הפועלים: "להתחיל לבנות פוזיציה באגרות החוב הצמודות הארוכות"

להמשיך ולהחזיק בפוזיציה מנייתית ארוכת טווח, השקל צפוי להיסחר בתקופה הקרובה במגמה מעורבת
קובי ישעיהו |

"עונת הדוחות המקומית נפתחה עם דוחות מצוינים לחברות כגון טבע ובזק, אולם יש לזכור כי חברות רבות עדיין צפויות להציג הרעה בתוצאות נוכח המשך ההתמתנות ברבעון השני. עם זאת, רבות מחברות אלו יציגו להערכתנו תוצאות טובות מאלו שהציגו ברבעון הראשון". כך כותבים כלכלני בנק הפועלים בסקירתם השבועית.

"במישור המאקרו, נתוני הרבעון השני אומנם ממשיכים להצביע על האטה במשק המקומי, אולם העליה במדד אמון הצרכנים, האופטימיות הזהירה בסקר החברות, העליה שנרשמה במדד המשולב ביוני, והעליה במדד מנהלי הרכש המקומי מעבר לרף ה-50% יכולות להיות סנוניות ראשונות לקראת התאוששות כלכלית".

לאור זאת, בפועלים ממליצים להמשיך ולהחזיק בפוזיציה מנייתית ארוכת טווח, תוך דגש על התאמת מידת החשיפה לרמת הסיכון של המשקיע. בנוסף, בכדי לצמצם את הסיכון מפני מימוש רווחים, מומלץ לבצע גיוון גיאוגרפי של הרכיב המנייתי.

מבין השווקים הגלובליים, מעניקים בפועלים משקל יתר למניות בארה"ב ובשווקים המתפתחים כגון סין וברזיל (אם כי בהם הסיכון מטבע הדברים גבוה יותר). בחלוקה סקטוריאלית של התיק הגלובלי, מומלץ שילוב של סקטורים דפנסיביים ומחזוריים בארה"ב. מבין 10 הסקטורים המרכיבים את מדד ה-S&P 500 ההמלצה היא להתמקד בענפי הטכנולוגיה והבריאות.

לגבי שוק האג"ח אומרים בלאומי כי המק"מ בתשואתו הנוכחית מומלץ למשקיעים המבקשים השקעה עם תנודתיות וסיכון נמוכים. תוספות התשואה הגלומות בגילונים כיום שליליות. תוספת התשואה בסדרה הארוכה, 817, התכווצה עוד יותר, אף ביחס לשבוע שעבר, ועומדת כיום על 0.18% בלבד. "אנו סבורים כי אין הצדקה להגדיל חשיפה לרכיב זה, במיוחד לא בקצרים".

פרסום נתוני מאקרו חיוביים בשילוב תרחיש של העלאת ריבית מתונה בשנה הקרובה יביאו להשתטחות העקום השקלי. לכן, בפועלים ממשיכים להמליץ על חשיפה לשחרים במח"מ בינוני.לגבי צמודים קצרים - "מאחר ורמת התשואות באגרות החוב הממשלתיות הקצרות מגלמת תשואה ריאלית שלילית, אנו ממליצים להתמקד בהשקעה באגרות חוב קונצרניות צמודות מדד לטווחים הקצרים, ובתנאי שהם מספקים תוספת תשואה סבירה (מעל 1%) מעל הממשלתי".

בצמודים לטווח בינוני ממליצים בפועלים על חשיפה באמצעות השקעה באג"ח קונצרני בדירוג גבוה אשר מגלמות תוספות תשואה סבירות ( מעל 2%), תוך שמירה על פיזור ענפי. "לאור התשואות של אגרות החוב הארוכות הצמודות, בשילוב ציפיות האינפלציה הגלומות בהן, אשר להערכתנו נמוכות (2.5% בלבד), אנו ממליצים להתחיל לבנות בהדרגה פוזיציה ברכיב זה". לגבי ההתרחשויות בשוק המט"ח אומרים בפועלים כי הדולר התחזק השבוע בעקבות הודעת בנק ישראל, לפיה ירכוש דולרים גם בסכומים גדולים יותר מ- 100 מיליון דולר. זאת במקרה של תנודות חריפות בשערים, שאינן תואמות את התנאים הכלכליים הבסיסיים, או כששוק המט"ח לא מתפקד כיאות. עם זאת, צוטט הנגיד באמצעי התקשורת, כי בנק ישראל לא יכול לקנות מט"ח לאורך זמן, ובסופו של דבר כוחות השוק ינצחו.

"להערכתנו, השקל צפוי להיסחר בתקופה הקרובה במגמה מעורבת, כשבראש ובראשונה הוא יושפע מהתפתחויות במסחר בדולר ובשוקי המניות ברחבי העולם. כמו כן יושפע השקל מגורמים מקומיים מנוגדים. מחד, בין הגורמים התומכים בהיחלשות השקל ניתן למנות את רכישות הדולרים על ידי בנק ישראל והפער המינורי בין הריביות של השקל והדולר. מאידך, בין הגורמים התומכים בהתחזקות השקל ניתן למנות את העודף בחשבון השוטף וכלכלה יציבה יחסית בישראל".

בפועלים ממליצים להחזיק מט"ח בשיעור של כ- 10% מהתיק, תוך פיזור מטבעי כולל בעיקר דולר, אירו וליש"ט, בעקבות הירידה באטרקטיביות של המטבע האמריקאי כמטבע מקלט.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה