יש לי פודטראק! מה זה פודטראק? טרנד עולה והכנסה קלה!
בישראל, כיאה לפודטראק-ניישן, תחום האוכל והמסעדנות נמצאים בעליה עקבית במשך שנים, כשבעשור האחרון אנו רואים ריבוי תכניות ריאליטי, סטארטאפים וסלברטיז – כולם של אוכל! גם משאיות האוכל שנולדו מחדש בשמן האמריקאי, פודטראקס, הן טרנד שצועד בצעדי ענק ותופס תאוצה. הכל על טרנד הפודטראקס החדש, ולמה שווה לתפוס עליו טרמפ.
התפתחות תחומי המסעדנות והפודטראקס בישראל
עיון בנתונים מקוונים שניתנו בחסות google trends, אשר משקפים מגמות התעניינות באינטרנט, שבמרבית המקרים תואמים במדויק את המציאות בחוץ, מראה מגמת עליה משמעותית בחיפושים שקשורים למסעדנות ולפודטראקס.
כך, ההתעניינות בתחום המסעדנות בשנת 2014 בישראל, עמדה על שיעור ממוצע שנע בין 25 ל- 50, עם נקודות שיא בערכים של עד 75 מתוך 100, שמייצגים רמת פופולאריות בינונית של נושא זה.
לעומת זאת, מאמצע שנת 2017, ניכרת עליה מרשימה בהתעניינות הישראלית בתחום המסעדנות, כששיעורה הממוצע נע בין 50 ל-75, עם נקודות שיא שמגיעות עד ל-100, ערך שמשקף רמת פופולאריות אדירה.
- חג שמח לפודיז: 20 מתנות מקוריות לראש השנה לאוהבי אוכל
- כך תשלטו בכמות הפחמימה שאתם צורכים
- המלצת המערכת: כל הכותרות 24/7
גם ההתעניינות בפודטראקס, משאיות המזון, באזור תל אביב, נסקה באותו השיעור ממש, ונהייתה פופולארית באופן חסר תקדים.
תחברו את זה עם תופעות כמו השקת ערוץ האוכל הישראלי הראשון foody בטלוויזיה, שלל תכניות ותחרויות בישול שמכתירות שפים לסלבריטאים, והתהודה הרחבה הניתנת למתכונאים ולאושיות רשת קולינריות... ותבינו מדוע מדובר בטרנד אדיר וסוחף.
רמת הפופולאריות בישראל
לנסיקה ברמת הפופולאריות של הפודטראקס יש דוגמאות רבות, בדמות משאיות אוכל שכבר מסתובבות בארץ, וקוצרות הצלחות מרשימות.
ה "Bun Truck -, משאיתה של מסעדת אויאמה שמגישה מגוון תבשילים בלחמניות תאילנדיות בפתח תקווה, "Pizza truck" המפארת את קדמת בית קפה 'הקוקייה' בקיבוץ דפנה ומציעה פיצות בטאבון ו'האוטו האדום' שמפעילה תמי הרקוביץ במושב גן יאשיה בעמק חפר הם רק חלק מהדוגמאות.
דוכן 'הפלאפל של מש' מציע את מרכולתו במסלול קבוע בין יישובי הערבה, 'העגלה' מוכר מאפים, כריכים ושתייה בימי שישי במושב אלוני אבא, 'תחנת רכבת' מגיש גם ג'חנון לצד הקפה בכפר יהושוע, ואילו 'חומוס דאי' מאפשר למבקרים בפארק לכיש ליהנות מהאוכל הכי ישראלי שיש.
- ישראל חושפת את "אור איתן": מערכת יירוט לייזר מבצעית ראשונה בעולם
- וואן זירו נלחץ מבנק אש ומשיק מסלול חדש - הגדולים עדיין אדישים
- תוכן שיווקי צברתם הון? מה נכון לעשות איתו?
- המענק לעובדים ייכנס כבר מחר: רשות המסים מקדימה את הפעימה...
זאת ועוד: גם רשתות מזון ידועות כמו פיצה-האט וקופיקס עושות שימוש נרחב בפודטראקס, שממלאים מקום מרכזי בהצלחתן המסחרית!
