מי תצא ראשונה מהמיתון? בניגוד לג'יי.פי מורגן, בנומורה מצביעים על ארה"ב

ימים מספר אחרי שבג'יי.פי מורגן המליצו להעדיף את אירופה על פני ארה"ב, מעלים היום בנומורה המלצה לארה"ב ומפחיתים לאירופה
אריאל אטיאס |

בעוד סימנים של התאוששות צצים לאיטם ברחבי העולם וזורעים תקווה כי הכלכלות הגדולות בעולם בדרך להתאוששות מתחילים בתי ההשקעות הגדולים לנסות ולהתביית על הכלכלה הראשונה שתצא מהמיתון, דבר שלעיתים מעמיד אותם בעמדות מנוגדות.

ימים מספר אחרי שבג'יי.פי מורגן העדיפו את אירופה על פני ארצות הברית, מגיע היום נומורה, בית ההשקעות הגדול ביותר ביפן, ומפחית את המשקל של יבשת אירופה ל"משקר חסר" מ"נייטרלי" ובמקביל מעלה את משקל ארה"ב ל"נייטרלי" מ"משקל חסר".

"הכלכלה האמריקנית ממשיכה להניב תשואת יתר על כלכלת גוש האירו והיא צפויה להמשיך לעשות זאת במהלך 18 החודשים הקרובים לפחות", כתבו האנליסטים בהמלצתם. "וחברות מגוש האירו הגיבו באיטיות יותר למיתון בהשוואה למתחרות שלהן בארה"ב".

ביום חמישי האחרון היה זה ג'יי.פי מורגן צ'ייס (סימול: JPM) שחזר על ההמלצה הלא פופולארית שלו להעדיף את שוקי המניות האירופאי על זה האמריקני. בנק ההשקעות טען כי התמחורים, הרווחיות הצפויה ותזרימי הכספים, כולם נוטים להעדפתה של אירופה. יש דיסקאונט של 35% בין מכפילי הרווח של המניות באירופה לבין אלו שבארה"ב, כתבו האנליסטים.

מדדי אירופה המובילים סיימו את המחצית הראשונה של 2009 במגמה דומה לזאת שנרשמה בארה"ב (להוציא את מדד הנאסד"ק). הדאקס הגרמני סיים ללא שינוי והקאק הצרפתי איבד 2.4%. הפוטסי הגדיל לעשות ונפל 4.2%. בצד השני של העולם רשם מדד ה-S&P 500 עלייה של 1.8% והדאו ג'ונס איבד 3.75%. מנגד הנאסד"ק טיפס ב-16.4%. גם ברמה הרבעונית תנועת המדדים די דומה הדאקס הוסיף 17.7% וה-S&P 500 עלה ב-15.2%.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה