ב-HSBC חותכים את כיל: "המהלך של K+S יוביל לצניחה במחירי הדשנים"

"אם בעבר חשבנו שצמצום התפוקות בתעשייה יאפשר לשמור על רמת מחירים של כ-750 דולר לטון בחוזים מול סין, הרי שכיום נראה שהמחיר ירד ל-550 עד 600 דולר לטון"
קובי ישעיהו |

מניית כיל רשמה בשבוע שעבר ירידה חדה וגם היום היא ממשיכה לאבד גובה ויורדת בעוד 1%. הסיבה העיקרית לצניחה בימים רביעי וחמישי היתה הודעה מפתיעה שפרסמה יצרנית הדשנים הגרמנית K+S ומספר המלצות שליליות של אנליסטים שהתפרסמו בעקבות ההודעה.

הבוקר (א') מפרסמים כלכלני HSBC עדכון לסקירתם על מניות כיל ומצטרפים לצד השלילי יותר של האנליסטים המסקרים את החברה. ב-HSBC אומרים כי "המהלך של K+S יוביל לצניחה במחירי הדשנים. אם בעבר חשבנו שצמצום התפוקות בתעשייה יאפשר לשמור על רמת מחירים של כ-750 דולר לטון בחוזים מול סין, הרי שכיום נראה שהמחיר ירד ל-550-600 דולר לטון".

לגבי כיל מעריכים ב-HSBC שהמחיר הממוצע של חוזה אשלג בחצי השני של 2009 צפוי לעמוד על 565 דולר לטון, מחיר ספוט על 655 דולר והמחיר הממוצע לחוזה ב-2009 כולה יהיה כ-620 דולר לטון. זאת, לעומת צפי קודם שלהם למחירים של 770, 715 ו-720 דולר לטון בהתאמה. אגב, מציין שמחיר זה עדיין גבוה בכ-42% לעומת המחיר הממוצע של חוזה אשלג ב-2008, שעמד על כ-435 דולר לטון.

ב-HSBC ממתינים לתוצאות המו"מ של הרוסים מול הסינים ולהשפעות נוספות שיש להודעת K+S על השוק, אבל לא מחכים ומורידים את מחיר היעד לכיל מ-56 ל-44 שקלים ואת דירוג ההמלצה מ"משקל יתר" ל"נייטראלי".

לגבי התוצאות של כיל ב-2009 מעריכים כלכלני HSBC שבשורה העליונה צפויה ירידה של כ-38% בהכנסות לרמה של כ-4.3 מיליארד דולר. הרווח הנקי צפוי להצטמק בכ-60% לרמה של כ-811 מיליון דולר.

בסקירה שפרסם ביום חמישי (ה') רוני בירון, אנליסט בכיר ביו.בי.אס ישראל, הוא אומר כי "ירידת מחירים בתעשיית הדשנים הייתה צפויה אולם מה שמדאיג יותר הוא הסיכוי הגדל להתרופפות במשמעת של יצרניות הדשנים המובילות בעולם, שחתכו את התפוקה לאחרונה בנסיון להחזיק את המחירים ברמה גבוהה יחסית. אם תהיה התרופפות כזאת, היא תגיע בתקופה מאוד קריטית ומשמעותית לתעשייה". בירון מוריד את דירוג ההמלצה ל"נייטראלי" ואת מחיר היעד לכיל מ-47 ל-44 שקלים. נציין כי מחיר היעד החדש שלו עדיין גבוה בכ-10% ממחיר הסגירה של המניה אתמול.

מנגד, מנהל מחלקת המחקר במריל לינץ' ישראל, חיים ישראל, התייחס בשיחה טלפונית עם bizportal לשיגעון המכירות ואמר, כי "מי שחי באספמיה וזוכר את המחירים של 1000 דולר לטון פשוט לא עושה את החישוב הנכון. זה היה נראה טוב על המסכים אבל זה אף פעם לא היה רציני. "600 דולר לטון - אנשים לא מבינים איזה מחיר זה", אומר ישראל. "זה מעל התחזיות של כולם - ממוצע התחזיות של כל האנליסטים עומד כיום על 500 דולר - אז מה כולם מופתעים?".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה