נתונים חזקים במזרח: צמיחה של 5% ברבעון הראשון ביפן; זינוק של כ-50% בייצוא הסיני במאי

נתון התמ"ג הפתיע ביפן עם עדכון מעלה לצמיחה של 5% בקצב שנתי. הייצוא ביפן טס ב-48.5%, הרבה מעל התחזיות המוקדמות לגידול של 30.5% שצפו בשוק
יונתן גורודישר |

הכלכלה היפנית צמחה במהלך הרבעון הראשון בקצב גבוה יותר מאשר הוערך מוקדם יותר, כאשר נרשם גידול בהוצאות הצרכנים היפנים.

כלכלת יפן מצחה בקצב שנתי של 5% במהלך הרבעון הראשון, כך עולה מהעדכון הראשון של הנתון, לאחר שההערכה לפני חודש הייתה כי הנתון יציג קריאה של 4.9%. החישובים המעודכנים מראים עלייה גדולה יותר בהוצאות הצרכנים, בעיקר בשוק הנדל"ן, במקביל לירידה מתונה יותר בהשקעות הממשלתיות, מכפי שהוערך קודם לכן.

עדכון נתון התמ"ג מעלה הפתיע גם את הכלכלנים בשוק, שציפו דווקא לעדכון לרעה. עם זאת, בשוק רואים את ההתאוששות הכלכלית, מאז המשבר בשנה שעברה, כמרשימה. עם זאת, למרות הנתון החזק, כלכלנים ביפן מעריכים כי הצמיחה תאט בחודשים הקרובים עם הירידה בייצוא והפסקת תוכניות התמרוץ הממשלתיות בהדרגה.

בינתיים בסין, במהלך חודש מאי זינק היצוא בכמעט 50%, מעל לתחזיות המוקדמות בשוק. בשוק צופים כי העלייה בייצוא תביא לבסוף להתחזקותו של היואן בשנה הקרובה.

הייצוא בסין זינק במהלך חודש מאי ב-48.5% בהשוואה לרבעון המקביל, כאשר היבוא טיפס ב-48.3%, כך פרסם המכס הסיני. עודף הסחר החודשי עומד על 19.5 מיליארד דולר, זאת לעומת 1.7 מיליארד דולר במהלך חודש אפריל.

נתונים אלה הגיעו בהפתעה. כלכלנים ציפו כי עודף הסחר יעמוד על 8.2 מיליארד דולר בעקבות זינוק של 30.5% בייצוא וגידול של 49.7% בייבוא. בהתאמה עונתית, הייצוא הסיני עלה ב-45.3% ואילו היבוא טיפס ב-41.7%.

אנליסטים מעריכים כי היאון יתחזק במהלך השנה, אך הממשל אמר בעבר כי יניח למטבע להתחזק רק במידה יהיה ברור כי הביקוש העולמי אכן התאושש. מאז סוף שנת 2008 שערו של היואן הושאר ברמה יציבה מול הדולר במטרה לתמוך ביכולתם של הייצואנים הסינים להתחרות בשווקים בעולם.

נתון זה משרה אופטימיות זהירה, אך כלכלנים מזהירים מהשפעת המשבר באירופה, זאת משום שכלכלות 27 מדינות האיחוד האירופי הן השותף המסחרי הגדול ביותר של סין.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה