ניר גלעד על הגז מ'תמר': "אם לא יהיה לי חוזה ביד, אשתמש באופציה מול EMG"
לרגל סגירת הסכם המימון להקמת תחנת הכוח במישור רותם שבנגב, עורך כעת שר התשתיות הלאומיות עוזי לנדאו מסיבת עיתונאים. מי שחתום על הסכם המימון הינו בנק לאומי, אשר יעביר ל-OPC שבשליטת החברה לישראל כ-1.7 מיליארד שקלים.
עם פתיחת מסיבת העיתונאים אמר מנכ"ל החברה לישראל, ניר גלעד: "אדוני שר התשתיות, אנחנו שמחים על השגת המימון לפרוייקט. אך אנו נתקלים בביורוקרטיה סבוכה שבלעדיה היה באפשרותינו להפעיל תחנת כוח שנייה."
גלעד הוסיף: "נשקיע 8 מיליארד שקל בתחום האנרגיה בישראל במהלך השנים הבאות, אך אנו מוטרדים מאורך הזמן הבלתי סביר שחלף מאז פרסום המכרז בתחילת שנות האלפיים והמכשולים שבדרך."
אי אפשר להזכיר את החברה לישראל והקמת תחנת הכוח, מבלי להתייחס לסוגיית הגז מ'תמר' ובתוך כך - מסקנות ששינסקי. לאחרונה חתמו חברות מפעלי ים המלח, בז"ן ואו.פי.סי רותם מקבוצת החברה לישראל, על חוזה ענק לרכישת גז טבעי מ-EMG המצרית.
היקף הגז מ-EMG מהווה כ-50% מהגז הדרוש להפעלת תחנת הכוח במישור רותם. לגבי המחצית השניה של החוזה, החברה לישראל צפויה להחליט בשבועות הקרובים האם לממש את האופציה מ-EMG או שמא לרכוש גז כחול לבן מקידוח "תמר" של תשובה.
בהקשר לזאת אמר מנכ"ל החברה לישראל: "אם לא יהיה לי חוזה חתום ביד שיבטיח אספקת גז מ'תמר', אפעיל את האופציה שקיימת לחברה מול EMG המצרית."
שר התשתיות עוזי לנדאו ברך את OPC על השגת המימון לתחנת הכוח ובדרך גם שלח מסר עוקצני לששינסקי. "אם לא היה יושב פרופסור כלשהו בראש ועדה כזו או אחרת, הסכם הגז של החברה לישראל היה מושלם כחול לבן והמדינה לא הייתה מפסידה מיליארדי שקלים."
חשמל כבר ב-2012
לפני כשבוע חתמו מנכ"ל בנק לאומי, גליה מאור, ובעל השליטה בחברה לישראל, עידן עופר, על הסכם מימון בהיקף של 1.7 מיליארד שקל כאמור. הסכום מהווה כ-80% מהתקציב הנדרש להקמת תחנת הכוח והוא ניתן לתקופה של 20 שנה.
בנק לאומי עומד בראש קונסורציום של חברות ביטוח וקרנות פנסיה על פי הפירוט הבא: לאומי עצמו סיפק 450 מיליון שקלים, כלל ביטוח כחצי מיליארד שקלים, קרנות עמיתים 450 מיליון והראל השקעות והפניקס חברה לביטוח העמידו 150 מיליון שקלים כל אחד.
נזכיר כי OPC זכתה כבר ב-2004 במכרז להקמת תחנת הכוח ולהפעלתה. התחנה תופעל על ידי טורבינת גז טבעי ותספק כ-450 מגה-וואט לחברת החשמל וצרכנים.
התחנה מוקמת על ידי חברת דייהו אינטרנשיונל מקבוצת פוסקו הקוריאנית, ואילו הציוד העיקרי טורבינת הגז וטורבינת הקיטור הם של חברת מיצובישי מיפן.
- 5.מוטי 19/01/2011 12:33הגב לתגובה זומי הגשמים הם רכוש הציבור אז למה לא ממסים ב 80% את מי עדן ונביעות?.. האדמה שייכת לממשלה וגם השמש שצורכים הגידולים לא שייכת לחקלאים אז למה לא גובים מהם מס על גידולים.. ויש עוד דוגמאות
- 4.דמו 13 19/01/2011 07:41הגב לתגובה זווניראה כמה גז מצרי תקבל...מדינה מטומטמת וחזירית שגוזלת את משקיעיה ויוצרת תלות באויביה .חבל שנהנתיהו לא יתן את הדין על החלטותיו הנמהרות אלא הציבור הרחב בישראל!!
- 3.דמו 13 19/01/2011 04:11הגב לתגובה זוומזה תקבל המדינה תמלוגים ...להטיל מס 80% על ריווחי גזלני אוצרות הטבע בים המלח ובמישור רותם -הפוספטים ופצלי השמן הם רכוש המדינה...גזלנים נמאסתם!!!
- 2.א 19/01/2011 02:31הגב לתגובה זו1,המחיר הנמוך לא יאפשר ל" גזלנים" שמפיקים גז משדה ים טטיס, לקבל מחיר מונופוליסטי מהממשלה. 2, הרכש חשוב למערכת היחסים שלנו עים הגדולה והחשובה שבמדינות ערב. עמדתו של השר עוזי לנדאו תמוהה ומעוררת חשד כבד.
- 1.אתה זבל בדיוק כמו שטייניץ וששינסקי (ל"ת)ניר גלעד 18/01/2011 17:37הגב לתגובה זו