וזו עוד רשימה חלקית מאוד, היות ומשאיות האוכל הללו צצות כפטריות לאחר הגשם בכל רחבי הארץ.
דרישות החוק להקמת פודטראקס: רישיונות נהיגה ורכב
השלב הראשון והחיוני לפני הקמתו של פודטראק כמקור פופולארי ומצליח לתוספת הכנסה, הוא להבין את מעמדן החוקי של משאיות המזון בישראל.
על מנת להבהיר את דרישות החוק הנוגעות לפודטראקס, פנינו למשרד עורכי הדין לתעבורה 'H & A Saar'.
עורכי הדין חגי סער ואלון סער, שבבעלותם משרד עורכי דין לתעבורה, מסבירים לנו באדיבות כי בראש ובראשונה חלה חובה על נהג משאית האוכל להיות מצויד ברישיון נהיגה בתואם את סוג הרכב, בהתאם להוראות החוק.
אם מדובר ברכב שמשקלו נע בין 3500 ק"ג ל- 12,000 קילוגרמים, מודבר ברישיון מסוג C1 למשאית.
לעומת זאת, במקרה ומשקל הרכב הוא מעל 12,000 – על הנהג להיות מצויד ברישיון נהיגה מסוג C, שאינו מוגבל מבחינת משקל.
במידה ומשאית האוכל מיובאת מחו"ל, יהיה עליכם להצטייד ברישיונות בינלאומיים מתאימים, לרבות רישיון מטעם משרד התחבורה ואישור מטעם רשויות המס, שניתן כנגד תשלום המיסים, המחושב על פי פקודת ותקנות המכס לייבוא עצמי של טובין.
במקרה בו הרכב או הנגרר המדובר עוברים הסבה על מנת לשמש כפודטראק, החוק מחייב את אישורם ההנדסי, ואת רישום השינויים שבוצעו ברישיון הרכב במכון מורשה של משרד הרישוי.
דרוש רישיונות לרוכלות מזון
אם עמדתם בתנאים המפורטים לעיל, יש לכם פודטראק שמותר לכם להחזיק ולנהוג בו על פי חוק, מסכם עו"ד סער בחיוך, ומוסיף: אבל אתם עדיין זקוקים לאישורים נוספים כדי שתוכלו למכור ממנו מזון באופן חוקי.
ככל עסק, גם במקרה זה קיימת חובה חוקית להפעילו במסגרת רישיון עסק חוקי, אשר כולל עמידה בתנאי תברואה נאותים ברוכלות מזון, בקריטריונים המפורטים במסגרת תקנות רישוי לעסקים.
היות ומדובר בנושא שלו פן תברואתי, נדרש גם אישור מטעם לשכת משרד הבריאות במחוז או בנפה הרלוונטיים לאזור המכירה.
מעבר לכך, קיים מרכיב הרוכלות עצמה, שמחייב פנייה לרשויות המקומיות במקום בו אתם מתכוונים למכור את המזון, למחלקת רישוי העסקים.
איך מוציאים את הרישיונות בפועל?
כשאנחנו שואלים על ההיבט הפרקטי בהשגת הרישיונות, מזכיר בפנינו עו"ד סער את הבג"ץ התקדימי של השף אמיר מרקוביץ' ושל ליאור בן עדי, מסעדן ידוע, שהוגש בשנת 2011 כנגד עיריית תל אביב, אשר התנגדה להפעלתו של הפודטראק שלהם.
לדבריו, פסק הדין קבע כי רוכלות מזון ניידת כלולה בזכות היסוד הדמוקרטית לחופש העיסוק, וכי אופייה של תל אביב המתקדמת מצדיק את קיומה של רוכלות מזון, בדומה לערים נוספות בעולם.
לכן, בכל בעיה או קושי שעלולים להתעורר, מומלץ לקבל ליווי וייצוג משפטי מעורכי דין מוסמכים ומומחים בתחום התעבורה.
עם זאת, קיים גם מסלול מקוצר לייצור או ייבוא ולאישור הפודטראק שלכם, ועל מנת להכירו פנינו לדני מגדלי מחברת 'פז פודטראקס'.
