נציבות שוויון ההזדמנויות בעבודה - הצעת חוק

ביום 12.12.2005 התפרסמה הצעת חוק שוויון ההזדמנויות בעבודה, אשר מטרתה להגביר את האכיפה של הוראות חקיקת השוויון בעבודה, על ידי הקמת נציבות שוויון ההזדמנויות בעבודה במשרד התעשיה המסחר והתעסוקה.
עו"ד לילך דניאל |

חוקים רבים עוסקים בנושא השוויון בעבודה (להלן - חקיקת השוויון בעבודה), ומנויות בהם שורה של זכויות המוענקות לעובדים. החוק המרכזי לענין זה הוא חוק שוויון ההזדמנויות בעבודה, התשמ"ח-1968, הקובע איסור הפליה מחמת מין, נטייה מינית, גיל, גזע, דת, לאום וכדומה. עם זאת, המציאות מוכיחה כי ישנם קשיים באכיפת חקיקת השוויון בעבודה, וקורבנות ההפליה בעבודה נמנעים, על פי רוב, מלפנות לערכאות משפטיות על מנת שזכויותיהם ייאכפו.

ביום 12.12.2005 התפרסמה הצעת חוק שוויון ההזדמנויות בעבודה (תיקון מס' 10) (נציבות שוויון הזדמנויות בעבודה), התשס"ו–2005 (להלן – הצעת החוק). מטרתה של הצעת החוק היא להגביר את האכיפה של הוראות חקיקת השוויון בעבודה, על ידי הקמת נציבות שוויון ההזדמנויות בעבודה במשרד התעשיה המסחר והתעסוקה, שתהיה רשות עצמאית בעלת סמכויות משמעותיות, המופקדת על אכיפת חקיקת השוויון בעבודה, ועל קידום ההכרה בזכויות שלפיה.

להלן עיקרי הצעת החוק:

מוצע כי בראש הנציבות יעמוד נציב ארצי אשר ימונה על ידי הממשלה על פי המלצת שר התעשיה המסחר והתעסוקה (להלן - השר) וינהל את הנציבות. כן מוצע כי במסגרת הנציבות יפעלו שלוש לשכות מחוזיות שבראשן יעמדו נציבים אזוריים. בנוסף, מוצע כי השר ימנה לנציבות ועדה מייעצת שבה יהיו חברים נציגי גורמים שונים הנוגעים לסוגיית שוויון ההזדמנויות בעבודה.

מוצע לקבוע כי לנציבות יהיו סמכויות אכיפה מגוונות, ובראשן הסמכות לקבל תלונות בשל הפרת הוראה לפי חקיקת השוויון בעבודה, ולהגיש תביעה אזרחית לשם אכיפת הזכות נשוא התלונה, בין בשם המתלונן ובין בשם הנציבות. כן מוצע כי הנציבות תהיה מוסמכת להגיש בקשה לבית המשפט המוסמך לתת צו למעביד המורה לו לנקוט פעולות כלליות הנוגעות לכלל עובדיו או לדורשי עבודה או לקבוצה מתוך אלה, לשם קיום חובה לפי חקיקת השוויון בעבודה ולשם מניעת הפרת הוראה כאמור.

כמו כן, מוצע כי הנציבות תהיה רשאית לדרוש מגוף מבוקר כמשמעותו בחוק מבקר המדינה, התשי"ח–1958 [נוסח משולב], כל מידע בתחומי פעולתה של הנציבות הדרוש לביצוע תפקידיה ושנמצא ברשותו ובתחום סמכותו של גוף מבוקר כאמור.

כן מוצע כי נציב אזורי יהיה רשאי להורות למעביד, בצו, למסור נתונים בדבר קיום חובה מחובותיו על פי חקיקת השוויון בעבודה.

בנוסף, מוצע כי הנציבות תעסוק בטיפוח תודעה ציבורית בכל הנוגע לתחומי פעילותה, תעודד תכניות ופעולות, תערוך מחקרים ותאסוף מידע.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה