12 מועדוני הכדורגל הגדולים בעולם: הכנסות של 2.8 מיליארד אירו בשנה
ריאל מדריד זוכה גם השנה במקום הראשון כמועדון הכדורגל המייצר את היקף ההכנסות הגבוה ביותר. מנצ'סטר יונייטד טיפסה שני מקומות אל המקום השני. נתונים אלו לקוחים מדירוג "ליגת הכסף" (ה- Money League), שנערך ע"י פירמת ראיית החשבון והייעוץ Deloitte לעונת הכדורגל 2006/7 ושהתבסס בעיקרו על נתונים כספיים של מועדוני הכדורגל וניתוח הענף. הדו"ח מדרג את 20 המועדונים המובילים בעולם על פי הכנסות.
לחמישייה הפותחת הצטרפו מנצ'סטר יונייטד , צ'לסי וארסנל. צ'לסי טיפסה שני מקומות וניצבת במקום הרביעי. ארסנל ביצעה את הקפיצה המרשימה ביותר בדירוג ותפסה את המקום החמישי, לאחר קפיצה של ארבעה מקומות. ברצלונה ירדה מהמקום השני למקום השלישי.
מאמן צ'לסי - אברהם גרנט
דן ג'ונס, שותף בקבוצת הספורט הכלכלית ב- ,Deloitte מציין כי "זוהי הפעם הראשונה שמדינה כלשהי זכתה לייצוג של שלושה מועדונים בחמשת המקומות הראשונים בדו"ח ה- Money League. המעבר של מועדון ארסנל לאיצטדיון ה- Emirates הגדיל את הכנסותיו, בעוד שהצמיחה בהכנסותיו של מועדון צ'לסי העלו אותו למקום הרביעי בטבלה".
ריאל מדריד ומנצ'סטר יונייטד - 300 מיליון אירו הכנסות
ריאל מדריד ומנצ'סטר יונייטד הם שני מועדוני הכדורגל שלראשונה בסקרי ה Money League ייצרו הכנסות של למעלה מ- 300 מיליון אירו. הכנסות ריאל צמחו בשיעור מרשים של 20% לעומת העונה הקודמת והכנסותיה הסתכמו ב- 351 מיליון אירו. הכנסותיה של מנצ'סטר יונייטד צמחו בשיעור גבוה מזה של ריאל והסתכמו ב- 315 מיליון אירו. ג'ונס מוסיף כי "הסכמי השידור החדשים של טלוויזיית ה- Premier League בעונת 2007/08, מעניקים הזדמנות ממשית למנצ'סטר לצמצם את הפער עם ריאל מדריד והצלחה במשחקי ה- Champions League עשויה אף להוביל אותה למקום הראשון."
הכנסות המועדונים נובעות משלושה מקורות עיקריים: הכנסות ממכירת כרטיסים, זכויות שידור ומוצרים מסחריים נלווים ופרסומות. נתון מעניין הינו השוני בהרכב ההכנסות בין שתי הקבוצות הראשונות. במקרה של ריאל, מכירת כרטיסים היוותה כ- 23% מההכנסות, זכויות שידור היוו כ-38% ומוצרים מסחריים ופרסומות היוו כ- 39%. במקרה של מנצ'סטר לעומת זאת, מכירת כרטיסים היוותה כ- 44%, זכויות שידור היוו כ- 29% ומוצרים מסחריים ופרסומות היוו כ- 27%.
הכנסות מכדורגל זינקו פי 3 בעשור האחרון
כדורגל ממשיך להיות ענף ספורט בצמיחה ובמיוחד בליגות הבכירות. ההכנסה הכוללת בעונת 2006/7 של 20 המועדונים הבכירים צמחה ב-11% , לעומת העונה הקודמת, לסך של 3.7 מיליארד אירו - קצב הגידול הגבוה ביותר משנת 2002/2003. הכנסות 20 המועדונים שדורגו בסקר הנוכחי הינן פי 3 מההכנסה הכוללת של כל המועדונים שדורגו ב- Money League בעונת 1996/1997.
20 המועדונים שדורגו הינם מאירופה. בדירוג הנוכחי מופיעים 6 מועדונים אנגליים, 4 מועדונים מגרמניה ואיטליה, 3 מועדונים מספרד, 2 מועדונים צרפתיים ומועדון אחד מסקוטלנד. יצוין, כי לאחר המונדיאל האחרון, יותר מועדונים גרמניים מדורגים בדירוג ה- Money League בהשוואה לדירוגים קודמים.
אלן סויצר, דירקטור בקבוצת הספורט הכלכלית ב- Deloitte אנגליה, אומר: "מושכות את העין במיוחד תוצאותיהם של מועדונים גרמניים, אשר הכנסותיהם צומחות בזכות איצטדיונים חדשים ומשופרים יותר. האיצטדיון הוא הנכס הכי גדול של הקבוצה ומרבית המועדונים המדורגים בדירוג הינם בדרך להשלמת בניית איצטדיונים חדשים.
בעוד שמספר המועדונים האנגליים המדורגים במהדורה זו של ה- Money League ירד מ-8 ל-6 קבוצות, בשנה הבאה מספר זה עשוי לגדול בהרבה. פול רונסלי, דירקטור בקבוצת הספורט הכלכלית ב- Deloitte אנגליה, אומר: "מועדונים כמו אסטון וילה, אברטון, מנצ'סטר סיטי וווסט-הם יונייטד נמצאים מחוץ לדירוג, אך עקב שיפור משמעותי בהכנסותיהם, הודות לחוזי השידור החדשים, אנו מצפים לראות את החצי התחתון בדירוג בסקר הבא של ה- Money League נשלט על ידי קבוצות אנגליות."
בישראל המצב קצת שונה
גלעד אפוד, ראש תחום הספורט בקבוצת הייעוץ הכלכלי של Deloitte בריטמן אלמגור, מוסיף: "על הפער בין הכדורגל בישראל לבין הכדורגל באירופה ניתן גם ללמוד מהשוואה בין היקפי ההכנסות של 12 מועדוני הכדורגל הישראלים המובילים (מליגת העל) שהכנסותיהם הסתכמו בכ- 28 מיליון אירו לבין הכנסותיהם של 12 מועדוני הכדורגל המובילים באירופה אשר הכנסותיהם הסתכמו בכ- 2.8 מיליארד אירו, כלומר פי 100".