מסלול קל ומקוצר לתוספת הכנסה משמעותית
דני מקדם את פנינו בנועם, וכשאנחנו שואלים אותו לגבי נושא הרישיונות הוא מציין שאצל 'פז פוד טראקס' אתם לא חייבים לכתת את רגליכם בין הרשויות השונות, אלא מקבלים את כל האישורים והרישיונות עם רכישת משאית האוכל עצמה.
אם לא די בזה, הרי שהשירות ללקוח כולל גם פתרונות השמה והפקות קולינאריות במסגרתם מקשר צוות החברה בין לקוחותיה שרוכשים משאית אוכל לבין גופים ציבוריים ומוניציפאליים, כמו עיריות, קניונים וארגונים נוספים, אשר מחפשים פתרונות הסעדה ניידים לירידים, אירועים והפקות.
על מנת להקל עוד יותר על היזמים, קיימת גם אפשרות לתנאי מימון נוחים, ובמידה והלקוח מעוניין לבדוק תחילה לפרק זמן מסוים את כדאיות העסק – ניתן להשכיר את משאית האוכל לטווחי זמן שונים.
וכמה זמן לוקח עד שהפודטראק מוכנה לפעולה? – אנחנו שואלים.
מדובר בפרק זמן של עד שישים ימי עבודה, ולעתים גם פחות מכך, מרגע שבוצעה הזמנה למשאית אוכל ועד שהפודטראק שלכם תהיה מוכנה לפעולה, עם העיצוב, הציוד, האישורים, הרישיונות וכל ההיבטים הנלווים הדרושים להפעלתה.
דני מוסיף ומספר שמשאיות האוכל מצוידות במיטב האבזור הנדרש, שמציג חדשנות ברמה עולמית – מבחינת תשתיות חשמל, חימום המים, הניידות, ושאר מערכות התפעול הנחוצות.
תסתכל גם בקנקן וגם במה שבתוכו: הציוד הנדרש בתוך הפודטראק
על מנת להבין יותר לעומק מהו הציוד הנדרש למשאית האוכל בהקשרים הקולינריים, פנינו לגיל שלום מחברת 'שרפשטיין מכונות מזון בע"מ'.
גיל פותח את הפירוט לגבי הציוד דווקא במכונת גריל, שמהווה לדבריו אמצעי רב תכליתי, שמאפשר חימום של סוגי מזון רבים ושונים.
במקרה של נקניקיות וכריכים, יש צורך גם במתקן לחימום הלחמניות, ואם יש צ'יפס בתמונה – כמובן שתזדקקו לצ'יפסר או מכשיר לטיגון עמוק.
עוד חשוב להזכיר את נחיצותו של מקרר תעשייתי חזק וטוב, לשמירה על טריות מרבית, מכשירי צלייה בהתאם לסוג האוכל המדובר, טאבון – אם אתם מוכרים פיצות, וכמובן משטחי עבודה נוחים וכיור רחב ומעולה.
וזה עוד לא הכל, מוסיף גיל, אצלנו תמצאו את כל הציוד ברמה הגבוהה ביותר, מבלנדרים ומכונות קרח, עד למטחנות בשר ומסחטות מיץ, והרבה מעבר לכך, ותקבלו ייעוץ מקצועי בהתאם לסוג האוכל הרלוונטי, כמובן.
בשורה התחתונה, ההשקעה בפודטראק היא אחת המשתלמות והנדרשות ביותר לעסקים שרוצים ליהנות מהחזר מהיר ומהרחבה של קהלי הלקוחות הפוטנציאליים.
- 1.מאור 21/12/2020 01:17הגב לתגובה זוממש תודה מענין

המענק לעובדים ייכנס כבר מחר: רשות המסים מקדימה את הפעימה השנייה
כ-201 אלף זכאים יקבלו כ-410 מיליון שקל ישירות לחשבון הבנק, חודש מוקדם מהמתוכנן, כדי להקל על משפחות לפני החגים. ניתן עדיין להגיש בקשות למענק עבור 2023 באתר רשות המסים
רשות המסים מודיעה על הקדמת הפעימה השנייה של מענק עבודה לשנת 2024. אשר תוקדם ותשולם כבר מחר, 18 בספטמבר, במקום באמצע אוקטובר כנהוג מדי שנה. במסגרת ההקדמה יועברו לחשבונות הבנק של הזכאים כ-410 מיליון שקל, שיחולקו לכ־201 אלף עובדים ועובדות. מדובר על סכום ממוצע של כ-2,000 שקל לזכאי. המהלך נועד להקל על משפחות וזכאים נוספים לקראת תקופת החגים, שבה נרשמות הוצאות חריגות.
מענק עבודה, המוכר גם כ"מס הכנסה שלילי" - נועד לחזק עובדים בעלי שכר נמוך ולעודד יציאה לתעסוקה. המענק משולם בארבע פעימות שנתיות, והקדמת התשלום הנוכחי מאפשרת לזכאים לקבל את הכסף מוקדם מהמתוכנן ולהיערך טוב יותר מבחינה כלכלית. מי שטרם הגיש בקשה עבור שנת 2024 עדיין יכול לעשות זאת באופן מקוון באתר רשות המסים, והכספים יועברו לו בהתאם לאישורי הזכאות בפעימות הבאות.
בנוסף, ניתן עד סוף השנה להגיש גם בקשות רטרואקטיביות עבור שנת 2023 - הזדמנות עבור מי שפספס את ההגשה במועד. בין הזכאים ניתן למנות שכירים ועצמאים בני 21 ומעלה שהם הורים, וכן בני 55 ומעלה גם ללא ילדים, בהתאם לרמות ההכנסה שנקבעו במדריך המענק. החל מהשנה מתווספת גם הטבה ייחודית להורים לפעוטות. כמו כן, נשים שכירות בנות 60 ומעלה (ילידות 1960 ואילך) יכולות לבקש מקדמה על חשבון מענק 2025, בכפוף לעמידה בקריטריונים.
רשות המסים מזכירה לזכאים לוודא כי פרטי חשבון הבנק שלהם מעודכנים כדי למנוע עיכובים בהעברה.
יגדיל את הצריכה הפרטית
הקדמת התשלום משתלבת בתוך מגמה רחבה יותר של צעדי מדיניות כלכלית שנועדו לתמוך במשקי הבית, במיוחד על רקע יוקר המחיה. כמו כן, הזרמת כ-410 מיליון שקל למחזור הכספי דווקא בסמוך לחגים צפויה להגדיל את הצריכה הפרטית בתקופה שממילא מתאפיינת בהוצאות גבוהות, ובכך לתרום גם לפעילות הכלכלית במשק.
- מחירי הדירות יורדים, אבל לא מספיק; הציבור הוא זה שממשיך לממן את בעלי האינטרסים
- העלימו מאות מיליוני שקלים - וזה העונש שנגזר עליהם
- המלצת המערכת: כל הכותרות 24/7
המענק מופנה בעיקר לאוכלוסיות שעובדות אך מתקשות לסגור את החודש, הורים צעירים, משפחות חד-הוריות וותיקים בגיל העבודה המאוחר. הקדמת התשלום מאפשרת להם להיכנס לתקופת החגים עם פחות דאגות כלכליות, ולנסות לעזור לרווחה בסיסית לילדים ולמשפחה. כמובן שלא מדובר על סכום גדול בהינתן שהסכום הוא לאורך זמן רב - אבל עדיין, מדובר על סכום שבהחלט יכול לעזור.

גל הפיטורין מתגבר והולך ומגיע עד עובדי המדינה
אנחנו עדים לפיטורין במגזר הטק כבר מספר חודשים, ובכל זאת ההודעה של פייבר על חזרה לפורמט של סטארט-אפ ועל פיטורין של 250 עובדים היא דרמטית, ואליה מצטרפת הודעה של זיפריקרוטר, שסוגרת את מרכז המחקר והפיתוח שלה בישראל; בנוסף, גם המגזר הציבורי מתחיל להתערער, כשהחשב הכללי, יהלי רוטנברג, אותת על פיטורין צפויים של כ-20,000 עובדי מדינה (שליש מעובדי המטה)
לאחרונה, כמעט ולא היה יום שבו לא היתה כותרת אחת לפחות על פיטורין בחברה גדולה. רשימת השמות אינסופית וכוללת את אינטל (שנמצאת גם ככה במהלכי ייעול דרמטיים), מיקרוסופט, אמזון, גוגל, סיילספורס, והנה אתמול פייבר, חברה ציבורית שנסחרת בוול סטריט, הודיעה על מהלך דרמטי שבו היא מפטרת שליש מכח האדם, כ-250 עובדים, וחוזרת לפורמט של סטארטפ. לרוב, השוק אוהב לשמוע על הודעות פיטורין, שממוסגרות בשיח על ייעול ועל שינוי יעדים. אבל כשהחשב הכללי, יהלי רוטנברג, מדבר על כשליש מעובדי המטה של המדינה ש-"יוחלפו" על ידי הבינה המלאכותית, התופעה חורגת מגבולות המגזר הפרטי ובבירור היא קיימת בשוק העבודה כולו, והמגמה ברורה: פחות עובדים, יותר AI.
