תושבי אירופה קופאים מקור: רוסיה דורשת פיקוח על צינורות הגז באוקראינה

מנכ"ל גזפרום, אלכסיי מילר, אמר כי הספקת הגז לאירופה תתחדש מיד עם חתימה על הסכם פיקוח בינ"ל על צינורות הגז הממוקמים באוקראינה
נועם הוד |

סכסוך הגז בין מדינות רוסיה לאוקראינה מתקרב ככל הנראה לסיומו. הסכסוך אשר החל כבר למעלה משבוע כאשר מדינת רוסיה ניסתה להעלות את תעריפי הגז והאשימה את שכנתה ממערב בגניבת גז המיועד לשאר מדינות היבשת. אוקראינה מצידה סירבה למחירים המופקעים אותם דרשה רוסיה.

ראשי רוסיה ונציגי יצואנית הנפט הגדולה ברוסיה, חברת גזפרום, נפגשו בימים האחרונים עם נציגי האיחוד האירופאי במטרה ליישב את הסכסוך ולהביא לחזרה סדירה של הספקת גז. נציין כי רוסיה אחראית על הספקת רבע מכמות הגז הטבעי המגיעה למדינות אירופה.

ביום חמישי בלילה הכריזו נציגים מטעמה של צ'כיה (נשיאת האיחוד האירופאי על פי תקופת כהונה של שישה חודשים), כי ולדימיר פוטין הביע הסכמה לחזור ולספק גז לאוקראינה. מנכ"ל גזפרום, אלכסיי מילר, אמר כי הספקת הגז לאירופה תתחדש מיד עם חתימה על הסכם פיקוח בינ"ל על צינורות הגז הממוקמים באוקראינה.

נזכיר כי מנכ"ל גזפרום, הכריז בתחילת בימיו הראשונים של הסכסוך כי ספקית הגז דורשת 450 דולר עבור 1,000 מטר מעוקב, עלייה לעומת המחיר הקודם - 418 דולר לאותה כמות גז.

בתוך כך, קנסלר גרמניה לשעבר, ג'רארד שרדר, ומי שמכהן כיום כבכיר בחברה הבת של גזפרום הבונה צינורת להעברת גז, אמר באופן לא מפתיע בראיון ל-Business week כי: "לרוסיה הזכות הלגיטימית לדרוש מחיר יקר יותר עבור הגז אותו היא מספקת בעיקר בעקבות העובדה כי מחיר הגז שהועבר עד כה נמוך ממחיר השוק. גם הצבת פקחים זו דרישה לגיטימית לחלוטין".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה