הריבית ללא שינוי: "קיימת אי ודאות לגבי עוצמת ההתאוששות במשק הישראלי"
נגיד הבנק המרכזי, הפרופ' סטנלי פישר, לא ממשיך במהלך העלאות הריבית ומותיר היום את הריבית ללא שינוי על 0.75%, זאת בזמן שחלק גדול מהתחזיות היו להעלאה של 0.25%.
בהודעה נכתב, כי "ההחלטה להותיר את הריבית לחודש אוקטובר ללא שינוי ברמה של 0.75 נקודות אחוז, תורמת לחזרת האינפלציה לתחום היעד ולביסוס ההתאוששות בפעילות תוך תמיכה ביציבות הפיננסית."
עוד נכתב, כי "המשך ההתאוששות בפעילות הכלכלית והצפי להאצת הצמיחה בארץ ובעולם מצביעים על כך שהסביבה הנוכחית היא של יציאה מהמיתון. אולם, הצמיחה הנמוכה בתוצר בשלושת הרביעים האחרונים הביאה לפער תוצר המשתקף, בין היתר, בשיעור האבטלה הגבוה, ופועל למיתון הלחצים האינפלציוניים. בנוסף, קיימת אי ודאות לגבי עוצמת ההתאוששות במשק הישראלי, בין היתר, בגלל חוסר הודאות בנוגע להתאוששות במשק העולמי."
בשוק היו כאלו שקראו לפישר להעלות את הריבית במטרה לרסן את האינפלציה, בהודעה המצורפת לעדכון הריבית, נכתב כי "שיעור האינפלציה צפוי לחזור לתוך טווח היעד לאחר שיפוגו ההשפעות קצרות הטווח של השינויים במיסוי. ייסוף השקל מול שער החליפין האפקטיבי בחודשים האחרונים תומך בהתמתנות האינפלציה."
ממחלקת המחקר של בנק מזרחי-טפחות נמסר כי "ההערכה היא שהודעת בנק ישראל תוליך תחילה לעלייה בשער הדולר כנגד השקל, שכן היו בכל זאת מספר בתי השקעות לא קטן, רובם בחו"ל, שהעריכו כי הריבית תעלה הפעם. מאחר ולפנינו מספר מדדים, שעשויים להיות נמוכים או אף לרדת, הדעת נותנת שלא תזדמן לבנק ישראל הזדמנות להעלות את הריבית בהמשך השנה ולהערכתנו הוא אף לא מעוניין בכך כעת."
עוד נמסר ממזרחי-טפחות כי "במצב דברים זה, אנו רואים בהחלטת הריבית ובדברי ההסבר שצורפו לה גורם חיובי תומך מובהק באיגרות החוב הלא צמודות, בדגש על מח"מ בינוני ? ארוך לפדיון. אג"ח אלה תיהנינה, בנוסף, מירידה חדה בהנפקות המדינה, לנוכח הגירעון המופחת בתקציבה, לבטח בהשוואה לחששות המוקדמים. כמו כן, כאמור, אנו רואים בכך גורם שיספק תמיכה לדולר כנגד השקל, אך בהקשר זה יש כמובן השלכות נוספות, כגון המשך היחלשות הדולר בעולם, הפועלים בכיוון ההפוך."