קבוצת א.דורי: שווי חברת הבת דורי בניה מוערך בכ-210 מיליון שקל

על פי הערכת EEBC, דורי בניה תסיים את שנת 2009 עם הכנסות בסך של כ-797 מיליון שקל ועם תזרים תפעולי בסך של כ-23.9 מיליון שקל
קובי ישעיהו |

קבוצת א.דורי הציבורית, שבשליטת קבוצת אורי דורי וקבוצת גזית גלוב, פירסמה אמש (א') הערכת שווי לחברת הבת, דורי בניה, המרכזת את עסקי הבנייה והביצוע של הקבוצה מאז תחילת שנת 2008.

על פי הערכת השווי, שבוצעה על ידי חברת EEBC שבבעלות רו"ח אלי אלעל, שוויה של דורי בניה עומד על כ-210 מיליון שקל. הערכת השווי של דורי בניה פורסמה על ידי החברה האם כחלק מתהליך של בחינת חלופות שונות לגיוס הון וחוב על ידי הקבוצה. יצויין, כי שווי דורי קבוצה כולה בבורסה עומד כיום על כ-170 מיליון שקל.

דורי בניה מוחזקת על ידי קבוצת א.דורי בשיעור של כ-95.5%, והיא מרכזת את כל פעילותה של הקבוצה כקבלן מבצע, לרבות תחומי עבודות הגמר ומוצרי הגמר. בתחילת שנת 2008 השלימה קבוצת א.דורי תהליך של ארגון מחדש, במסגרתו מיזגה דורי בניה לתוכה את חברת רום גבס, הפועלת בתחום עבודות הגמר, ושהוחזקה עד אז בנפרד על ידי הקבוצה, וכן את חברת אינוביט. אינוביט מוחזקת בשיעור של כ-50.1% על ידי רום גבס והיא פועלת בתחום של מוצרי גמר למשרדים.

הערכת השווי מציפה לראשונה את נתוניה הכספיים של דורי בניה "החדשה", שנוצרה בעקבות הארגון מחדש האמור. מהנתונים שמתפרסמים בהערכת השווי עולה, כי החברה סיימה את שנת 2008 עם הכנסות בסך של כ-919 מיליון שקל, עם רווח תפעולי בסך של כ-33 מיליון שקל ועם רווח נקי בסך של כ-22.6 מיליון שקל. ה-EBITDA של החברה בשנת 2008 הסתכם בכ-37.2 מיליון שקל.

ברבעון הראשון של שנת 2009 הסתכמו הכנסות החברה בכ-207 מיליון שקל, רווח הנקי הגיע לכ-6.5 מיליון שקל, וה-EBITDA הסתכם בכ-9.7 מיליון שקל.

ממאזנה של דורי בניה עולה, כי נכון לסוף הרבעון הראשון של 2009, לחברה הון עצמי (כולל שטרי הון וחשבונות חו"ז) בהיקף של כ-105 מיליון שקל, מתוך מאזן כולל בסך של כ-340 מיליון שקל, וכן בקופתה של החברה מזומנים והשקעות לזמן קצר בסך כולל של כ-59 מיליון שקל.

על פי הערכת EEBC, דורי בניה תסיים את שנת 2009 עם הכנסות בסך של כ-797 מיליון שקל ועם תזרים תפעולי בסך של כ-23.9 מיליון שקל. על פי מודל של היוון תזרים מזומנים לשנים הקרובות, התקבל לדורי בניה טווח שווי הנע בין 202 מיליון שקל לכ-220 מיליון שקל, ובסך הכל שווי ממוצע של כ-210 מיליון שקל.

בנוסף למודל של היוון תזרים מזומנים, נבחן שוויה של דורי בניה על פי גישת המכפיל, וזאת על פי השוואה לחברות ציבוריות דומות הנסחרות בתל-אביב, כדוגמת שיכון ובינוי, לוינשטיין, מנרב ואחרות. במסגרת השוואה זו נבחנו פרמטרים כגון מכפילי ה-EBITDA (בניכוי נכסים פיננסיים נטו), מכפיל הון עצמי ומכפיל רווח, ועל פי המכפילים הממוצעים המתקבלים משוק ההון הישראלי מתקבל שווי של 209-220 מיליון שקל על פי התוצאות הידועות של החברה עד כה.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה