דולר ין - הזדמנות לפעולה דו צדדית

הדשדוש של הצמד פותח אפשרות מעניינת שתקפה רק ליום המסחר הנוכחי
אייל גורביץ |

הכיוון הכללי

הדינאמיקה המתקיימת בין הדולר מתסכלת לא מעט סוחרים בעת האחרונה. הדולר האמריקאי הפסיק להיכנע לתכתיבים בשבועות האחרונים ופיתח אישיות עצמאית ודעתנית מול הין. במקום לבסס מהלכים דמויי יורו דולר הוא נע בתוואי שונה, מחייב בניית תוכנית עבודה אחרת. מעבר על הצמדים העיקריים הבוקר חשף אפשרות לפעולה דו צדדית בדולר ין.

המגמה לטווח הקצר

מבט על גרף הנרות בו כל נר מייצג פרק זמן של ארבע שעות חושף את התמונה הבאה

1. במהלך הימים האחרונים נוטה הצמד הזה לדשדש בין רמות קבועות ומוגדרות. דינאמיקה זו מאפשרת בניית תוכנית מסחר המתבססת על רכישה בסמוך לרף התחתון ומכירה בחסר בסמוך לרף העליון. הרעיון פשוט אך הביצוע דורש דיוק ומיומנות.

2. כפי שאפשר לראות על הגרף קיימת רמת התנגדות משמעותית באזור 91.00 ין לדולר. רמה זו מיוצגת על ידי נקודת השיא שנרשמה ב-16 לפברואר. יחד עם רמת התנגדות טבעית זו אפשר לראות גם את ההתנגדות המיוצגת על ידי הרצועה העליונה של בולינגר שרובצת בדיוק שם.

3. מנגד אפשר לראות בבירור את הרמה הנגדית המצויה ב-90 ין לדולר. רמה זו מיוצגת הן על ידי נקודת השפל אותה אפשר לראות על הגרף והן על ידי הרצועה התחתונה של בולינגר שרובצת סביבה. רמה זו תשמש אותנו כבסיס לפתיחת פוזיציית לונג.

כלומר, השלב הראשון, הוא ההחלטה על המחיר. הרצון לפתוח פוזיציית שורט מחייב לחפש מחירים המייצגים "קניות יתר". מחירים כאלה אפשר למצוא בסמוך לרמות התנגדות אך לא רק. מאידך הרצון לפתוח פוזיציית לונג מחייב לחפש מחירים המייצגים "מכירות יתר"

התזמון

כל בר דעת יודע שהתנפלות על צמד מטבעות סופה להסתיים בדמעות. אי אפשר להרוויח במסחר בניירות ערך ללא תכנון מוקדם. קיים פער זמן בין ההחלטה לבין הביצוע בפועל. מבחינת התזמון השלבים הם אלו :

1. המתנה להגעת הדולר האמריקאי לאחת משתי רמות המחיר בהן נקבתי. בלי תנאי מקדים זה לא תיפתח פוזיציה.

2. שימוש בשני כלים טכניים שמטרתם לאתר מצבים של "קניות יתר" או "מכירות יתר". אפשר לעשות שימוש במדד הסטוקסטי האיטי ובcci- בברירת מחדל של 5 ימים.

3. כדי לפתוח פוזיציית שורט על הדולר להגיע לרמה האמורה יחד עם המדדים הטכניים שיצביעו בו זמנית על מצד של קניות יתר. מנגד, כדי לפתוח פוזיציית לונג הרי שהתמונה אמורה להיות הפוכה מבחינת קריאת המדדים.

סיכום

סוחר מט"ח מקצועי אמור לדעת לזהות את הצמד המובהק ביותר למסחר. ומהבחינה הזאת, אפשר לומר שנכון להיום הצמד דולר ין מספק את רמת הסיכון הנמוכה ביותר. בסקירה הנוכחית בניתי את שלד תוכנית העבודה. מכאן, על הסוחר להמשיך ולבנות אותה יחד עם הדינאמיקה שתיווצר במהלך יום המסחר.

דולר - ין 14.3.10

הערה : כל הזכויות שמורות. אין לשכפל, להעתיק, לתרגם, לצלם, להקליט או להעביר בכל צורה שהיא כל חלק מן החומר אלא באישור מפורש בכתב מן המחבר.

אין בסקירה זו משום המלצה לקנות או למכור את השוק או מניות ספציפיות. סקירה זו מוגשת כאינפורמציה טכנית נוספת. העושה זאת פועל על סמך שיקול דעתו בלבד.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה