מניות הנדל"ן של הפועלים: מתוך 10 המניות המסוקרות, 7 מומלצות ב"תשואת יתר"
המשבר בו שרוי ענף הנדל"ן בעולם ומחנק האשראי הגלובלי ממשיכים להעיב על חברות הנדל"ן המקומיות הפועלות ברחבי העולם, כך נכתב בדו"ח של יחידת המחקר של בנק הפועלים שהגיע לידי Bizportal.
בדו"ח ללקוחות הבנק, כותבים האנליסטים תמר ברינקר וגידי לינדנבאום כי "ענף הנדל"ן עדיין בסיכון גבוה". לדבריהם, "מניות הנדל"ן תסבולנה מהמשך תנודתיות גבוהה ועל כן ההשקעה בהן כרוכה בסיכון גבוה".
בסקירה עולמית של הענף, מסבירים כלכלני בנק הפועלים כי התוצאה המיידית של מחנק אשראי הגלובלי, היא "עלייה ברמת הסיכון, שבאה לידי ביטוי במרווחי הריבית". הבעיה העיקרית, לדבריהם, הינה הקשחת התנאים לקבלת מימון (
לדבריהם, "עליות השערים שנרשמו לאחרונה במניות הנדל"ן מהוות תיקון לצניחה החדה בשנה שעברה, אך להערכתנו, לא בכל החברות שיעור התיקון מוצדק".
כלכלני פועלים מעריכים כי עליית מחירי הבתים בארה"ב בחודש מאי, בשיעור של 0.5%, הינה מעודדת אך "מוקדם עדיין להניח כי ענף הנדל"ן בארה"ב מתחיל להתאושש". לדבריהם, "יש צורך במספר חודשים רצופים של פרמטרים חיוביים, בשילוב שיפור בשוק התעסוקה, עלייה באמון הצרכנים וירידה בשיעורי החיסכון, כדי שניתן יהיה להצביע על התייצבות בכלכלת ארה"ב בכלל ובענף הנדל"ן בפרט". הם מוסיפים כי ההערכות הן ליציאה איטית מהמיתון.
לגבי ישראל, אומרים האנליסטים, כי "באופן מפתיע, המיתון והעלייה ברמת האבטלה לא הצליחו לפגוע בנדל"ן למגורים. נהפוך הוא, הריבית הנמוכה על המשכנתאות והעדר אלטרנטיבות להשקעה הובילו להתעוררות מחודשת בביקוש לדיור וזאת במקביל לירידה בהתחלות בנייה ומלאי נמוך של דירות חדשות למכירה, אשר הובילו אף לעלייה במחירי הדירות בישראל".
מנגד, שוק המשרדים "מרגיש את ההאטה בפעילות הכלכלית וניכרת ירידה בשיעורי התפוסה ובמחירי השכירות", אומרי כלכלני פועלים. " יחד עם זאת, העלייה הנוספת החזויה ברמת האבטלה עלולה להכביד על ענף הבניה למגורים בישראל, והירידה ביצוא ובצריכה הפרטית צפויים להכביד על תחום הנדל"ן המניב".
המניות המסוקרות
באופן ספציפי, בדו"ח שיצא ביום חמישי שעבר נכללו עדכוני המלצות לשתי חברות נדל"ן: העלאת המלצה למניית אלקטרה נדלן ל"תשואת יתר", והורדת המלצה למניית אלוני חץ ל"תשואת שוק". לגבי אלוני חץ נכתב בהמלצה כי "להערכתנו בתקופה הקרובה לא צפויה עלייה מהותית בערך האחזקות של אלוני חץ ומניות החברה נסחרות בשווי הכלכלי."
לגבי אלקטרה נדלן נכתב כי "מניית החברה מתומחרת בחסר בהשוואה לחברות דומות לה בענף, אשר נסחרות במכפיל הון ממוצע של 0.8 המשקף מחיר של 39.5 שקל למניה, כלומר פרמיה של 31.2%. להערכתינו ביצוע הפיצול מאלקטרה, במידה ויאושר באסיפת בעלי המניות ובערכאות השונות, צפוי להגדיל את שיעור אחזקות הציבור בחברה, ובכך להגדיל את סיכוייה של אלקטרה נדל"ן לחזור להיסחר במדד ת"א 100."
אמות מקבלת "תשואת שוק". "להערכתנו תימשך מגמת ההתייצבות בסביבה העיסקית של אמות ולא צפוי שינוי מהותי בביקוש למשרדים לפיכך, אנו לא צופים שינוי מהותי בהכנסות מדמי השכירות בתחום המשרדים. המיקוד של אמות בישראל הגן עליה מפני הסערה המתחוללת בעולם, ולהערכתנו הדיסקאונט בו נסחרת המניה מגלם את הסיכון בשוק ותומך בהחלטתנו להותיר את ההמלצה של המניה ב"תשואת שוק".
בריטיש ישראל מומלצת ב"תשואת יתר". בפועלים כותבים כי "תהליך המיזוגים והרכישות מאפשר לבריטיש ישראל לצמוח, למרות המינוף (כ-75%), תוך כדי שיפור יחס המינוף. בנוסף, לחברה ניסיון רב בהשבחת נכסים ותוכנית מאורגנת לשדרוג הנכסים, שבעיקרה מגולמת בתחזיות החברה. לבריטיש ישראל מספר הקניונים הרב ביותר ולכן להערכתנו, למרות ההאטה הכלכלית, שעשויה להכביד על החברה, הדיסקאונט העמוק, יתרות המזומן הגבוהות, מיצובה כחברה מובילה בתחום הקניונים שנחשב ליציב יחסית, ויכולתה להשביח נכסים, תומכים בהחלטתנו להותיר את המלצתנו למנייה ב'תשואת יתר'."
מניות נוספות: גזית גלוב מומלצת ב"תשואת יתר". אפריקה ישראל מומלצת ב"תשואת שוק". נכסים ובניין מקבלת המלצת "תשואת יתר". מבני תעשיה מקבלת "תשואת יתר" ואזורים מקבלת "תשואת שוק".