יום של עליות באסיה: הונג קונג עלתה ב-3% בהובלת מניות הטכנולוגיה
יום המסחר באסיה הסתיים בעליות שערים זה היום השמיני ברציפות, בהובלת יצרניות המכוניות וחברות הטכנולוגיה, בהמשך לנתונים חיוביים מארה"ב והיחלשות היין היפני שתורם לתוצאות היצואניות היפניות.
המדדים אומנם פתחו את היום בהססנית אך במהרה נצבעו בירוק בהובלת מדד בורסת הונג קונג האנג סנג שהוסיף 2.96% לערכו. כמו כן, נתונים מפתיעים על עליית מחירי הבתים בארה"ב תרמו לאווירה החיובית בקרב מניות הייצור המקומיות.
המדד האזורי MSCI אסיה פסיפיק עלה בכ-0.4%, כאשר כמעט חמש מניות עלו על כל שלוש שיורדו. המדד זינק ב-9.2% בשמונת ימי המסחר האחרונים, רצף העליות הארוך ביותר מאז ינואר.
ביפן, הניקיי 225 הוסיף 0.72% בעוד באוסטרליה מדד ה-S&P/ASX 200 איבד 0.11%. בדרום קוריאה, הקוספי עלה ב-0.16% כאשר לא הצליח לשבור את הרמה הפסיכולוגית של 1,500 הנקודות.
החוזים העתידיים על המדדים המובלים בוול סטריט נסחרים בעליות של עד 0.3%. אתמול הסתיים המסחר בניו יורק במגמה מעורבת. הסוכנות הפדרלית למימון בתים מסרה אתמול כי מחיר הבתים הממוצע בארה"ב עלה ב-0.9% בחודש מאי בהשוואה לאפריל. המחירים היו אמורים לרדת ב-0.2%, ע"פ תחזיות האנליסטים.
"הסנטימנט מבוסס על אופטימיות זהירה", אמר לבלומברג סטפן הלמרק מנהל המחקר בבית ההשקעות קולוניאל האוסטרלי המנהל כ-110 מיליארד דולר. "הכלכלה והשווקים לא צפויים להמשיך להתאושש בקו ישר. הולכים להיות נקודות שפל וגאות".
ראש ממשלת סין אמר אתמול, כי רזרבות המט"ח העצומות של סין, שעומדות מעל 2 טריליון דולר, מתוכננות לשמש לזירוז האסטרטגיה של "יציאה החוצה" כלומר, התפשטות של חברות סיניות ורכישת חברות זרות מעבר לים. נציין, כי השקעות סיניות ישירות, ללא השקעות פיננסיות, זינקו מ-143 מיליון דולר ב-2002 ל-40.7 מיליארד דולר ב-2008.