התל-בונדים המשיכו לעלות: כלכלית ה זינקה 5.7%, אפריקה כא עלתה 6%
מגמה מעורבת נרשמה בשוק אגרות החוב היום, כשהאג"חים הממשלתיות הארוכות רשמו ירידות חדות ומנגד מדדי התל-בונד המשיכו לטפס.
מדד התל-בונד 20 רשם עליה של 0.6% ומדד התל-בונד 40 טיפס ב-0.68% וחזר לרמתו מספטמבר 2008 לאחר עליה של כמעט 40% מהשפל של נובמבר. השחרים הארוכים נפלו בקרוב ל-1% וצמודות המדד הארוכות ירדו ב-1%.
האג"חים של חברות הנדל"ן בלטו לחיוב. אפריקה טז סגרה בעלייה של 11.83% והשלימה זינוק של לא פחות מ-33% מאז סגירת המסחר ב-31 במארס (היום האחרון של האגרת במדד התל בונד). באותו היום, רשמה אפריקה טז ירידה של 15% לרמה של 20 אגורות ועשתה זאת במחזור גדול כאשר תעודות הסל מכרו סחורה והיו חייבות לצאת מהאגרת שנושרת מהתל בונד 40.
אפריקה אגח יד רשמה היום עלייה של 1.2%, אפריקה כא רשמה עלייה של 6% והנייר השלישי של אפריקה שנפלט מהמדדים בשבוע האחרון, אפריקה אגח כב, רשמה היום עלייה של 8.2%.
העליות החדות באג"חים של אפריקה באו על רקע הודעת מליסרון (שהגיעה לקראת סיום המסחר) כי בכוונתה לפעול לגיוס עוד כ-250 מיליון שקל, נוסף על גיוס מתוכנן של 620 מיליון שקלים עליו דיווחה החברה לפני שבוע. ההערכות הן כי מליסרון תשתמש בחלק מתמורה ההנפקה לרכוש את קניון רמת אביב, כולו או חלקו, מאפריקה.
בריטיש ישראל א' רשמה עליה של 2.2%, כלכלית ירושלים ה' הוסיפה 5.7% ואמות א' בלטה בעליה של 2.9%.
הלמן אלדובי: ארה"ב איננה מצליחה לנקז את האוויר מבועת אגרות החוב הממשלתיות ארוכות הטווח
בהלמן-אלדובי אומרים בסקירה שבועית שפרסמו היום כי ניתן לחזות במספר אינדיקציות לכך שהרע מכל עוד לפנינו. ראשית, שוק אגרות החוב הממשלתיות ארוכות הטווח. הממשל האמריקני יצא בתוכנית חסרת תקדים של רכישת אגרות חוב ארוכות טווח. ביום ההכרזה ירדה התשואה לפדיון על אג"ח ממשלת ארה"ב לעשר שנים מרמות ה-3% לרמות של כ 2.5%. כיום, כשבועיים אחר הכרזה זו, כאשר התוכנית כבר מיושמת בפועל הריבית על אג"ח ממשלת ארה"ב לעשר שנים כבר נושקת ל-2.91%.
כלומר, תוך כשבועיים חזרו הריביות לרמות שמלפני ההכרזה. נגיד בנק ישראל פועל על פי תוכנית דומה אך גם בארץ ללא הצלחה כבירה. בסופו של יום, חייב להישמר פער בין התשואה לפדיון על אג"ח ממשלת ארה"ב לאג"ח ממשלת ישראל לאותה התקופה. אמת, הפער לא חייב להישאר באותו הגודל אך הוא לא יכול להימחק. "כפי שהדבר נראה כרגע, ארה"ב איננה מצליחה לנקז את האוויר מבועת אגרות החוב הממשלתיות ארוכות הטווח והחשש להתפוצצות עדיין שריר וקיים ומכאן החשש לאג"ח ארוכות בישראל".
כלכלני אגוד: לקצר מח"מ
כלכלני בנק אגוד אומרים בסקירתם השבועית כי "בטווח הקצר צפויה ריבית בנק ישראל לרדת אולם בטווח הבינוני אנו מעריכים כי תחול עלייה בריבית בנק ישראל בשל הצפי לעלייה בלחצים האינפלציוניים, לכן אנו ממליצים לקצר מח"מ באפיק הצמוד של עד 3-4 שנים. אנו ממליצים לקצר מח"מ באפיק השקלי ל-3-4 שנים".
כלכלני בית ההשקעות גאון אומרים, בסקירתם השבועית, כי "אנו מעדיפים את האפיק השקלי על האפיק הצמוד הממשלתי, ובמבט קדימה לשבוע הקרוב, אנו ממליצים להתמקד במח"מ הבינוני של 4 שנים (שחר 2682), שכן בקצה הקצר של המח"מ (מק"מים) - התשואה נמוכה מדי ואילו המח"מ הארוך אינה מפצה דיה על הסיכון מתרחיש של עלייה חדה בגרעון ו/או מתרחיש אפשרי של עלייה חדה בדולר".
האינפלציה השנתית הנגזרת משוק ההון עומדת על 1.07% בשנתיים הקרובות בטווח הבינוני (3-4 שנים) מגולמת אינפלציה של סביב 1.57% לשנה. באופן כללי, בגאון סבורים כי האפיק הצמוד אינו אטרקטיבי בעליל, במיוחד לנוכח ציפיות האינפלציה הגבוהות הנגזרות מהאג"חים קצרי הטווח בשוק.