ניתוח טכני: דולר שקל - תיקון זמני

הניסיונות החוזרים והנשנים לקבוע היכן יבלם הדולר במהלך החודשים האחרונים, ולמעשה מאז החלה מגמת הירידה, נכשלו פעם אחר פעם, כל שהינך יכול לדעת הוא שהמגמה בעיצומה
אייל גורביץ |

הניסיונות החוזרים והנשנים לקבוע היכן יבלם הדולר במהלך החודשים האחרונים, ולמעשה מאז החלה מגמת הירידה, נכשלו פעם אחר פעם. והסיבה פשוטה תכלית הפשט. ההסטוריה לימדה אותנו שכאשר מגמת ירידה מתחילה, אין לדעת היכן תסתיים. כל שהינך יכול לדעת הוא שהמגמה בעיצומה. ובכך יש מספיק מידע כדי לייצר הערכה מוצקה ויציבה שיכולה לשרת את משוואת קבלת ההחלטות של כל משקיע.

בטווח הארוך

אם נביט על ההתנהלות של הדולר מול השקל, נוכל לראות שנקודת המוצא מצויה במחיר של 4.7414 שקלים לדולר שנקבעה בשלהי נובמבר 2006. מאותה נקודה, כל ניסיון עליות התברר, במוקדם או במאחור כתיקון טכני ותו לא. כך היה לכך אורכה של מגמת הירידה כאשר גם פרצי עליות מפתיעים נותרו הרחק מאחור בבחינת "ולא נודע כי בא אל קירבו".

בראייה ארוכת טווח הרי שכיוונו של הדולר מטה ולפחות נכון לכתיבת שורות אלו, אין סימנים מוצקים דיים שיכולים להעיד על קרבה לתחתית משמעותית. לפיכך, הנחת העבודה גורסת שכיוונו של הדולר מטה וכי כל עלייה תתברר כאפיזודה חולפת.

בטווח הקצר

הטווח הקצר, מטבע הגדרתו, יכול להיות תנודתי ומתעתע. קשה להתחקות אחר כיוונו של הדולר בטווח הזמן של ימים בודדים. תיקונים טכניים יכולים לצאת לדרך ללא כל התרעה מוקדמת וכדי לזהות את פוטנציאל העליות המקסימלי שלהם, נגיע מיד לסעיף של רמות התנגדות. מבט על התנהלותו של הדולר בטווח הזמן הקצר, מעלה את ההערכה ולפיה היא נוטה לדשדש בין רמת 3.5624 שקלים כרמת תמיכה, לבין 3.6666 שקלים כרמת התנגדות. רצועת ניוד זו מגדירה היטב את התנהלות הדולר בטווח הקצר כאשר שבירה של אחת מהרמות תסייע בקביעת הכיוון לטווח הקצר.

סיכום

בסופו של יום, כאשר נערך ניסיון לנתח את הדולר ולהבין את יחסי הכוחות בין הקונים למוכרים, מגיעים למסקנה שמאזן הכוחות עודנו שלילי בטווך הארוך. כה שלילי, שסביר להניח שכל ניסיון התאוששות של הדולר יהיה נקודתי וזמני וכי הדולר אמור להיחלש, בסופו של דבר, אל מתחת לרמת 3.59 שקלים לדולר.

* הכותב הוא מנהל מקצועי במרכז להשכלה פיננסית ומרצה בתחום הניתוח הטכני

* אין בסקירה זו משום המלצה לקנות את הנייר או למוכרו והעושה זאת פועל על סמך שיקול דעתו בלבד.

* הערה : כל הזכויות שמורות. אין לשכפל, להעתיק, לתרגם, לצלם, להקליט או להעביר בכל צורה שהיא כל חלק מן החומר אלא באישור מפורש בכתב מן המחבר.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה