גלזר: מבטח שמיר זה כבר לא רק ליפמן (זה גם הפועלים)
האנליסט אלון גלזר, מבית ההשקעות לידר ושות' העניק הבוקר המלצה אופטימית למניית מבטח שמיר, זאת כתגובה לשינוי המרכזי בחברה שהינו כמובן הרכישה של 5% ממניות מלח, וקבלת האופציה לאחזקה של עוד 25%.
השילוב של דיסקאונט גבוה והנהלה בעלת נסיון מוכח, ידע ומעורבות בחברות המוחזקות, הביאו את גלזר להמליץ על "קניה" תוך העלאת מחיר היעד ל-100 שקלים - מחיר הגבוה ב-24.3% ממחיר הפתיחה הבוקר באחד העם.
בלידר ושות' ציינו, כי המשמעות של אישור רכישת האחזקות במלח הינה כפולה. הראשונה, החברה תכיר ברווח מרשים מאד, תוך פרק זמן קצר, בגין ההשקעה, כאשר האופציה הינה במחירי מימוש של כ-20 שקל, כלומר מדובר ברווח נטו של קרוב ל-100 מיליון שקל על ההשקעה תוך מספר חודשים. השניה, הכניסה לתחום הבנקאות, כאשר בכוונת מבטח שמיר להיות גורם דומיננטי בבנק ולהפוך את האחזקה במלח לאחזקה מרכזית בפורטפוליו של החברה.
גלזר מעריך לגבי שוויה של מלח, כי היא נסחרת כיום בדיסקאונט משמעותי ביחס לשווי הכלכלי, הן בשל המלצתו החיובית על בנק הפועלים, ובנוסף, מאמין גלזר כי שווי הקרקעות של החברה (עתלית ואילת) גבוה ויביא להצפת שווי במלח בשנים הקרובות.
"מבטח שמיר היא כבר לא רק ליפמן", מציין גלזר ומעדכן, עד לפני כשנה מבטח שמיר היתה בעיקר אחזקה אחת במניות ליפמן שהייתה מעל 75% מסך האחזקות. החזון של החברה להפוך את מבטח לאחת מהאחזקות המרכזיות מתממש עם רכישת מלח כאשר לאחר מימוש האופציות החלק של ליפמן ירד אל מתחת ל-40%. שינוי זה הינו חיובי מאד ומקטין את התלות של מבטח במניה אחת.
בנוגע לליפמן, שמבטח שמיר מחזיקה בה כ-12.2% מוסר גלזר, כי האחזקה בליפמן ממשיכה עדיין להיות האחזקה המרכזית של מבטח שמיר, כאשר דומה שהחברה נמצאת על מסלול של שיקום לאחר חצי שנה קשה של עיכול רכישת Dione שכלל את החלפת ההנהלה ועבודה צמודה עם ההנהלה החדשה, ומעריך כי 2006 צפויה להיות שנה טובה יותר עבור ליפמן.
ובנוגע ליתר האחזקות הבולטות של החברה, סאיטקס, גילת ותפרון. מציינים בלידר ושות' את המעורבות הבולטת של החברה בשלושתם. מבטח שמיר נהנתה בשנה האחרונה מהשיפור בפעילות תפרון ומהעליות החדות של מניות החברה.
בלידר ושות' מאמינים בניהול של מאיר שמיר, כאשר יש לציין ראשית את הידע והמוערבות בכל אחת מהחברות בהן החברה משקיעה, לרבות חברות בהן החברה אינה בעלת השליטה (כדוגמת ליפמן גילת תפרון וסאיטקס), ומעבר לכך את העובדה שהניהול נעשה באמצעות מטה מצומצם, תוך שקיפות וללא עסקאות בעלי עניין.
"מניית מבטח שמיר נסחרת כיום בדיסקאונט משמעותי. שווי האחזקות של החברה עומד על כ-880 מיליון שקל (לאחר ניכוי החוב, המס והוצאות הנהלה וכלליות מהוונות), לעומת שווי שוק של 686 מיליון שקל, פער של קרוב ל-30%", ציין גלזר.
בלידר ושות' קנסו למעשה את מבטח שמיר בכך שהפחיתו את הוצאות המטה ולא הוסיפו ערך בגין הצמיחה העתידית בגין פעילות הייזום של החברה. גלזר מעריך, כי בפועל לאור הרקורד המוכח של החברה והאופטימיות שלנו לגבי החברות המוחזקות, האפסייד במניה גדול יותר.