רק כחול לבן - בתעשיה סבורים שהרכבת הקלה תעשה שינוי

להערכת ד"ר מיכל סגל, יו"ר מטה כחול-לבן בהתאחדות התעשיינים קבוצת MTS יכולה לספק 16 אלף מקומות עבודה חדשים
דותן לוי |

לאחר זכיתה של קבוצת MTS בהובלת איש העסקים לב לבייב (אפריקה ישראל), ובשיתוף עם קבוצת סימנס, אגד וחברת התשתיות הסיניות בפרויקט הרכבת הקלה בת"א, נשאלת השאלה, מי החברות שיעסקו במלאכה? אמנם הפרויקט מתקיים בישראל, אך אם ניזכר בפרויקט הענק האחרון - נתב"ג 2000, מרבית העבודה בוצעה ע"י חברות וכח עבודה זרים.

במטה כחול-לבן בהתאחדות התעשיינים סבורים כי על המדינה לשמור בקנאות על שימוש בעבודה ובחברות מקומיות. ד"ר מיכל סגל, יו"ר המטה ומבעלי מפעל סהל אלובין קוראת היום לקבוצה הזוכה להגדיל את הרכש מהתעשייה המקומית מעבר ל-28%-35% הנדרשים בחוק חובת המכרזים.

סגל סבורה, כי מתוך 10 מיליארדי השקלים שאמורים להיות מושקעים בפרוייקט הרכבת הקלה בת"א עד שנת 2013, כ-60% לפחות (6 מיליארד שקלים) יכולים להיות מבוצעים ע"י התעשייה הישראלית. דבר שיביא להערכתה ליצירתם של כ-16 אלף מקומות עבודה חדשים בתעשייה ובשירותים הנלווים.

מדובר בתחומים של מערכות חשמל, מיזוג, עבודות מתכת, תאורה, אלומיניום, חלונות זכוכית ועוד.

סגל מציינת, כי התעשייה הישראלית הינה תעשייה איכותית הנאבקת קשות מול מתחריה בחו"ל וכי הזרמת עבודות בהיקף של מיליארדי שקלים יכולה להוות מנוף חשוב ביותר לצמיחת התעשייה. אם רק היינו מנצלים נכון את "המנופים" העומדים לרשותנו, האבטלה בארץ היתה יורדת באופן משמעותי.

סגל טוענת, כי בשעה שבעולם כולו מגינות הממשלות "בחירוף נפש" על התעשייה המקומית שלהן ומערימות קשיים בפני חברות ישראליות וחברות זרות אחרות מלהשתתף במכרזים ממשלתיים וציבוריים - הרי שבישראל המצב הפוך וכמעט הכל פתוח ופרוץ.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה