רבעון מוצלח לאלוני חץ: גידול של 25% בהכנסות משכירות, מציגה דיסקאונט של 16% על מחיר הבסיס

חברת אלוני חץ מסכמת את הרבעון השני של השנה ביציבות וממשיכה לבחון בזהירות השקעות נוספות בתחומי הנדל"ן המניב בשווקים מערביים. אדר עציוני ממגדל: "החזקה במניות החברה עדיפה על החזקה במניות חברת הבת אמות"
לירן סהר |

חברת אלוני חץ מסכמת את הרבעון השני של השנה עם גידול הכנסות מדמי שכירות וניהול נדל"ן של כ-25%, אשר הסתכמו בכ- 105 מיליון שקל. סך הכנסות החברה ברבעון הסתכמו בכ- 214 מיליון שקל, לעומת כ- 229 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. ברבעון המקביל מומשו ניירות ערך לזמן ארוך ברווח של כ- 20 מיליון שקל. הכנסות הקבוצה במחצית הראשונה של השנה הסתכמו בכ- 375 מיליון שקל, לעומת כ- 357 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. הכנסות הקבוצה מדמי שכירות וניהול נדל"ן להשקעה בתקופה הסתכמו בכ- 207 מיליון שקל, גידול של כ- 25% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד.

יצוין כי לפני מספר ימים הודיעה אמות, חברת בת של החברה, על רכישת חברת נס-פן המחזיקה בזכויות בשלושה נכסי נדל"ן מניבים בישראל ובמספר נכסי נדל"ן בחו"ל, בהיקף כולל של כ- 460 מיליון שקל, כאשר הנכסים בישראל מהווים מעל ל-90% מהיקף נכסיה

הרווח הנקי ברבעון הסתכם בכ- 32 מיליון שקל, לעומת כ- 83 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. הרווח הנקי במחצית הראשונה של השנה הסתכם בכ- 150 מיליון שקל, לעומת כ- 125 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד.

תזרים המזומנים מפעילות שוטפת נמשכת ברבעון הסתכם בכ- 154 מיליון שקל לעומת כ- 132 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. במחצית הראשונה של השנה תזרים המזומנים מפעילות שוטפת נמשכת בתקופה הסתכם בכ- 182 מיליון שקל לעומת כ- 133 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד.

ההון העצמי של הקבוצה ליום המאזן הינו כ- 3.12 מיליארד שקל, לעומת כ-3.0 מיליארד שקל בתום שנת 2009. ההון העצמי המיוחס לבעלי המניות של החברה ליום המאזן הינו כ- 2.36 מיליארד שקל, המשקף הון עצמי של 20.0 שקל למניה, לעומת כ- 2.27 מיליארד שקל, המשקף הון עצמי של 19.3 שקל למניה בתום שנת 2009.

ה- FFO המיוחס לבעלי המניות של החברה ברבעון הסתכם בכ- 49 מיליון שקל לעומת כ- 55 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. הקיטון נובע בגין ירידה בשיעור האחזקה באמות (בגין ההקצאה למגדל ביטוח שבוצעה בספטמבר 2009). ה- FFO במחצית הראשונה של השנה הסתכם בכ- 99 מיליון שקל לעומת כ- 98 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. אמות תרמה לעליית ה-FFO, אקוויטי שמרה על יציבות, ו- PSP ו- FCR גרעו ממנה.

בחודש מרץ 2010 עדכנה החברה את מדיניות חלוקת הדיבידנד השנתי שלה לשנת 2010 ואישרה דיבידנד שנתי מינימאלי של 64 אגורות למניה, שישולם ב- 4 תשלומים רבעוניים של 16 אגורות למנייה בתום כל רבעון קלנדארי. בהתאם לכך, בגין שני הרבעונים הראשונים של השנה שילמה החברה במצטבר דיבידנד בסך של כ-38 מיליון שקל. במועד פרסום דוח זה, הכריזה החברה על חלוקת דיבידנד לרבעון השלישי של שנת 2010 בסך 16 אגורות למניה (כ- 19 מיליון שקל) אשר ישולם בחודש ספטמבר 2010. תשואת הדיבידנד הנוכחית היא כ-3.86%.

נתן חץ, מנכ"ל החברה מסר: "בדרך כלל נדל"ן מניב הוא תחום פעילות יציב וחסין מיתון ובהתאם לכך גם תוצאות החברה. ההתמקדות שלנו בתחום הנדל"ן המניב בשווקים מערביים ממשיכה להוכיח את עצמה. מתוך ארבעת השווקים בהם אנו פועלים, שלושה (ישראל, שוויץ וקנדה) הפגינו יציבות לאורך שנים ובמיוחד בלטו ביציבותם על רקע השנתיים האחרונות. מגמת הצמיחה בתזרים המזומנים נמשכת ובמקביל אנו ממשיכים להקטין את רמות המינוף. במהלך הרבעון ולאחריו, שיפרה החברה את גמישותה ואיתנותה הפיננסית באופן משמעותי. כיום בידי החברה מזומנים וקווי אשראי מאושרים לטווחים בינוניים בהיקף של כ-1 מיליארד שקל. בנוסף, כ- 2 מיליארד שקל מנכסי החברה (סולו), אינם משועבדים. החברה ממשיכה לבחון בזהירות השקעות נוספות בתחומי הנדל"ן המניב בשווקים מערביים."

אדר עציוני, אנליסט הנדל"ן של מגדל שוקי הון אומר: "תוצאות החברה טובות לא היו הפתעות מיוחדות, תוצאות החברות הבנות חיוביות , אולם ההחזקה במניות החברה עדיפה על ההחזקה במניות אמות. אנו סבורים כי הפעילות העסקית של החברה נמצאת במגמה חיובית".

עציוני מוסיף כי "ה-NAV הסחיר של החברה נכון להבוקר עומד על כ-20 שקל, ומייצג כ-16% דיסקאונט על מחיר הבסיס".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה