דולר-שקל - האם נוצרה תחתית אחרונה?

ההתערבות של הבנק המרכזי מחייבת לבחון את הכיוון בשנית
אייל גורביץ |

הסקירות האחרונות אודות כיוונו של הדולר מול השקל סבו סביב הערכה ולפיו פניו מטה לכיוון רמת 3.75 שקלים לדולר. יעד זה הושג במלואו אתמול כאשר הדולר שפל במהלך היום למחיר של 3.7404 שקלים. בשלבים מאוחרים של היום, עקב התערבות בנק ישראל במסחר, נרשם זינוק ברוטאלי למחיר של 3.8024 שקלים לדולר. השאלה המרכזית היא האם ראינו תחתית אחרונה?

הפרמטרים המרכזיים

1. בגרף הנרות השבועי אפשר לראות בבירור שהדולר מצוי במגמת ירידה. נקודות השיא והשפל מסודרות במבנה יורד החל מרמת 4.25 שקלים ובמגמת הירידה תומכים גם הממוצעים הנעים שתפקידם לבסס את איכותה של המגמה.

2. בתחתית הגרף אפשר לראות שני מדדי עוצמה: מדד העוצמה היחסית ומדד החפיפה סטייה, שמטרתם לאשר או לסתור את כיוונה של המגמה. כחיזוק למגמת הירידה, מורים מדדים אלו על חולשה מתמשכת. מדד העוצמה היחסית מצוי מתחת לרמת 30% ואילו מדד החפיפה סטייה מצוי בטריטוריה שלילית, כלומר מתחת לרמת האפס.

לכן, בטווח הזמן הבינוני הכולל את השבועות הקרובים, סביר להניח שהתחתית האחרונה עדיין לא נרשמה ולא נקבעה. אפשר להניח על סמך הנתונים הקיימים, שניסיונות עלייה של הדולר, מכל סיבה שהיא, יהיו לא יותר מאשר אפיזודה חולפת.

לאן יכול הדולר לעלות?

אם נסתמך על פוטנציאל העליות המקסימאלי של הדולר, הנגזר הן מרמות התנגדות משמעותיות והן מחיתוכי פיבונאצ'י ועוד פרמטרים נוספים. הרי שיכולתו המקסימאלית של הדולר לבצע מהלך עליות נמצאת בין 3.85 ? 3.90 אך לא למעלה מכך. אין הכרח שיגיע לרמות הללו המייצגות את המקסימום האפשרי לעליית הדולר טרם הצורך לבחון אותו שנית.

סיכום

הדולר עודנו במגמת ירידה כאשר גם ההיפוך הברוטאלי של אתמול, אינו מספק נתונים משמעותיים דיים כדי לסתום את הגולל על היחלשות הדולר. בטווח הקצר, ואין בכך הכרח, יכול הדולר לטפס עד לרמות שבין 3.85 ? 3.90 לכל היותר.

*אין בסקירה זו משום המלצה לקנות את הנייר או למוכרו והעושה זאת פועל על סמך שיקול דעתו בלבד.

*הערה: כל הזכויות שמורות. אין לשכפל, להעתיק, לתרגם, לצלם, להקליט או להעביר בכל צורה שהיא כל חלק מן החומר אלא באישור מפורש בכתב מן המחבר.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה