כתב אישום בפרשת מי עדן: ביצעו עברות במידע פנים והניבו רווח מידי של כחצי מיליון שקל
פרקליטות מחוז ת"א (מיסוי וכלכלה) הגישה היום לבימ"ש השלום בת"א כתב אישום העוסק בעבירות מידע פנים שבוצעו, לכאורה, על ידי בני הזוג פינקלשטיין לפני כשש שנים במניות מי עדן, אשר הניבו להם רווח מיידי של כחצי מיליון שקלים, זאת ממימוש חלק מן המניות אותן רכשו, וכן רווח נוסף מעליית ערך יתרת המניות שרכשו.
הגשת כתב האישום נגד בני הזוג פינקלשטיין הינו חלק ממצאי חקירה שערכה מחלקת החקירות ברשות ני"ע אשר המליצה להעמיד לדין בשנים 2006-2007 מספר גורמים מתוך החברה וחיצוניים לה. נזכיר, כי לפני כשבוע העבירה רשות ניירות ערך לפרקליטות את תיק החקירה בפרשת מידע הפנים במניית בנק הפועלים - על פי החשד, ניר ברונשטיין, ששימש אז כמנכ"ל פועלים שוקי הון, העביר מידע פנים לפעיל שוק ההון עופר אייזנברג שניצל את המידע לעשיית רווח של מאות אלפי שקלים.
עסקת מי עדן-דנונה
תחילת הפרשה בשנת 2003 אז הועסקה פינקלשטיין, כמנהלת הפרסום של חברת מי עדן. באותה העת, נוהלו במי עדן מגעים עם חברת דנונה הבינלאומית בנוגע לעסקה בין שתי החברות לצורך שיתוף פעולה בינלאומי באירופה. עסקה זו היתה בעלת שווי משמעותי עבור מי עדן באותה תקופה.
בחודשים מרץ-אפריל 2003, החלו המגעים בין החברות להפוך אינטנסיביים יותר וחלה התקדמות של ממש והתכנסות בחברה לקראת סגירתה של העסקה. המידע אודות ההתקדמות במשא ומתן לקראת סגירת העסקה לא דווח לציבור. עקב עבודתה בחברה, תפקידה ומעמדה בה, נודע לנאשמת אודות העסקה וההתכנסות לקראת כריתתה.
במשרד המשפטים מבהירים כי מידע זה הינו בגדר מידע פנים כהגדרתו בחוק: מידע על התפתחות בחברה, על שינוי במצבה, על התפתחות או שינוי צפויים, או מידע אחר על החברה, אשר אינו ידוע לציבור ואשר אילו נודע לציבור היה בו כדי לגרום שינוי משמעותי במחיר נייר הערך של החברה. לטענת פרקליטות הנאשמת, פינקלשטיין, מסרה מעת לעת את המידע אודות התקדמות העסקה לבן זוגה, הנאשם דן פינקלשטיין, וזאת ביודעה כי המידע הינו מידע פנים, כי אינו ידוע לציבור וכי בעלה עתיד לעשות בו שימוש לצורכי הפקת רווח. בתקופה הרלוונטית לכתב האישום הזרים הנאשם לכל הפחות 36 הוראות לרכישת מי עדן ורכש את מניית מי עדן בשווי של למעלה מ-3 מיליון שקלים. את המניות רכש לחשבונות בבעלותו, בבעלות הנאשמת וכן בחשבון חברה פרטית בבעלותו בשם "גשר לרכב". המנייה מזנקת ובני הזוג גורפים כחצי מיליון שקל
כצפוי, עם פרסום הדיווח המיידי על העסקה ב-10 באפריל זינקה מניית מי עדן חדות. שער הנעילה בסוף יום המסחר עלה בשיעור של 22.5% משער העסקה האחרונה לפני פרסום העסקה, ובשיעור של 27.76% משער הבסיס ביום זה. באותו היום, מיד לאחר פרסום הדו"ח המיידי, טוענת הפרקליטות כי הנאשם החל להזרים הוראות למכירת מניות מי עדן. בתקופה שבסמוך לפרסום הדו"ח המיידי מכר הנאשם חלק מן המניות שרכש בתקופה הרלוונטית לכתב האישום, ואת היתר מכר בהמשך. כתוצאה מהעסקאות התביעה טוענת כי הנאשמים הפיקו רווח מיידי, בסך של כחצי מיליון שקלים, ממימוש חלק מן המניות. בנוסף, זקפו לזכותם רווח ניכר מעליית ערך יתרת המניות שנותרו בידיהם, אותן מכרו בשלב מאוחר יותר. על פי חוק ניירות ערך, הנאשם הינו בגדר "איש פנים" מכוח היותו בן זוגה של אתי פינקלשטיין, אשר היתה בנסיבות העניין "איש פנים" בחברה. אף החברה הפרטית שבבעלותו, לה מייוחסים מעשיו של הנאשם ומחשבתו הפלילית, הינה בגדר "איש פנים" מכוח היותה תאגיד בבעלותו של "איש פנים".