מזור למשקיעים: יש לנו פוטנציאל שוק של למעלה מ-5.9 מיליארד דולר
חברת מזור טכנולוגיות פרסמה אמש (ג') לבורסה בת"א מצגת לשוק ההון בה היא מציגה את התמהיל העסקי של כל אחד מהמוצרים אותם היא מפתחת ומשווקת. כמו כן, סיפקה החברה נתונים מספריים על שווי השווקים אליהם היא חודרת.
חברת מזור טכנו הונפקה ב-2007 וגייסה עד כה 37 מיליון דולר. יתרת המזומנים שלה עומדת כיום על 10 מיליון דולר והיא מעסיקה 35 עובדים בישראל, ארה"ב וגרמניה. מזור עוסקת בתחום ביצוע ניתוחים אורטופדים זעירי פולשנות והדמיה תלת מימדית תוך ניתוחיות באמצעות שלושה מוצרים עיקריים: C-InSight (מאושר CE & FDA). מוצר GO-LIF (מאושר CE), רובוט SpineAssist (מאושר לשימוש: FDA, CE, KFDA).
ה-SpineAssist - אפס מיקרים של נזק נוירולוגי
שוק ניתוח הגב נאמד ב-2008 בלמעלה ממיליון ובאירופה כ-400 אלף ובמזור זיהו את הצורך הרפואי מאחר שב-5%-10% מהניתוחים מיקום לא מדויק של שתלים גורם לנזק ארוך טווח לפציינט (ניתוחים חוזרים, שיתוקים, שיקום, הפרעות תפקוד). החברה פיתחה את ה-SpineAssist, רובוט מיניאטורי המאפשר ניתוחים בעמוד שדרה בדיוק מרבי. המוצר נימצא בשימוש יומי בישראל, גרמניה, שוויץ וארה"ב.
במצגת פירטה מזור את המודל העסקי של המוצר ואמרו כי ציוד הוני (המכונות) שנמכר ב-100 אלף אירו מיוצר בעלות של 22 אלף אירו. רכיבים מתכלים (לכל ניתוח) נמכרים בין 400-900 אירו ומיוצרים בעלות של 65 אירו. כמו כן, מזור גובה שירות שנתי בשיעור 6-10% מעלות היצור ההוני.
מזור דיווחה השנה על הרחבת בסיס לקוחות בגרמניה, כניסה לפעילות מסחרית בשוויץ, הסכם הפצה ברוסיה (הכוללת מכירת מכונה). במצגת נכתב, כי מזור מתכננת לקבל בשנה הבאה שיפוי רפואי בארה"ב ולהתחיל בחדירה לשוק האמריקני.
פרוצדורת GO-LIF - פוטנציאל שוק של 2.5 מיליארד דולר
בנוגע לפרוצדורת GO-LIF, המאפשרת לבצע ניתוחים בפולשנות מינימאלית ולקצר משמעותית את זמן השיקום של החולה, כתבה מזור כי ע"פ סקר שוק בלתי תלוי שביצעה 90% מהנשאלים ביקשו להשתמש ב-GO-LIF. יתרה מכך, לפרוצדורה "פוטנציאל של 20% מתוך כלל פרוצדורות בעמוד שדרה ותהפוך לשיטת הטיפול הסטנדרטית ב-10% מהמקרים". ועל כן, גודל השוק של הפרוצדורה בעולם עומד על כ-2.5 מיליארד דולר, נכתב במצגת.
בפועל במזור שכרו 2 חברות שיעשו סקרי שוק בלתי תלויים אשר יצרו קבוצות מיקוד בארה"ב ובאירופה. בשלב הראשון נעשו ראיונות עם 30-50 רופאים מהתחום ובדקו עימם באיזה פרוצדורות ישתמשו במוצר של מזור. לאחר מכן, החברות פנו לחברות הביטוח ובדקו כמה ניתוחים מתבצעים בפועל בכל אחד מהפרוצדורות.
נציין, כי ל-GO-LIF.יש קוד שיפוי בארה"ב (בין 4500-7000 דולר) וצפוי לו רווח גולמי של 85% כאשר ישווק בארה"ב ב-2010. כמו כן, בפרוצדורה ניתן להשתמש רק בשילוב עם ה-SpineAssist, כך שבתי החולים יאלצו להשקיע גם בציוד ההוני.
המוצר נימצא כיום בניסויים קליניים בישראל, גרמניה, שוויץ, רוסיה ואיטליה. בחברה נערכים לצורך השקה מסחרית באירופה בתחילת 2010 ובארה"ב בסוף שנת 2010.
מערכת C-InSight - שוק הפוטנציאלי עומד על 3.4 מיליארד דולר
במזור פיתחו את ה-C-InSight, מערכת הדמיה תלת מימדית בזמן אמת בחדרי ניתוח משתמשת בציוד קיים הנמכרת מחיר תחרותי מאוד.
כמעט בעל חדר ניתוח בעולם קיים מכשיר C-arm שמטרתו לספק לרופא בזמן אמת תמונות רנטגן בדו-ממד. לאחר ביצוע הניתוח שולחים את החולים ל-CT לשם אפקטיביות הניתוח, כאשר תיקון יחייב ניתוח חוזר. המוצר של מזור הוא בעצם תוכנה המבוססת על הציוד הקיים בחדרי הניתוח אשר יוצר תמונה תלת מימד מתמונת דו מימד כל זאת מבלי לרכוש ציוד הוני חדש ויקר. בכך, בעצם מאפשרת מזור לבצע תיקון בזמן אמת ולבטל את הצורך בניתוח חוזר.
במזור חישבו את גודל השוק הפוטנציאלי למוצר (במצב של 100% חדירה) - כ-3.4 מיליארד דולר. השוק התבסס על מחיר מכירה של 70 אלף דולר ליחידה לעומת מוצרים מתחרים הנמכרים במחיר הגבוה מחצי מיליון דולר. נציין, כי בארה"ב בלבד קיימים 39,000 מכשירי C-arm, כאשר 55% מהם עוסקים ישירות בתחום האורטופדיה.
מניית מזור רשמה תשואת חסר משמעותית לעומת חברות פיתוח המכשור הרפואי הנסחרות בבורסה בתל אביב. מניית החברה טיפסה בכ-45% בלבד מתחילת השנה למחיר של 8.15 שקלים המשקף לחברה שווי שוק של 120 מיליון שקלים.
כדי להדגיש את התמחור של החברה בהשוואה לחברות בתחום, בסוף המצגת צירפה החברה נתונים על חברת Mako Surgical Corp הנסחרת בנאסד"ק. החברה המייצרת ומשווקת פיתרונות רובוטיים ושתלים אורטופדים לפרוצדורות בפולשנות מזערית בברכיים, הונפקה בתחילת 2008 ונסחרת כיום לפי שווי שוק של 225 מיליון דולר. החברה החלה הרבעון להציג לראשונה הכנסות בסדר גודל של 15 מיליון דולר.