בפועלים צופים עוד מימושים: "בטווח הקצר ימשכו המימושים בשוקי חו"ל, כשיסתיימו יחזרו העליות"
כלכלני בנק הפועלים לוקחים עמדה מנוגדת מאלו של לאומי וכותבים בסקירת סוף השבוע כי המימושים שנרשמו בשבוע המסחר האחרון בבורסה בתל אביב, בסבירות לא מבוטלת, ימשכו בטווח הקצר.
לאחר חודשים של עליות שערים חדות ומהירות יחסית, נרשמו השבוע מימושי רווחים בבורסה בתל אביב, למעט ביום המסחר האחרון לשבוע זה. כלכלני בנק לאומי כתבו בסקירת סוף השבוע שלהם כי בטווח הקצר צפויה המגמה להיות חיובית. לסיפור המלא -
"אנו מעריכים כי ישנה סבירות לא מבוטלת למימושים נוספים בטווח הקצר", כותבים כלכלני בנק הפועלים. "עם זאת, בטווח הבינוני והארוך השווקים הגלובליים הם שימשיכו לקבוע את המגמה, וכשיסתיימו המימושים בשווקים אלו, יחזרו העליות (גם לשוק המקומי), בעיקר נוכח הציפיות כי הכלכלה האמריקנית תתאושש כבר בתוך מספר רבעונים".
נתוני הרבעון השני אומנם ממשיכים להצביע על האטה במשק המקומי, אולם העליות שנרשמו בחודשים האחרונים בשוק ההון קיבלו תמיכה משורה של נתונים חיוביים שפורסמו לאחרונה, העשויים להוות סנוניות ראשונות לקראת התאוששות כלכלית בת קיימא.
בשורה התחתונה, בפועלים ממליצים להמשיך ולהחזיק בפוזיציה מנייתית ארוכת טווח, תוך דגש על התאמת מידת החשיפה לרמת הסיכון הרצויה. עם זאת, כדי לצמצם את הסיכון מפני מימוש רווחים, הם ממליצים לבצע גיוון גיאוגרפי של הרכיב המנייתי.
"מבין השווקים הגלובליים, אנו מעניקים משקל יתר למניות בארה"ב ובשווקים המתפתחים כגון סין וברזיל (אם כי בהם הסיכון מטבע הדברים גבוה יותר)", נכתב בסקירה. "בחלוקה סקטוריאלית של התיק הגלובלי, מומלץ שילוב של סקטורים דפנסיביים ומחזוריים בארה"ב. מבין 10 הסקטורים המרכיבים את מדד ה-S&P 500 המלצתנו היא להתמקד בסקטור הטכנולוגיה ובסקטור הבריאות.
השפעות מקומיות מנוגדות על השקל
בהסתכלות על שוק המט"ח שם התחזק השקל בחדות בשבוע האחרון, אומרים בפועלים, כי השקל צפוי להיסחר בתקופה הקרובה במגמה מעורבת, כשבראש ובראשונה הוא יושפע מהתפתחויות במסחר בדולר ובשוקי המניות ברחבי העולם.
כמו כן, אומרים הכלכלנים, יושפע השקל מגורמים מקומיים מנוגדים. מחד, בין הגורמים התומכים בהיחלשות השקל ניתן למנות את רכישות הדולרים על ידי בנק ישראל, במידת הצורך, והפער המינורי בין הריביות של השקל והדולר. מאידך, בין הגורמים התומכים בהתחזקות השקל ניתן למנות את העודף בחשבון השוטף וכלכלה יציבה יחסית בישראל.
בשורה התחתונה הם ממליצים להחזיק מט"ח בשיעור של כ- 10%, תוך פיזור מטבעי כולל בעיקר דולר, אירו וליש"ט, בעקבות הירידה באטרקטיביות של המטבע האמריקאי כמטבע מקלט.