סאן מגיבה לתרו: הצעת ה-15 ד' למנייה, בפרמיה של 82%, הינה "אבסורדית"
הסאגה סביב רכישת תרו הישראלית ע"י סאן ההודית עולה שלב. הבוקר (ד'), פנתה סאן פארמה לבית המשפט העליון, בהודעה לפיה הליכי ההידברות עם תרו לא עלו יפה ועל כן מבקשת סאן "כי יינתן פסק דין בערעור, בלוח זמנים שיתחשב בקיומו של צו המניעה הזמני, שניתן בערעור דנא ואשר מקפיא את ההליכים לרכישת מניות תרו על ידי המשיבות עד למתן פסק דין בערעור."
הפנייה ע"י סאן בוצעה בתגובה למכתב שקיבלה אמש מתרו בו הצעה לפתרון הסכסוך בין השתיים. יצרנית התרופות הישראלית שלחה לחברה ההודית מכתב בו מציע בארי לויט, מנכ"ל תרו, לדיליפ שאנגווי, יו"ר סאן ההודית, לרכוש את מניות תרו תמורת 15 דולר למניה. מחירה של מניית החברה אמש בתום המסחר עמד על 8.26 דולר למניה.
ההצעה נדחתה על ידי סאן, כיוון ש"לא כללה רכיב כספי במתווה שהוצע בדיון בבית המשפט ושאינו מתייחס כלל להסכם האופציה".
גם הפעם, שאנגווי, דחה, כאמור, את ההצעה. "מכתבך מאתמול, אשר נשלח אלינו בחצות, ביום ה-29 לתקופה שנקבעה לשם הידברות בינינו, בו מוצע לקיים את הסכם המיזוג בפרמיה של 82% מעל מחיר השוק, אינו אלא ניסיון כושל נוסף להצדיק בקשה נוספת לדחיית פסק הדין ע"י בית המשפט", נכתב במכתב ליו"ר תרו.
הצעה של 15 דולר למניה עולה הרבה מעבר לשוויה של חברה, אומרים בסאן ומדגישים, כי מדובר בחברה שלא הגישה דו"חות כספיים מבוקרים במשך 3 שנים, ודו"חותיה משנים קודמות עברו תיקון והצגה מחדש, ויתוקנו שוב בעתיד.
עוד נכתב, כי "העובדה כי דירקטוריון תרו הוציא כזו הצעה, ביודעו שסאן פארמה לעולם לא תוכל להסכים לה, מהווה אישור נוסף לכך שהדירקטורים של תרו משמשים כחותמת גומי להצעות קנטרניות, הנוחות למשפחות מורוס ולויט בלבד, ואין להן דבר וחצי דבר עם האינטרסים של בעלי מניות המיעוט".
למי שלא זוכר, הפרשה החלה כאשר סאן השקיעה 100 מיליון דולר במניות תרו בשלהי 2007. לאחר מכן חתמו תרו וסאן על הסכם למיזוג במחיר של 7.75 דולרים למניה. כחלק מההסכם, וכדי להבטיח את השקעת סאן, נתנה מועצת המנהלים של תרו לסאן אופציה לרכוש את המניות של משפחות לויט ומורוס, בעלי השליטה בחברה (9% מההון ו-41% מההצבעה) במחיר זה, אם ההסכם למיזוג יבוטל.
אלא שבמאי 2008 ביטלה מועצת המנהלים את המיזוג בטענה שמחירו אינו משקף את שווי החברה. בתרו דרשו, כי סאן תפרסם הצעת רכש מיוחדת, כתנאי למימוש האופציה. בסוף חודש אוגוסט הצדדים פנו לביהמ"ש שפסק לטובת סאן. תרו ערערה על ההחלטה לבית המשפט העליון, שהמליץ לצדדים לעשות מאמץ על מנת להגיע להסכם פשרה ביניהם, בטרם יפסוק בערעור. בעקבות כך שלחה סאן ב-22 בדצמבר שתי הצעות חדשות לפשרה, בהן העלתה את הצעתה המקורית עד למחיר של 9.5 דולר למניה.