יש תקווה ללידקום? כונס הנכסים דיווח על מעבר לתזרים חיובי והגעה להסכמות עם העובדים

בדו"ח התקופתי השני שהגיש כונס הנכסים של חברת לידקום נכתב כי פיטורי עובדים "בלתי חיוניים" הביא לחיסכון משמעותי
יונתן גורודישר |

כונס הנכסים של חברת לידקום, הגיש היום (ד') את הדו"ח התקופתי השני לבית המשפט בתל אביב. לדבריו, תוכנית ההבראה ה"אגרסיבית" שגובשה סייעה להביא את לידקום לתזרים חיובי, כך כותב עו"ד עופר שפירא.

לחברת לידקום, העוסקת בתכנון, הקמה, תחזוקה ושירות של אתרי תקשורת ב-50 מדינות בעולם, מונה כונס נכסים בהוראת בית המשפט בסוף חודש נובמבר להפעלת החברה כ"עסק חי", זאת במקביל למינויו של מפרק זמני לחברה. למרות צו הפירוק, בית המשפט הסמיך את כונס הנכסים להגיע להסדרת יחסי הקבוצה עם העובדים, הספקים והלקוחות, קידום הליכי גבייה וקידום הליכי מכר של החברה או חטיבותיה. בחודש ינואר אישר בית המשפט את התוכנית העסקית שגיבש צוות כינוס הנכסים.

מהדו"ח שהגיש שפירא לבית המשפט עולה כי חודשה הגבייה בארץ ובעולם, כאשר שלדברי הכונס, גם נרשם שיפור ביחסי העבודה, זאת במקביל לפיטורם של עובדים "בלתי חיוניים לחברה", מהלך שהוסכם על הצדדים, קיבל את אישורו של בית המשפט והביא להפסקה מיידית של "סכומי עתק" בתשלומים שותפים. לפי שפירא, השיחות שהתקיימו עם העובדים הועילו לשני הצדדים. "הליכי הפיטורים של עשרות עובדים עבר בשקט יחסי... והעובדים הנשארים נכנסו למצב עבודה תחת ניהול יעיל ותכליתי", נכתב.

תחת כינוס הנכסים הגיעה החברה לתזרים מזומנים חיובי של 600 אלף דולר, בנוסף על שחרור הערבויות בסכום של כמיליון דולר ותוך שמירה על הסכומים שנתפסו על ידי הכונס בתחילת הליכי הכינוס, בסך של 1.7 מיליון דולר ללא שימוש באשראי בנקאי ותוך תשלום סך של כ-240,000 דולר ע"ח דין קדימה לעובדי החברה מתוך קופת הכינוס של החברה.

הפעלת החברה והשותפות על ידי הכנוס הביאה לשיפור מצבם של הנושים בסכום כולל של כ-3 מיליון דולר, כאשר בחשבונות החברה נמצא כיום סכום כולל של 2.6 מיליון דולר.

האם הדבר מבשר על תקווה ללידקום? בסיכום הדו"ח שפירא מציין כי ימשיך לנסות לייצב את פעילות החברה ולהביא לתזרים חיובי ברחבי העולם, זאת במקביל להכנת הקבוצה למכירה כיחידה אחת, או בחלקים.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה