מגמה מעורבת באסיה: שנגחאי עלתה 1.2%, הנפט מתקן למעלה

אסיה מודאגת מהמשך הצמיחה העולמית והאזורית, אפקט שוויץ משפיע על הניקיי שיורד 1.85%
אלמוג עזר |
נושאים בכתבה אסיה

יום המסחר האחרן לשבוע באסיה נסגר והיבשת חתמה במגמה מעורבת. המסחר הושפע בעיקר מהדאגה לגבי הצמיחה הכלכלית הגלובאלית, שמשפיעה באופן חד על מחירי הנפט וביטול ההצמדה של הפרנק השוויצרי למטבע היורו. מחיר הנפט מתקן ב-1%, לאחר הירידות החדות אתמול ומחיר חבית הינו 46.7 דולרים.

מדד הניקיי ירד 1.43%, מדד שאנגחאי עלה 1.23% ומדד האנג סאנג ירד 1.02%

אסיה הושפעה מהמסחר בארה"ב, כאשר וול סטריט סיימה אתמול את יום המסחר בירידות שערים, זהו היום החמישי ברציפות. הסיבות העיקריות לירידות השערים היו דוחות מאכזבים של הבנקים הגדולים (גולדמן סאקס, בנק אוף אמריקה וסיטי גרופ), לצד המשך ירידה במחירי הנפט.

העליות בשנגחאי הגיעו בעיקר מהתחזקות החברות הגדולות במדינה. ה-ICBC, הבנק הגדול במדינה, עולה 1.8%, לאחר ההודעה כי הוא מתכוון למכור אג"ח מגובה בשווי של 1.8 מיליארד דולר. בעקבות ההודעה, גם שאר מניות הבנקים במדינה לחקלאות ותקשורת זינקו במעל ל-2%.

24 שעות אחרי ההחלטה הדרמטית של שוויץ על ביטול תקרת שער החליפין (הצמדת המטבעות בין הפרנק המקומי ליורו) והאחרונה עדיין משפיעה על השווקים. אתמול אירופה סיימה בעליות שערים לנוכח התקווה שבעקבות ביטול ההצמדה בין הפרנק השוויצרי והמטבע היורו תרשם התחזקות של הראשון והחלשות של השני. פעולות שיתמכו בייבוא למדינת שוויץ ובייצוא של שאר אירופה. ה-SNB (הבנק השוויצרי הלאומי), לצד ביטול תקרת שער החליפין הוריד גם את הריבית, מה שלא מנע מהפרנק לזנק במעל ל-10% אחוזים מול הדולר.

התנועות בפרנק השוויצרי, פגעו בין שנחשב אף הוא כמטבע מקלט בתקופות משבר (לצד מטבעות זהב). החולשה של הין הקרינה על הבורסה ומדד הניקיי משיל מעל ל-2%. כמו כן, מניות חברות הייצוא במדינה כמו סוני, ניסאן וסוזוקי ממשיכות לאבד גובה בשל החשש מהצמיחה העולמית שתקבע את גובה היצוא שלהן.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה