קואטרו: למרות הירידות ביפן השוק עדיין מעניין

לדברי מנכ"ל קואטרו גמל, השוק היפני נהנה מהצמיחה המואצת בסין ואין חזרה מן הרפורמות שבוצעו ביפן. בארה"ב, במידה ומחירי האנרגיה ימשיכו לעלות סביר להניח כי שווקי המניות ייתקשו לעלות
שרות Bizportal |

יש להבדיל בין הירידות ביפן המהוות תיקון לעליות והזדמנות קניה לבין הירידות בארה"ב המחייבות מעקב צמוד ובחירת מניות סלקטיבית. כך אומרים היום בבית ההשקעות קואטרו. בקואטרו טוענים כי נוצרה תחושה ולפיה הירידות בשווקים העולמיים הנה תופעה כוללת, אולם הסיבות לירידות בארה"ב וביפן שונות בתכלית ואינן קשורות זו לזו.

בהתייחסותם לירידות באסיה מדברים בקואטרו בעיקר על יפן, שוק מניות שהתאושש בצורה יוצאת דופן בשנת 2005 וזאת על רקע התחושה שלאחר יותר מ-10 שנות מיתון עמוק וניסיונות לאושש את הכלכלה היפנית על ידי ריבית אפסית קיים סיכוי שהפעם ההתאוששות אמיתית עקב צעדים ורפורמות שננקטו על ידי הממשלה היפנית בשנים האחרונות.

בקואטרו טוענים כי חלק מההתיחסות השלילית של משקיעים זרים לשוק המניות היפני בשנים האחרונות נבעה מחוסר שקיפות בדיווח החשבונאי ביפן בעיקר בחברות המקומיות ופחות בגלובליות שממילא נסחרות גם בבורסות בארה"ב.

על רקע נתונים אלה מסבירים בקואטרו את הבהלה שאחזה במשקיעים הזרים ביפן שראו איך הרווחים של שנת 2005 קטנים בעקבות שערוריה חשבונאית בחברת אינטרנט מקומית. הפסקת המיסחר היזומה בעקבות עומס על מערכת המיסחר בבורסה ביפן גרמו לחוסר וודאות נוסף בקרב המשקיעים הזרים ואת התוצאה ראינות בירידות החדות במדד הניקיי וזאת מבלי שהייתה לכך כמעט השפעה על הבורסות בארה"ב.

בארה"ב הסיפור שונה כיוון שאנו מדברים על שוק שנמצא לאחר שנה מאופסת בתשואות ולכן לא ניתן להסביר את הירידות במימושי רווחים אלה בעיקר בדאגה הגוברת והולכת מעלייה במחירי הנפט שהנה תוצאה של המתיחות ביחסי העולם עם אירן וכן חששות לגבי אספקת הנפט מניגריה.

מה עושים?

לדברי אבירם נאה, מנכ"ל קואטרו גמל, לגבי יפן צריך לשקול האם הסיבה בגללה נכנסנו להשקעה במדינה זו עודנה תקפה והתשובה היא כן. "יפן, במיוחד לאחר הירידות, היא עדיין שוק מעניין שנהנה מהצמיחה המואצת של הכלכלה הסינית וכיוון שאין שינוי במדיניות לגבי הכלכלה הסינית ואין חזרה מן הרפורמות שבוצעו ביפן - אין מקום לבהלה" מרגיע נאה.

לגבי השווקים בארה"ב, לדברי נאה, יש לבחון את התנהגות מחירי האנרגיה ולזכור שיש להם השפעה מרובה על שווקי מניות והחלטות של בנקים מרכזיים לגבי גובה הריבית.

"במידה והתחזית היא שמחירי האנרגיה ימשיכו לעלות סביר להניח כי שווקי המניות ייתקשו לעלות ולכן יש לבדוק אילו מניות מושפעות וענפים יושפעו מהמשך עליו מחירי אנרגיה וכמו כן לשקול הגנה על תיקי השקעות באמצעות חשיפה לנפט או למניות נפט".

לגבי שוק המניות הישראלי, בקואטרו מעריכים כי ההשפעה צפויה להיות קטנה יותר לאור העובדה שהמשק הישראלי פחות מושפע ממחירי אנרגיה משווקים אחרים וזאת עקב מבנה המשק שלנו, כך שבאופן יחסי אנו אמורים להיפגע פחות.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה