הנהלת טאואר: פוטנציאל המכירות עומד על כ-900 מיליון דולר ב-2012
אומנם בשפה האנגלית, אבל מנכ"ל חברת השבבים טאואר, ראסל אלוונגר, פשוט לא עוצר. "החברה תעבור לרווחיות בשורה התחתונה במחצית השנייה של 2010 והמכירות הפוטנציאליות, מבוססות על החוזים שכבר דווחו, עומדות על כ-900 מיליון דולר ב-2012".
בכנס למשקיעים ואנליסטים בשוק ההון המקומי שערכה הבוקר (ג') החברה בבורסה בת"א, ברחוב אחד העם, סיפקה הנהלת החברה עדכונים פיננסיים על החברה, כשנה לאחר המיזוג עם ג'אז טכנולוגיות.
קבוצה אחת - חזקה פי שתיים
תחת הכותרת "קבוצה אחת - חזקה פי שתיים", סקר אלוונגר את פעילות החברה והסביר איך, כשנה לאחר רכישת ג'אז האמריקנית הצליחה כבר טאואר להביא לסינרגיה של למעלה מ-100 מיליון דולר ולצרף לעצמה לקוחות רבים.
שלפני כשנה, בלב המשבר בשוק האשראי, שטאואר רכשה את ג'אז היו לחברות כמעט אותו מספר לקוחות ואותו נפח מכירות. אחרי רכישה, אמר אלוונגר, טאואר הצליחה להביא למקסום הלקוחות הקיימים בכך שמכרה ללקוחות ג'אז ולהיפך. עם זאת, לדבריו, הרכישה נבעה בעיקר מהצורך להוסיף לשורת המכירות ולהביא לגידול במרווחים.
לא מדובר בפעם הראשונה שמתבטא אלוונגר באופטימיות, אבל היום, כאשר נוכחים בכנס פי ארבע יותר משקיעים מאשר בכנס הקודם שערכה לפני יותר משנה, הדברים נשמעים הרבה יותר טוב. "טאואר של היום חזקה הרבה יותר מטאואר של לפני המיזוג עם ג'אז", אמר אלוונגר בפתיחת הכנס.
במצגת הסביר ראסל מדוע היעדים של טאואר עומדים על כ-920 מיליון דולר מכירות ב-2012. בשוק שבבי ה-CMOS מתכננת החברה למכור ב-280 מיליון דולר, בשוק ה-AIMS היא מתכננת למכור ב-230 מיליון דולר. בנוסף לכך, בהסתכלות על קוריאה, שוק בו מרכזת טאואר לאחרונה כוח שיווק רב, שבאה היטב לידי ביטוי בדיווחים האחרונים של החברה, אמר ראסל "אנו מכוונים להכנסות פוטנציאליות של 410 מיליון דולר בקוריאה בשנת 2012". כלומר, טאואר רואה כיעד פוטנציאלי מצב בו תשלש את שורת המכירות, בהשוואה לארבעת הרבעונים האחרונים, עד שנת 2012.
חוששים מדילול
למרות זאת, נראה כי אחד הדברים שהטרידו את המשקיעים שנכחו בכנס, הייתה אפשרות הדילול במניית טאואר. כידוע, לטאואר יש חוב של למעלה מ-400 מיליון דולר לבנקים ולבעלי האג"ח, חלקו המיר למניות. מתוך חוב זה, 250 מיליון דולר הומרו לשטרי הון הניתנים בתנאים מסוימים להמרה למניות. יתרת החוב, סך של 200 מיליון דולר מחולק למספר סוגים: 100 מיליון דולר אג"ח של ג'אז הניתנות להמרה בשער של 4 דולר למניה, 80 מיליון דולר אג"ח להמרה הניתן להמרה במחיר של 1.12 דולר למניה.
לשאלה בנוגע לדילול אפשרי במנייה התייחס אורן שירזי, סמנכ"ל הכספים של טאואר. "איום המרת שטרי ההון למניות בידי הבנקים אינו רלוונטי, כיוון שה-SEC (רשות ניירות ערך האמריקנית) לא מכירה בנייר הערך הזה". בכך אישר שירזי את הפרסום ב-Bizportal כי לא סביר ששטרי ההון המוחזקים ע"י הבנקים יומרו למניות של טאואר.
"הבנקים המירו את החובות לשטרי חוב כי הם רצו איזשהו פיצוי על מחיקת החוב. בינואר 2007 הגשנו תשקיף לרישום שטרי ההון הללו. ה-SEC דחה זאת ב-6 סבבים שונים ולא הצלחנו לאשר את התשקיף במשך שנה וחצי. ה-SEC אמר שהוא לא יודע מה זה שטרי הון. זה ישראבלוף. הוא ביקש הסברים ואמר שאם הבנקים מוכנים להיקרא כחתמים לצורך התשקיף אז הוא מוכן לדון בנושא".
"חמש דקות אחרי שהבנקים שמעו את המילה חתם, ביולי 2008, הם שלחו מכתב בו בקשו למשוך את התשקיף בחזרה", הסביר הסמנכ"ל. משמעות הכינוי חתם הוא להיות אחראי על התשקיף של החברה ועל כל מה שנאמר בו. במילים אחרות, להיות להתחייב שכל מה שהחברה כותבת בתשקיף הינו אמת ולהיחשף לתביעות במידה והמשקיעים יפגעו כתוצאה ממנו.
אנליסט שנכח בכנס אמר ל-Bizportal, כי "ניירות הערך ההמירים של טאואר הקרובים לכסף נכנסים למודל הקיים. כלומר מסתכלים על כמות המניות בדילול מלא ובד"כ אני מסווג את אג"ח להמרה בתור הון. חשוב להבין, שלדבר 2 משמעויות. מצד אחד הדילול גדל אך מצד שני החובות קטנים, דבר שגם תורם להורדת שיעור ההיוון, מאחר שהוא מפחית בסיכון של החברה".
המנייה נסחרת בתנודתיות
מניית טאואר נסחרת היום בתנודתיות - עברה מעלייה של 6.3% לירידה של 6% ונסחרת כעת בירידה של כ-1%. אתמול זינקה המנייה חדות, ברקע לציפיות לכנס המשקיעים ולחוזה חדש עליו דיווחה החברה. לסיפור המלא -