מדד המעו"ף - עודנו שואף למעלה

מדד המעו"ף מתמודד כעת עם ההתנגדות הקיימת בין 1,045 - 1,050 הנקודות
אייל גורביץ |

אחרי פריצתה המובהקת של רמת 1,000 הנקודות, קיים מדד המעו"ף את מלוא התנאים שאפשרו לו להמשיך מעלה. שבוע המסחר האחרון היה חיובי אם כי נתקל בקושי מסוים סביב רמת 1,045 - 1,050 הנקודות שמשמשת כרמת התנגדות. עקרונית, אפשר לצפות לרמות גבוהות יותר אם כי כפי שנהגתי בסקירות האחרונות, אקבע רף תחתון לכל נסיגה וזאת במטרה לנסות ולאתר ניצני חולשה במהירות הרבה המתאפשרת.

בשבוע שחלף ניתחתי את יחסי הכוחות בין הפאונד לדולר כאשר המסקנה הייתה שעל רקע התבנית המסתמנת, אמור המטבע הבריטי להיחלש. אחרי נסיגה קלה אירעה תפנית דרמטית העלולה לסכן את מגמת הירידה. בשלב הנוכחי מהלך עליות זה עודנו בגדר סביר בהתחשב בגל הירידות הקודם. השבוע, יש לשים לב היטב לדינאמיקה. שבוע נוסף של עליות יאלץ אותי לבחון מחדש את יחסי הכוחות ואף לשנות את הערכותי.

במהלך היום אהיה זמין לשאלות הקוראים באתר דרך הטוקבקים שבתחתית הכתבה. אנא מכם, אין ביכולתי לנתח מניות ספציפיות במסגרת תשובותי. אשמח לעשות זאת במסגרת המקום המוקצה לי באתר. מעבר לכך, אשתדל לענות לכל שאלה שהיא בכובד ראש וברצינות הראויה.

בטווח הקצר

1. בגרף הנרות היומי המצורף אפשר לראות שהמגמה לטווח הקצר היא מגמת עלייה. אפשר לראות זאת על ידי שני פרמטרים בהם אני עושה שימוש. ראשית, נקודות השיא והשפל המסודרות במבנה עולה ולמעשה מעידות על הלך הרוח של הקונים והמוכרים. הקביעה שהמגמה היא מגמת עלייה מקפלת בתוכה את הנחת העובדה שכל ירידה היא לצורך עלייה. הנחה זו נגזרת מהעובדה שרוב מגמות העלייה אינן נוטות להסתיים תוך נגיעה בודדת בשיא אלא תוך לפחות שתי נגיעות באותה רמת שיא או לפחות ניסיון עליות נוסף. בינתיים, אין לא את זה ולא את זה. (רק חלק קטן ממגמות העלייה נוטה להסתיים תוך נגיעה בודדת בשיא ועם זה קשה מאוד להתמודד).

2. הפרמטר השני הוא הממוצעים הנעים (2040). תפקידם של הממוצעים הנעים הוא להפוך את זיהוי המגמה לאובייקטיבי וחד משמעי. וכפי שאפשר לראות על גבי הגרף המצורף, מסודרים הממוצעים הנעים באופן בו מקבלת מגמת העלייה חיזוק וחידוד משמעותי.

3. בגרף העמודות השבועי אפשר לראות תמונה זהה אם כי רחבה יותר. כאן, לשם הנוחיות הויזואלית, תחמתי את מהלך העליות של מדד המעו"ף ברצועת מחירים עולה. תפקידה של רצועה זו הוא לסייע בזיהוי המגמה אך גם להתריע על אפשרות לשינוי על ידי שבירתו של קו המגמה העולה המייצג את מידת הנחישות של הקונים.

רמות תמיכה והתנגדות

1. במסגרת מגמת עלייה יוצאים לדרך תיקונים טכניים. אלו הן התנודות כנגד כיוון המגמה. הם יוצאים לדרך כתגובה לאירועים או ללא כל סיבה נראית לעין. אבל הם שם והם קיימים. לתיקונים טכניים יש, במרבית המקרים טווח מחירים שאליו הם מתכנסים ובמרבית המקרים מסתיימים שם.

2. כדי לשמור על המומנטום הקיים הרי שעל מדד המעו"ף לשמור על רמות התמיכה שמייצגות ריכוזים גדולים של קונים שאמורים לתמוך בשוק בכל מהלך ירידות. רמת התמיכה הראשונה מצויה בין 990 - 1,000 וכפי שאפשר לראות היא עולה השבוע מדרגה. שבירתה תחייב בחינה חוזרת של השוק אם כי לא תעיד בהכרח על שינוי כיוון מיידי.

3. שבירתה מטה אינה אמורה להיות אירוע המעיד בהכרח על סיומו של מהלך העליות. במקרה כזה, תידלק נורת אזהרה אך השוק יקבל הזדמנות נוספת בדמות רמת 950 - 970 הנקודות לערך.

4. יש לשים לב להתמודדות של מדד המעו"ף עם הרמות הנוכחיות. כפי שאפשר לראות על הגרף השבועי המצורף, הרמות של 1,045 - 1,050 הן רמות התנגדות. חצייתן מעלה או אי חצייתן עשויות להיות אירוע בר חשיבות. מעל לרמות הללו קיימת התנגדות נוספת סביב 1,130 ? 1,150.

מעו"ף יומי:

מעו"ף שבועי:

סיכום

המגמה בשוק המניות המקומי לטווח הקרוב היא מגמת עלייה ומשמעה שכל ירידה אמורה להיות לצורך עלייה. מצוף ההגנה הראשון המייצג תמיכה קצרת טווח מצוי בין 990 - 1,000 הנקודות.

*אין בסקירה זו משום המלצה לקנות את הנייר או למוכרו והעושה זאת פועל על סמך שיקול דעתו בלבד.

*הערה: כל הזכויות שמורות. אין לשכפל, להעתיק, לתרגם, לצלם, להקליט או להעביר בכל צורה שהיא כל חלק מן החומר אלא באישור מפורש בכתב מן המחבר.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה