המועד הקובע להתפטרות לצורך טיפול בילד
שאלה ----- עובדת עבדה כשנתיים במשרד עורכי דין טרם יציאתה לחופשת לידה. בסיום חופשת הלידה שבה העובדת מיד לעבודה למשך כ- 5 וחצי חודשים, עד אשר החליטה להתפטר לשם טיפול בילד. כנדרש בחוק, נתנה העובדת למעבידה הודעה מוקדמת בפועל במהלכה נשארה לעבוד במשרד חודש ימים נוסף, ובסיומה דרשה ממעסיקה פיצויי הפיטורים. מעסיקה של העובדת מעוניין לדעת האם נכונה טענתו, כי אין היא זכאית לפיצויי פיטורים מאחר ובפועל תמר סיימה את עבודתה לאחר שחלפו 9 וחצי חודשים מיום הלידה (3 חודשי חופשת לידה + 5 וחצי חודשי עבודה + חודש הודעה מוקדמת)?
תשובה ----- סעיף 7(א) לחוק פיצויי פיטורים, התשכ"ג- 1963 (להלן- החוק), קובע כי עובדת שהתפטרה, תוך 9 חודשים מיום שילדה, על מנת לטפל בילדה, יראו את התפטרותה, לענין חוק זה כפיטורים, ועל כן תהא זכאית לפיצויים. לפיכך, לשם בחינת זכאות העובדת לפיצויים, יש לבחון, בעת ההתפטרות עצמה, האם מדובר בהתפטרות לשם טיפול בילד.
חובת מתן הודעה מוקדמת חלה גם על עובדת המתפטרת לצורך טיפול בילד, אולם לצורך בדיקת עצם הזכאות של העובדת לפיצויים, נראה כי יש לראות את יום מתן הודעת ההתפטרות כיום הקובע לבדיקת הזכאות לפיצויים (9 חודשים מיום הלידה) ולא את יום סיום העבודה בפועל לאחר ימי ההודעה המוקדמת.
על כן, נראה כי מעסיקה של העובדת שגה ועליו לשלם לה פיצויי פיטורים בגין התפטרותה לצורך טיפול בילד.