האם שוק ההון גילה סוף כל סוף את אלביט מערכות?

קשה לומר. להערכת בנק הפועלים, ניתוח כלכלי של פעילות החברה מראה, כי קיים פוטנציאל גלום במניה שטרם קיבל ביטוי במחיר המניה. האנליסט ניר עמיקם הותיר את המלצתו על "תשואת יתר" והעלה את מחיר היעד ל-145 שקל
ליאור גוטליב |

"הצמיחה בהכנסות אלביט מערכות צפויה להגיע לכ-30% ב-2006" כך פתח היום (ג') האנליסט ניר עמיקם מיחידת המחקר של בנק פועלים את המלצתו על מנית אלביט מערכות. עמיקם הותיר את המלצתו על "תשואת יתר" אך העלה את מחיר היעד בכ-21% מ-120 שקל ל-145 שקל.

בפועלים ציינו, כי ניתוח אזורי הפעילות של אלביט, מעודד. אמנם תקציב הביטחון האמריקאי לא צפוי לצמוח בשנים הקרובות, אולם שוק זה עדיין אטרקטיבי לאלביט. הסטת תקציבים לכיוון מוצרים עתירי טכנולוגיה ושיפור במעמד החברה מול הממשל לאורך השנים, תומכים בהמשך הצמיחה גם בעתיד.

הערכות בדבר קיצוץ צפוי בתקציב הביטחון המקומי לא מעודדות, אם כי הפגיעה באלביט תהיה מצומצמת. בנוסף לכך, אירופה הולכת ונפתחת למוצרי החברה ותהווה, להערכתם, מנוע צמיחה משמעותי בעתיד הקרוב.

עמיקם ציין, כי הרווחיות הנמוכה של אלביט היא עקב האכילס שלה. רכישת אלישרא לא תסייע לשיפור התוצאות בזמן הקרוב. אך במבט לטווח ארוך יותר, התמונה ורודה מעט יותר. ההפחתות החד פעמיות בגין הרכישה, לא יחזרו על עצמם.

מתחזית החברה ל-2006 ניתן להסיק שאלישרא צפויה לשפר במידה רבה את שולי הרווח שלה לעומת השנים הקודמות. גם היתרון לגודל והסינרגיה שבפעילות שתי החברות יביאו לשיפור בשולי הרווח בטווח הארוך יותר.

ביחידת המחקר נמסר, כי הרכישות של אלישרא ותדיראן קשר מגבירות את הסיכון באלביט מערכות. נוצרו סימני שאלה לגבי סיכויי ההצלחה של המיזוג. תרבות ארגונית שונה מהותית, משקעים הסטורים וארגוני עובדים חזקים מהווים מכשול לא פשוט. מנגד, הסינרגיה הטבעית הברורה בשתי הרכישות והמחיר הסביר בו הם נעשו מהווים את הפוטנציאל הרב לאלביט בשנים הקרובות.

בחודש האחרון מציגה מניית אלביט סימני התאוששות. האם שוק ההון גילה סוף כל סוף את החברה? קשה לומר. אבל ניתוח כלכלי של פעילותה מראה, להערכת בנק הפועלים, כי קיים פוטנציאל גלום במניה, אף שטרם קיבל ביטוי במחיר המניה.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה