מדד המעו"ף - משוואה מאוזנת

יש לשים לב לרמת 1,100 הנקודות ששבירתה מטה תעלה את הסבירות להמשך ההתדרדרות
אייל גורביץ |

בחודש האחרון הולכים וצצים להם לא מעט איתותי חולשה, מרביתם בשוקי המניות בארה"ב ובאירופה, מיעוטם בשוק המקומי שנותר נטוע בעקשנות על מקומו, מסרב לשתף פעולה עם האירועים החיצוניים. שבוע המסחר האחרון לא היה שונה מהותית. למעשה שבוע של דריכה במקום, בין שתי הרמות אותן הגדרתי בסקירות האחרונות. אופי ההתנהלות מעיד על חוסר החלטה. לא רק הדשדוש עצמו כי אם גם סוג ההתנהלות בתוך הדשדוש. למעשה, כל שנותר לעשות הוא להמתין ולראות לאיזה כיוון ייפול דבר.

היום, כמו מדי יום ראשון, אהיה זמין לשאלותיכם המעניינות. אשמח לענות לכל שאלה שהיא ואשתדל לעשות זאת באריכות ובפירוט. לצערי אין ביכולתי לענות לשאלות אודות מניות ספציפיות. אשמח לעשות זאת במסגרת המקום המוקצה לי באתר. מעבר לכך, שיהיה לכולנו שבוע קל ופשוט.

איזון בין כוחות הביקוש לכוחות ההיצע

אם נביט על נקודת הקצה הרי שבסופו של דבר ישנן שתי קבוצות בלבד הקובעות את כיוונו של השוק : הקונים מחד והמוכרים מאידך. מבט על התנהלותו של מדד המעו"ף בשבועות האחרונים, יעיד על קיומו של איזון מוחלט בין שתי קבוצות אלו. לשתיהן, דעה שונה לחלוטין לגבי כיוון השוק וכל אחת מבצעת פעולות בקצהו האחרון של הדשדוש. ואלו הם הנתונים מעבר לאיתותי החולשה אותם מניתי בשבועות האחרונים והם עדיין שרירים וקיימים.

1. מבט על גרף הנרות היומי של מדד המעו"ף, המייצג את הפעילות קצרת הטווח של השוק, מגלה שהמדד נוטה לדשדש בין שתי רמות מוגדרות וברורות, מפולסות ממש. מחד רמת 1,114 הנקודות המייצגת את הרמה בה קיימים קונים המוכנים לרכוש כל כמות במחיר קבוע מראש. כפי שאפשר לראות, כל נסיגה לאזור זה, שהוגדרה על ידי בסקירות האחרונות כגבול הירידה הלגיטימית, מתאפיינת בעודף בולט של ביקוש.

2. מאידך, רמת 1,140 הנקודות מייצגת מוכרים גדולים המוכנים למכור כל כמות במחיר קבוע מראש. גם נקודה זו הוגדרה על ידי כרמת התנגדות משמעותית. כך שבסופו של דבר, מתנהג מדד המעו"ף באופן די צפוי.

המשמעות פשוטה - כל עוד יוותר מדד המעו"ף תחום בתוך רצועת ניוד זו הרי שההחלטה עדיין לא נפלה. רק חצייה ברורה של אחת מהרמות תוכל להעיד על בחירת כיוון. השאלה המרכזית היא כעת, מה נחשב לחציה אמיתית.

חציה אמיתית או איתות שווא

לחציה אמיתית ישנם שלושה מרכיבים שחייבים להתקיים יחדיו. את שלושתם רואים בבירור לקראת תום יום המסחר :

1. מחזור מסחר גבוה יחסית לתקופה האחרונה ? המשמעות של מחזור המסחר הגבוה המתקיים בחצייה היא הפרת האיזון שהתקיים עד כה בין קונים למוכרים. מחזור המסחר הגבוה חשוב יותר בפריצה מעלה מאשר מטה.

2. רוב הנר היומי מעל או מתחת לרף הדשדוש (תלוי בכיוון הפריצה). חצייה של רמת תמיכה או התנגדות מחייבת הוכחה בולטת שאחד הצדדים התחייב לכיוון. מעבר למחזור רצוי שרוב הנר היומי יהיה מעבר לאותו רף.

3. שער סגירה. יש לוודא, בשעה האחרונה של המסחר, שהשוק נסחר בסמוך לגבוה היומי אם הפריצה היא מעלה או בסמוך לנמוך היומי אם הפריצה היא מטה.

קיומם של שלושת מרכיבים אלו יעלה את הסבירות ולפיה השוק בחר כיוון.

סיכום

שוק המניות המקומי בעמדת המתנה. ישנם סימנים לכאן ולכאן אך בינתיים נשמרת רמת 1,100 הנקודות כרמת תמיכה קריטית. כל שנותר כעת הוא להמתין לפריצת אחד מהגבולות.

מעו"ף יומי 14.2.10:

אין בסקירה זו משום המלצה לקנות את הנייר או למוכרו והעושה זאת פועל על סמך שיקול דעתו בלבד.

הערה : כל הזכויות שמורות. אין לשכפל, להעתיק, לתרגם, לצלם, להקליט או להעביר בכל צורה שהיא כל חלק מן החומר אלא באישור מפורש בכתב מן המחבר.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה