בן-זאב מעלה את מחיר היעד ל-5 הבנקים הגדולים

העלאת מחירי היעד נעה בין 2.5% ל-6%. סבור כי הסבירות הגבוה לירידת הריבית תתרום להחזרת האטרקטיביות למניות הבנקים. המניה המועדפת חזרה להיות בנק הפועלים
דותן לוי |

מדד מניות הבנקים עלה בחודש האחרון ב-9.8%. המעבר למגמת העליות החלה למעשה בשבוע השני של ספטמבר, אז ניתן היה להבחין בשינוי מגמה וטיפוס של מניות הבנקים המובילים. אם נחזור קצת אחורה בזמן, נוכל לראות כי מדד הבנקים השיל כ-25% בחודשים מאי-יולי, כשבתקופת הלחימה בלבנון דשדש המדד בזמן שמשקיעים רבים חיכו לראות לאן נושבת הרוח.

בתי ההשקעות והבנקים הזרים לא ריחמו על הבנקים בתקופתם הקשה, ו"שיגרו" לאוויר הורדות המלצה למכביר, דוגמה לכך היא הורדת ההמלצה של מריל לינץ' שבתחילת ספטמבר החסיר 2 שקלים ממחיר היעד של מבנק לאומי מ-20 ל-18 שקל למניה, ואילו את מחיר היעד לפועלים הוריד מ-26.5 שקל למניה ל-25 שקל למניה.

אז מה בעצם השתנה?

האנליסט יובל בן-זאב מכלל פיננסים בטוחה מעלה את מחירי היעד לכל 5 מניות הבנקים הגדולים במשק. בן-זאב מציג את הרקע להחלטה. הריבית במשק עדיין לא עלתה, ובכלל פיננסיים סבורים שהורדה של 0.25%, ואולי אפילו 0.5% צפויה כבר בתקופה הקרובה. ירידה זו, במקביל לירידה בציפיות לאינפלציה כבר משפיעה לחיוב על מניות הבנקים, והביאה לירידה בתשואות האג"חים הממשלתים שהחזירו 0.4% מירידה של 6.2% לפני חודש ל-5.8% כיום.

בן-זאב מונה מספר גורמים להשפעה החיובית על הבנקים:

תמחור המניות נהיה אטרקטיבי יותר בזכות הירידה במחירי ההון, וזאת לפני שמתייחסים לפרמית הסיכון שירדה להערכתם בחודש האחרון.

תשואת הדיבידנד של הבנקים נראית אטרקטיבית יותר. רלוונטי בעיקר ללאומי ופועלים, הצפויים להניב תשואת דיבידנד של 6%-8% בהתאמה.

מצב המשק. ריבית נמוכה (בפרט כזו המלווה באינפלציה נמוכה) משפיעה לטובה על כושר ההחזר של הלווים בכל מגזרי הפעילות.

ההמלצות המעודכנות:

בכלל העלו את מחיר היעד לכל 5 הבנקים הגדולים שמרכיבים את מדד הבנקים. העליה במחיר היעד נעה בין 2.5% (בנק הפועלים) לשדרוג של 6.5% לבנק דיסקונט (דיסקונט א ). ההמלצה למניות לא השתנתה כש-4 בנקים נותרו על המלצת "תשואת יתר", ולבנק הבינלאומי הותירו את המלצתם על "תשואת שוק".

מחיר היעד לבנק פועלים עלה מ-24.8 שקל למניה ל-25.5, ללאומי העלו את מחיר היעד מ-19.5 שקל למניה ל-20 שקל, את התוספת הגדולה ביותר העניקו בכלל לבנק דיסקונט מ-9 שקלים למניה עלה מחיר היעד ל-9.6 שקל. בנק מזרחי (מזרחי טפחות ) קיבל תוספת מ-30.5 שקל ל-31.5 שקל, והבינלאומי (בינלאומי 5 ) דורג במחיר של 63 שקל למניה ממחיר קודם של 60 שקל למניה.

המניה המועדפת על האנליסטים בכלל חזרה להיות בנק הפועלים בהתבסס על תמחור יחסי והערכה כי לחץ המוכרים מתקרב לסופו.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה