אלון גלזר מזהיר: "תימחור השוק מתחיל להיות אופטימי מידי, אנשים קונים מניות בנקים כאילו מחר לא יישאר"
המעו"ף השלים אתמול ראלי עליות של כמעט 10% בתוך 7 ימי מסחר בלבד וסגר ברמה של 909 נקודות, רמת שיא מאז ה-25 בספטמבר 2008. מניות הבנקים היו אלו שהובילו את המהלך החד, כאשר מדד הבנקים זינק בכ-20% תוך 10 ימי מסחר בלבד.
מניית לאומי עלתה ב-18% מאז ה-7 ביולי. מניית הפועלים עלתה בשיעור זהה בתקופה המקבילה. דיסקונט זינקה כמעט 21%, מזרחי טפחות הסתפקה בעלייה של כ-14% ומעל כולם נמצאת מניית הבינלאומי 5 עם מהלך של 33% תוך 7 ימי מסחר.
ברקע לעליות הללו, נפגשנו עם אלון גלזר, מנהל המחקר של לידר שוקי הון, לראיון מצולם. ראשית ביקשנו את התייחסותו של גלזר לעליות בשוק באופן כללי. לדבריו, "אני פחות אופטימי מהשוק, אני חושב שקצת עברנו מהדיפרסיה למאניה ולא לגמרי בצדק. אומנם ברור שהמצב יותר טוב ממה שחשבנו אבל בכל זאת אנחנו לפני תקופה לא קלה וזה יבוא לידי ביטוי בדו"חות החברות. עוד לא הכל נגמר ובחלק מהמקרים אנחנו מגיעים למצב שהתימחור אופטימי מידי ולא לוקח בחשבון את כל הסיכונים. אני מעדיף להיות זהיר ולא לרוץ ולהגדיל חשיפה. יכול להיות שאפילו נכון עכשיו להיות יותר דפנסיבים ולהקטין חשיפה".
לגבי עונת הדו"חות בארה"ב שלפי שעה נראית מוצלחת מאוד, אומר גלזר, כי "אם מנתחים את התוצאות אז הם לא כאלו טובות, צריך גם לבדוק מהו הרף שהציבו האנליסטים. בתוצאות אנחנו רואים הרעה בפעילות ולגבי הבנקים אנחנו רואים הרבה מאוד רווחים חד פעמים, אנחנו רואים גידול בהפרשה לחומ"ס וכו'. אולי זה לא רע כמו שחשבנו אבל המיתון בהחלט משפיע על התוצאות."
בהסתכלות על מניות הבנקים, אומר גלזר, כי "יש סיבות לעליות אבל האם דווקא עכשיו כאשר הבנקים כבר מתקרבים להון העצמי שלהם, עכשיו צריך לרוץ ולקנות? יש תחושה שאנשים קונים מניות בנקים כאילו מחר לא יישאר. אני לא בטוח שההתנפלות הזו היא נכונה, לא בטוח שאנחנו במחירי הזדמנות. תוצאות הבנקים לא הולכות להיות כאלו שמצדיקות כזו התנפלות על המניות."
גלזר מעריך כי לבנקים אין ממש מנועי צמיחה בשלב הנוכחי, "בגדול, הבנקים נמצאים במצב שיהיה להם קשה מאוד לשחזר את הרווחים שהם הציגו בשנים האחרונות. אין ממש מה להסתמך על צמיחה בארץ, בטח לא בחו"ל. הריבית הנמוכה פוגעת גם היא. הדברים שהביאו לרווחים גדולים בשנים קודמות כבר לא קיימים והכוונה היא לקופות הגמל והקרנות או להכנסות עתק שראו הבנקים מהשקעות בחו"ל. תוסיף לזה שהבנקים צריכים היום צריכים לעבוד בהלימות הון יותר גדולה וגם לזה יש עלות".