כלל פיננסים שוריים על הבנקים: המניות אטרקטיביות, תוצאות הרבעון צפויות לתמוך
בבתי ההשקעות ממשיכים לעקוב מקרוב אחרי מניות הבנקים הישראלים שנחתכו חדות בשנה שעברה. יובל בן זאב, מנהל המחקר בכלל פיננסים, חוזר היום למכנות את מניות הבנקים הגדולים אטרקטיביות תוך שהוא מסתכל על תוצאות הרבעון השני, הצפויות לתמוך במגמות החיוביות.
בתחילת חודש מארס העלו בכלל את ההמלצה לסקטור הבנקאות לקניה. מאז הניב הסקטור תשואת יתר מובהקת של כ- 45% בהשוואה למדד ת"א 25. הבוקר, כאשר הבנקים נסחרים במכפיל הון ממוצע של 0.95 בכלל חוזרים ובוחנים האם הבנקים ממשיכים להיות השקעה מומלצת במשקל עודף.
"יש מספר נקודות אשר תומכות בהמשך מגמה חיובית במניות הבנקים", אומר היום בן זאב ומציין מספר נקודות:
ההפרשות לחובות מסופקים צפויות להיות נמוכות מהצפוי משני סיבות - עד כה לא היינו עדים לנפילה של לווים גדולים; פתיחתו המחודשת של שוק אגרות החוב מזרימה נזילות לשוק האשראי ומשפרת מצבם של הלווים הגדולים. כעת, אומר בן זאב אנו צפוים כי ההפרשות יסתכמו השנה בכ- 1% ואולי מתחת לכך (לעומת תחזית קודמת להפרשות ברמה של 1.0%-1.3%).
בתיק הנוסטרו קיים פוטנציאל ליצירת ערך. בניגוד לרבעון הרביעי בו ירידת שווי ניירות ערך היוותה גורם מרכזי בהפסדי הבנקים, הצטמצמות המרווחים באג"ח הקונצרניות בכלל ובאג"ח במגזר הפיננסים בפרט מקטינות את הסיכון ומגדילות את הפוטנציאל ליצירת ערך.
בכלל פיננסים מציינים גם את הצפי להעלאת ריבית במשק, דבר הצפוי להביא לעלייה במרווח על הפקדונות. נקודות נוספות שמעלים בכלל הן: עלייה במרווח על האשראי, הלימות ההון מספקת והאפשרות לחזור ולחלק דיבידנד בתוך זמן לא רב.
בשורה התחתונה, אומר בן זאב כי "סקטור הבנקים נראה עדיף בהשוואה לחלופות בעלות סיכון גבוהות יותר. הסקטור אומנם אינו נטול סיכונים, אבל בהשוואה לחלופות במדדי המניות המובילים אנו סבורים כי ההשקעה אטרקטיבית".
רשימת המניות עם מחירי היעד
בכלל מפרסמים את רשימת המלצות מעודכנות, כאשר הם מעלים מחירי יעד לכל המניות ומורידים את דיסקונט והבינלאומי לתשואת שוק בגלל שיקולי תמחור, אתגרי התייעלות ושיקולים מסחריים.