האם הירידות מסמנות תחילת מפולת?
רוב הפעילים מעדיפים לא להתבטא חזיתית על השוק, אך הרושם הכולל משיחות שקיימנו הוא אופטימיות וכי רובם מעריכים שמדובר בתנודתיות מחזורית ולא בתחילתו של שפל.
ניסים כהן, מנכ"ל חברת קרנות הנאמנות - דיקלה, סבור כי מגמת הירידות בשווקי בעולם, זאת בנוסף לעליות שרשמו מדדי הבורסה התל אביבית, מביאות למימוש טבעי במדדים העיקריים. כהן ציין את העליות החדות בשיעור של 45% במדד הנדל"ן ועליות של 7%-8.5% במדד ת"א 25 ו-100.
מאיר מזוז, משנה למנכ"ל פיא טוען, כי אינו רואה סיבה כלכלית מהותית לשינוי המגמה וממשיך להמליץ "קניה" על השוק המקומי. מזוז סבור, כי מה שהתחיל את הירידות זה החששות מאינפלציה בארה"ב שהובילו לעלית ריבית בארה"ב ולעליית ריבית בכל העולם וככל הנראה התיקון יגיע דרך השוק האמריקאי.
עומר זבולון, מנכ"ל קוואטרו שוקי הון סבור, כי "אין סיבה אמיתית לירידות בארץ. כל הנתונים שהוצגו בימים האחרונים מראים על משק שצומח ברמות שאין אנחנו מורגלים להן ועל המשך הצמיחה - ההיסטריה נובעת מהירידות בשווקים המתפתחים, אינה רלוונטית למשק הישראלי וככל הנראה, כאשר משקיעים ברחבי בעולם מוכרים סחורה של שווקים מתפתחים - גם אנחנו נכללים בקטגרויה". אולם, הוא מעריך, כי "מעבר לטווח המיידי צפוי השוק לשוב לעליות".
בבית ההשקעות מיטב מעריכים, כי הזרים הם שמכרו בשוק כיוון שהיה להם פדיונות בשווקים מתעוררים ובין היתר מכרו גם כאן בישראל. מה יוליד יום קשה מאוד לדעת, אך בסה"כ השוק נסחר בשווי הכלכלי שלו פלוס מינוס.
רוני הלמן יו"ר קבוצת הלמן אלדובי, אין משבר בשווקים הריאלים ולכן בשלב זה המשבר בשווקים המתעוררים לא נראה כמשבר לטווח ארוך. מחירי הנפט והזהב עשו את רוב הירידה כבר וקרובים למיצוי התיקון לעומת זאת מחירי המניות בשווקים המתעוררים הם רק בתחילת התיקון ועל זאת זאת עלולות להיות ירידות משמעותיות לפני שתחזור המגמה החיובית. בעוצמת תנודות כזו השוק הישראלי מתיישר לפי הקורה בעולם ועד שלא יגמר התיקון גם השוק הישראלי לא יוכל להתחמק מכך.