אל החדשות על פייבר ועל העתיד התעסוקתי שלה בישראל הצטרפה הבוקר חברה נוספת, כש-ZipRecruiter הודיעה על סגירת מרכז המחקר והפיתוח שלה בישראל, בדרך לפיטורי כל עובדי הסניף המקומי, כ-65 במספר, ימים ספורים לפני החגים.
מנכ"ל פייבר, מיכה קאופמן, הגדיר את המהלך כ-"איתחול כואב" והדגיש כי הפיטורים נוגעים לכל המחלקות, וכי ההחלטה היא אחת הקשות שקיבל עד כה. הסיבה המרכזית הוגדרה כך: טכנולוגיות AI כבר מסוגלות לבצע חלק גדול מהשירותים שבעבר שווקו בפלטפורמת הפרילנסרים של פייבר, ופוגעות ישירות במודל העסקי שלה קאופמן לא לבד, כמובן, ולצד ההצהרה שלו, ניתן לראות גם הצהרות עם טון אחר, כפי ששמענו לאחרונה ממנכ"ל סיילספורס, מארק בניוף, שהתגאה בפני משקיעים בכך שהחליף 4,000 עובדים בסוכני AI, וכך התייעל וצמצם את מחלקת התמיכה שלו מ-9,000 ל-5,000 בלבד.
כמובן, שהגורם המרכזי הוא יכולותיה של הבינה המלאכותית וכמובן שהמגמה אינה ייחודית לישראל. בארה"ב פוטרו מאז
תחילת השנה מעל 800 אלף עובדים, כשענפי הטכנולוגיה, הקמעונאות והייצור הם הנפגעים העיקריים. ענקיות כמו מיקרוסופט, אמזון, מטא ו־סיילספורס קיצצו אלפי משרות תוך כדי השקעה מסיבית במערכות AI. גם מגזרי שירות הלקוחות והפיננסים נפגעים, כאשר בנקים וחברות ביטוח מחליפים
עובדים במערכות אוטומטיות. מגמות דומות ניכרות גם באוסטרליה ובאירופה, שם ממשלות מטמיעות מערכות AI לטיפול בפניות אזרחים ובניהול מערכות חירום.
- ה-AI כבר מחליף עובדים וזה הולך ומתעצם - נתונים מדוח התעסוקה בארה"ב
- עובד ותיק פוטר כשנה לפני פרישתו, תבע - ויפוצה
- המלצת המערכת: כל הכותרות 24/7
הבשורה הדרמטית מגיעה לא רק מהמגזר העסקי אלא גם מהמגזר הציבורי. בארה"ב, הקמת ה-DOGE (המחלקה ליעילות ממשלתית) הובילה לירידה דרמטית במספר עובדי המדינה, בעיקר בתחומי מטה ושירות. בחודש מרץ 2025 לבדו הוכרזו פיטורים בהיקף של כ־275 אלף עובדים פדרליים. במנהל השירותים הממשלתיים (GSA) הוחל בצ’טבוט בשם GSAi שמבצע משימות עבור כ־1,500 עובדים, צעד שהוביל לצמצומים חדים במשרות מנהלתיות. במשרד לענייני ותיקים נרשמה תוכנית רחבה לקיצוץ כ-83 אלף משרות, שבסופו של דבר הוקטנה ל-30 אלף לאחר שילוב פרישות טבעיות והתפטרויות. וכך, הסקטור הציבורי האמריקאי גם הוא חלק מהמגמה של פיטורין והתייעלות.