרך.
המימושים גם הגיעו למניית בזן שאיבדה 3.2%. אתמול סגרה המניה בירידה של 1.6% לאחר ריצה של כ-37% בחודש האחרון. לדבריה של גל רייטר מכלל פיננסים, ברקע לעליות במניית בזן עומדים מספר דברים וביניהם דיווח החברה על התקדמות בתהליך מימון רכישת הפצחן וזו הודעה חיובית. "הועלו בעבר ספקולציות לגבי יכולתה של החברה להשיג מימון לצורך התוכנית האסטרטגית אבל החברה לאורך כל הדרך אמרה שהיא שואפת לרכוש את הפצחן. כעת התבשרנו שהחברה מתקדמת מבחינת מימון רכישת הפצחן וזה בשורה חיובית".
מניית סלקום נסחרה ברקע להודעת חברת הסלולר שבשליטת דיסקונט השקעות כי השלימה בהצלחה את הנפקת האג"ח. החברה דיווחה בנוגע לשיעורי הריבית שנקבעו בגיוס אג"ח אותו היא מבצעת באמצעות הרחבת סדרה קיימת והנפקת סדרה חדשה.