אלישרא ואלביט מערכות יציגו בסלון האווירי בסינגפור
התעשיות הבטחוניות מתכוננות לסלון האווירי בסינגפור, ה-Asian Aerospace 2006. חברת אלישרא, תציג בסלון חליפות הגנה המיועדות למטוסים ולמסוקים. בנוסף, תציג החברה מערכות שליטה ובקרה ומערכות איתור והצלה לטייסים. הפתרונות המוצעים ע"י קבוצת אלישרא מיועדים להעניק למשתמש שליטה מלאה בניהול שדה הקרב המודרני באוויר, בים וביבשה.
המיצג העיקרי של אלישרא בתערוכה יהיה חליפת ההגנה הספקטרולייט, הכוללת את חליפת הסיוע להגנה עצמית ה-DAS ומערכת הלחימה האלקטרונית ה-ESM לזיהוי ואיתור איומים בתנאי לחימה מאתגרים. החליפה מאפשרת קליטת שידורים, זיהוי ואיתור גיאוגרפי מדוייק של הקורן המאיים.
מידע זה מועבר למערכת הנשק ומאפשר ניטרולו המהיר (sensor-to-weapon). חליפה זו מגלה טילים באמצעות מערכת אלקטרונית ואינפרא אדום IR ומאפשרת הפעלת אמצעי הגנה פאסיביים לצורכי הטעיית טילים, הכוללים נורים או מוץ, ומערכות חסימה.
מיצג נוסף בתערוכה הינו ה-PAWS- משפחת מערכות אינפרא אדום פאסיביות המאפשרת שילוב יכולות: גילוי טילים, זיהוי מקורות ירי, ראיה פנורמית, ומניעת התנגשות. איחוד היכולות מהווה יתרון משמעותי בשל מגבלת מקום בכלי טיס ומקטין משמעותית את העלויות והצורך בהתקנת מספר מערכות לביצוע כל הפונקציות הללו במטוסים ובמסוקים.
חברת אלביט מערכות עומדת להציג בסלון האווירי מיגוון גדול של מערכות ויכולות המביאות לידי ביטוי את תחומי הפעילות של החברה.את מרכז הביתן יתפסו שני מיצגים אינטראקטיביים: תא טייס וירטואלי שזכה לאחרונה במדליות הארד והברונזה בפסטיבל סרטים בניו יורק ומיצג צבא יבשה דיגיטלי.
תחום המל"טים באלביט ייוצג על ידי שני מל"טים מסוג הרמס 450, אחד מהם יוצב בשטח התצוגה הסטטית של החברה והשני ישתתף בטיסות ראווה יומיומיות של מארגני התערוכה. מל"ט זה, אשר נבחר להוביל את תוכנית המלטים היוקרתית WATCHKEEPER נחשב למוביל מסוגו בעולם וצבר עשרות אלפי שעות טיסה. במהלך הטיסות ישודרו מן המלט תמונות אשר יוקרנו בפני מבקרי התערוכה על גבי מסך ענק.
מזל"ט הסקאילרק יוצג לראשונה בתערוכה כשעליו מטע"ד לילה חדש שפותח באלביט מערכות. משקלו של המטע"ד הוא 700 גרם בלבד והוא נחשב למטע"ד הקל ביותר בעולם. יכולותיו כוללות טווח כיסוי נרחב, יכולת מעקב מתמשכת אחרי מטרות נעות ברזולוציה גבוהה. הסקאילרק מתאים במיוחד לפעילות נגד טרור וכבר נמצא בפעילות מבצעית בקרב צבאות שונים בעולם. המזל"ט צבר עד עתה מעל 1100 גיחות מבצעיות מוצלחות.
תדיראן קשר עתידה לחשוף בתערוכה את הדור הרביעי והמתקדם של מכשיר ה-RPDA או Ruggedized Personal Digital Assistant. ל-RPDA, מחשב כף היד הטקטי של תדיראן קשר, יכולות של תקשורת מאובטחת, חסינה ומתקדמת. הדור החדש של ה-RPDA מכיל אפליקציות רבות חדשות, הוא מאפשר מיפוי דיגיטלי, תכנון מסלולי ניווט, תכנון משימות, שיתוף באינפורמציה טקטית בין הכוחות ובעל יכולות רבות נוספות.
ה-RPDA ניתן לשימוש גם בחילות האוויר – הוא מספק לטייס נתוני טיסה ורשימת מטלות לפני הטיסה ומאפשר תקשורת עם מערכות ATE לפיקוח לפני טיסה.
בחברה מסרו כי ה-RPDA פותח בסטנדרטים הצבאיים הגבוהים ביותר. העיצוב המודולרי שלו ומאפייניו הייחודיים מאפשרים להשתמש בו בשעות היום ולמשימות מגוונות. ל- RPDA יכולות GPS מהרגישות והמתקדמות ביותר העושות אותו מתאים במיוחד לשימוש בתרחישי לוחמה בעצימות נמוכה כגון לוחמה בשטח בנוי, רשת LAN אלחוטית, וטכנולוגיית Bluetooth המאפשרים את התפעול והשליטה על מכשירי הקשר ממרחק ובכך מקנים למפקדים בשדה יכולת להיות בקשר עם חייליהם ומפקדיהם תוך כדי ניידות מוגדלת.
התעשייה האווירית (תע"א) עתידה להציג גם כן בתערוכה. בתעשייה האווירית ידגישו את תחום הטיסות של המל"ט לגובה רב, הרון"(Heron), המכונה בצה"ל "מחץ", בתערוכת Asian Aerospace, הגדולה והחשובה שבתערוכות התעופה והביטחון באסיה, שתתקיים בסינגפור, בתאריכים 21-26 בפברואר, 2006. בתערוכה יינתן דגש רב למוצרים וטכנולוגיות של כלים לא מאוישים.
ה"הרון", מתוצרת התע"א הוא מל"ט אסטרטגי בעל מוטת כנפיים של 16.6 מטר ומשקל המראה של כ-1250 ק"ג. ביצועי המל"ט מאפשרים לו שהיה באוויר של למעלה מ-40 שעות וגובה טיסה של כ-10 ק"מ (30,000 רגל). מל"ט ה"הרון" מסוגל לשאת מספר רב של חיישנים (סנסורים), כגון מכ"מ סיור ימי, מכ"מ מיפתח סינתטי (SAR), מטע"ד (מטען ייעודי) ELINT, COMINT וכו'. למל"ט מערכת נחיתה והמראה אוטומטית ומערכות משימה לכל מזג אוויר.
בתערוכה בסינגפור ישא ה"הרון" מערך מטע"דים מקיף שיכלול מכ"מ סיור ימי מתקדם וחליפת לוחמה אלקטרונית (ל"א) מתוצרת חטיבת אלתא מערכות של התע"א ומטע"ד אלקטרו-אופטי מסוג MOSP של מפעל תמ"מ בתע"א. המל"ט יצויד בתקשורת לווינית של אלתא, המאפשרת את הפעלתו מעבר לקו האופק.
במסגרת עסקה שנחתמה בין התע"א למשרד הביטחון, תספק התע"א מל"טי "הרון" לחיל האוויר הישראלי, בהיקף של למעלה מ-50 מיליון דולר.