מצפים לירידות באסיה? סקירה של 'סיטי' ממליצה על 'מסחר מבוסס מומנטום' ומסמנת מניות מועדפות
משקיעים המתפתים בסוף השנה, לדלל את רכיב המניות האסיאתיות בתיק ההשקעות שלהם צריכים לזכור שעכשיו אנחנו נכנסים לתקופה בה, היסטורית, שוקי המניות באזור מניבים את התשואות הטובות ביותר.
בסקירה עדכנית שהוציא ענקת הבנקאות סיטיגרופ טוענים האנליסטים כי התקופה הטובה ביותר לרשום תשואות בשוק המניות היא בין סוף חודש נובמבר לסוף פברואר, תקופה הכוללת את "סנטה קלאוס ראלי" בדצמבר - תופעה פופולאריות בשוקי המערב.
"כאשר מדובר בחגים אני מאמין גדול שכמה שיותר, יותר טוב.... אם לשפוט על פי ההיסטוריה, זה יכול להניב רווח טוב", כתב אנליסט סיטי מארקוס רוסג'ן.
שמעתם על אסטרטגיית ירח חדש?
גם במקק'ווארי ניירות ערך (Macquarie Securities) חושבים בצורה דומה. בבית ההשקעות פרסמו לאחרונה נייר עמדה בו צפו 'אפקט ליל הקדושים' רחב יותר - גישה מערבית הטוענת כי תשואות גבוהות יותר נרשמות במהלך החורף בחצי הכדור הצפוני (מה שמכונה גם 'מכור במאי וקנה בנובמבר') וכי המשקיעים צריכים להגדיל השקעות אחרי ליל כל הקדושים.
הם ציטטו מחקר משנת 2002 שתומך בתיאוריה גם בשוקי אסיה וגם במערב, והוסיפו כי התופעה יכולה להיות קשורה ב"דיכאון עונתי". "אנשים פשוט נוטים להיות שמחים יותר בימי הקיץ ו... אולי אגרסיביים יותר בלקיחת סיכונים בימים קרים", כתבו האנליסטים.
בבית ההשקעות הלכו אפילו רחוק יותר וכתבו, בצורה כזאת או אחרת, כי ללא קשר למועד בשנה, תשואות המניות נוטות להיות מעט יותר גבוהות בחמשת ימי המסחר לפני ואחרי "ירח חדש". "מדובר באנומליה מאוד עקבית ברחבי שוקי המניות הגלובליים," כותבים האנליסטים בהתבסס על מחקר תשואות שנערך ב-32 שווקים מאז 1988. עם זאת, הם מיהרו להוסיף: "אנחנו לא ממליצים על אסטרטגיות מסחר על בסיס זה."
בוחרים מניות
כדי להיות יותר פרקטיים נתעלם מ"ראלי הירח החדש" ונתרכז בגורמים העונתיים - אלו מניות נוטות להרוויח הכי הרבה מהחורף? בסיטי טוענים, כי דווקא המניות שהניבו את התשואות הטובות ביותר בתקופת 3-6 החודשים הקודמים צפויות לבלוט - כלומר מומלץ "ללכת עם הזרם".
"מאז 1990, מסחר המבוסס מומנטום מחירים בעונת החגים המורחבת, תגמל את המשקיעים הכי הרבה," אמר רוסג'ן והוסיף כי דעותיו חלים על המניות באסיה אך בנטרול יפן.
בין מבחר המניות של סיטי בוחרים האנליסטים בסין את יצרנית מנועי הדיזל Weichai Power, ויצרנית הסוללות החשמליות BYD בה מחזיק גם וורן באפט. בקרב חברות טכנולוגיה, מציינים בסיטי את יצרנית המסכים הדיגיטלים LG ואת החברה הטייוואנית AU Optronics Corp שהניבו בחודשים האחרונים תשואות נאות. בהונג קונג ניתן להסתכל על Foxconn International Holdings.
בחירות נוספות כוללות את חברת ניהול שרשרת-אספקה Noble Group ואת החברות ההודיות Sesa Goa ו-Tata Motors.