א. דורי הנדסה תגייס היום בבורסה 134 מיליון שקל

ל-80% מחבילות ניירות הערך המוצעים בהנפקה ניתנה התחייבות מוקדמת של מוסדיים במחיר המירבי. סיום המכרז לציבור במחיר זה יגדיל את היקף הגיוס לכ-142 מיליון שקל
חזי שטרנליכט |

א. דורי הנדסה תקיים היום (א') את המכרז לציבור לגיוס 134 מיליון שקל בהנפקה משולבת של אגרות חוב להמרה, אגרות חוב סטריט ואופציות למניות ואג"ח. ל-80% מחבילות ניירות הערך המוצעים בהנפקה ניתנה התחייבות מוקדמת של משקיעים מוסדיים במחיר המירבי. סיום המכרז לציבור במחיר המירבי יגדיל את היקף הגיוס לכ-142 מיליון שקל. את הנפקת החברה מובילה פועלים אי.בי.אי ביחד עם כלל פיננסים, לידר הנפקות והראל חיתום.

במקביל להנפקה לציבור מגייסת א. דורי בהנפקת זכויות כ-60 מיליון שקל, מזה כ-55 מיליון שקל שהובטחו על ידי בעלי השליטה בחברה, חברת אכד, בשליטת קבוצת דורי וקבוצת משקיעים נוספת הכוללת את רונן קריסטל, רוברט פקטור ומורי גולדמן. בנוסף להשקעה בזכויות התחייבו בעלי השליטה לרכוש ולממש אופציות לאג"ח בהיקף של כ-20 מיליון שקל.

א.דורי, מהחברות הוותיקות בארץ, נחשבת לאחת החברות היציבות ואחת מארבע הגדולות בענף הבניה. פעילות החברה כוללת בניה יזמית, בניה כקבלן מבצע והשכרת נכסים מניבים שבבעלותה. בשנים האחרונות הרחיבה החברה את פעילותה גם ליזום וביצוע של פרוייקטים למגורים בחו"ל, בעיקר בפולין), וכן החזיקה במספר נכסים מניבים בהולנד ובאנגליה, שמומשו ברווח.

החברה שותפה (55%) בחברת רום גבס, הנחשבת לאחת החברות הגדולות בארץ בשוק עבודות הגמר עם היקף הכנסות לתשעת החודשים הראשונים של השנה שהסתכמו לסך של כ-133 מיליון שקל. אחד הפרוייקטים החשובים אליהם נכנסה החברה בשנים האחרונות הוא פרוייקט הקמת תחנת הכוח הפרטית הגדולה בישראל המתבצע על ידי חברת דוראד. דורי וחברת אלדקום הן השותפות המובילות (30%) בדוראד, שאמורה לייצר חשמל בהספק של 800 מגוואט, שתוסק בגז טבעי ואשר להערכת הנהלת החברה עשוי ליצור עבורה ערך מהותי.

התחנה, שתוקם בהשקעה כוללת של כ-500 מיליון דולר, שיגוייסו בעיקר משוק ההון, תחל לפעול בשנת 2007/8. א.דורי שותפה בדוראד עם קבוצת ים תטיס, חברת שירותי תשתית אילת-אשקלון וקבוצת זורלו.

לאחר הנפקת הזכויות צפוי ההון העצמי של החברה לגדול לכ- 105 מיליון שקל. החברה פועלת בשנים האחרונות להקטנת ההתחייבויות שלה והיא ניצלה את תזרים המזומנים הגבוה שלה ואת השקעת בעלי השליטה להשגת מטרה זו, כשבתשעת החודשים הראשונים של השנה הופחתו ההתחייבויות של החברה מבנקים ונותני אשראי בסך כולל של כ-175 מיליון שקל. החברה סיימה את תשעת החודשים הראשונים של שנת 2004 עם מחזור הכנסות של כ-484 מיליון שקל, עם רווח תפעולי של כ-20 מיליון שקל ועם EBITDA בסך של כ-26 מיליון שקל.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה