שובר את תקרת הזכוכית? בעל השליטה בתכוף רכש ביום חמישי 5.1 מיליון מניות
שבעה חודשים אחרי שמכר מניות ולחץ את המנייה מטה, דוד אורון, הבעלים ויו"ר חברת תכוף, משנה כיוון ומביע אמון בחברה כאשר הוא רוכש 5.1 מיליון ממניות החברה בעסקת מזומן והמרת אג"ח.
אתמול, רכש אורון 490 אלף ממניות תכוף בתמורה ל-900 אלף שקלים, בעסקה שבוצעה מחוץ לבורסה. העסקה משקפת מחיר מנייה של 182.3 אגורות.
במקביל, הודיעה יצרנית הרכבים יעודים לשימושים צבאיים ואזרחיים, כי המירה כ-10 מיליון שקלים מתוך חוב החברה לאורון לטובת השקעה בהון מניותיה וזאת כנגד הקצאת מניות פרטית לבעלים. ההקצאה בוצעה במחיר של 215 אגורות. מחיר הרכישה הינו ממוצע שער הסגירה של המניה בחודשיים האחרונים שלפני מועד הזימון לאסיפה הכללית שאישרה את המהלך, בתוספת פרמיה של 15%.
העסקה בוצעה דרך חברת סולאור השקעות, דרכה מחזיק אורון את מניותיו בתכוף. סולאור החזיקה טרם ההמרה חוב כולל של כ-15 מליון שקל. לאחר היוון חוב זה תיוותר יתרת חוב של תכוף לסולאור בסך של כ- 5 מיליון שקל.
נציין, כי המרת החוב תביא להגדלת הונה העצמי של החברה ב-10 מיליון שקלים, ובמקביל להקטנת המינוף והגדלת היכולת לגיוס הון. הונה העצמי של תכוף עמד בתום הרבעון השני של 2009 על 12.6 מיליון שקל, בדומה לתחילת שנת 2009. עוד נציין, כי ברבעון השני קטנו הפסדי החברה לסך של 3.9 מיליון שקל מ- 4.6 מיליון שקל, אשתקד.
קצת היסטוריה
חיזוק שליטתו בתכוף לשיעור החזקה של 77.58% (מ-75.32%) הינו מהותי עבור בעלי המניות הזוכרים את המכירות שביצע בעל השליטה במהלך חודשי פברואר-מארס השנה.
תזכורת: ב-24 בפברואר דיווחה תכוף כי היא צופה "לקבל בקרוב, ואולי אף בימים הקרובים, הזמנות מלקוחות שונים בארץ ובחו"ל, בהיקף של כ-300 מיליון שקל". באותו היום מניית החברה זינקה ב-196.6%.
עם זאת, יום לאחר מכן, אורון ניצל את הסנטימנט החיובי סביב המנייה והחל למכור ממניות. סה"כ, מכירות בעל השליטה שהיוו חלק גדול מהמחזור היומי במנייה באותם ימים (עד ה-2 במארס) התרחשו במקביל לירידה של כ-50.7% במחיר המנייה ל-1.38 שקלים.
הסיפור התפתח עוד יותר ב-30 במארס, כאשר תכוף הודיעה כי התנאים המתלים לביצוען של העסקאות עליהן דיווחה בפברואר התקיימו רק בתיקון חיובי קטן - ההזמנות הם לשנתיים הבאות ולא לארבע כמו שאמרה בהודעה המקורית. כמו כן, הוסיפה החברה כי היא עשויה לקבל הזמנות נוספות בסך של 256 מיליון שקל לשנתיים לאחר מכן.
המנייה שזינקה כבר יום קודם להודעה סיימה את יום שני בעלייה של 2.63% בלבד. אך מבדיקת Bizportal עולה, כי המשקיעים דווקא הגיבו בחיוב להודעת החברה ושלחו אותה לעלייה של 76% במהלך המסחר התוך יומי. אך אז נכנסו למשוואה גם פקודות מכירה של אורון, בשיעור של 17.7% מסך המסחר היומי. אורון מכר באותו היום 1,492,583 ממניות תכוף במחיר ממוצע של 2.4 שקלים למנייה.
כלומר, אורון שיכל בדיעבד ליהנות מאוד מההודעה החיובית של החברה - הייתה מגדילה מאוד את שווי ההחזקות שלו - בחר לממש החזקות. עם זאת, מאז שפרסם אתר Bizportal את הידיעה ב-1 באפריל ועד יום חמישי האחרון לא ביצע אורון שום שינוי בהחזקותיו בחברה. כך ששינוי ההחזקות הנוכחי מהווה חדשה טובה למשקיעים שחשבו כי תקרת זכוכית עומדת מעל המנייה.
מניית תכוף עלתה מתחילת 2009 בכ-110% למחיר של 1.87 שקלים המשקף לחברה שווי של כ-86.4 מיליון שקלים.