המיתון לא משתקף במספר פשיטות רגל: ירידה של 2.5% במספר צווי כינוס נכסים בחצי הראשון
המיתון במשק הישראלי עדיין לא משתקף במספר פשיטות הרגל. מנתונים שהגיעו אל מערכת אתר האינטרנט Hovot.co.il עולה כי במחצית הראשונה של 2008 (בחודשים ינואר עד יוני) ניתנו 1592 צווי כינוס במסגרת הליכי פשיטת רגל, לעומת החודשים ינואר עד יוני 2009 בה ניתנו "רק" 1554 צווי כינוס. עוד ניתן ללמוד מהנתונים כי מתחילת 2009 ועד היום מרוכזים באזור ת"א כ- 46% מצווי הכינוס, ושליש באזור חיפה.
לדברי מנהל האתר, עו"ד אילן חזני, כלכלן ומי שהיה חוקר כלכלי בכיר באגף כונס הנכסים הרשמי במשרד המשפטים: "הנתון אמנם מפתיע, אולם אל לנו לטעות, זה עוד יגיע. אין קורולציה מיידית בין המצב במשק לצווי הכינוס, מאחר ועיתוי הכניסה להליכי פשיטת רגל מגיע בד"כ באיחור, שכן לא מדובר רק בעסקים אשר המצב הכלכלי במשק גרם להם להיסגר ולהיקלע לחובות כספיים, אלא גם בבני משפחה וקרובים אחרים שחתמו להם ערבויות ולוקח זמן עד אשר הנושים יפעלו מולם ורק בשלב מאוחר יותר ימצאו אותם חייבים בהליך פשיטת רגל 'קרן מזבח' כפתרון למצב החדש אליו יקלעו".
סה"כ במחצית הראשונה של 2009 חלה ירידה קלה של 2.5% במספר צווי כינוס נכסים במסגרת הליכי פשיטת רגל כנגד חייבים ברמה הארצית, למעט במחוז תל אביב שהוא המחוז היחיד בו חלה עליה (כ- 7.1%) ובו מתנהלים הכמות הגדולה ביותר של תיקי פשיטת רגל.
עוד מציין חזני: "אל לנו לעצום עיניים, עדיין כערך מוחלט מדובר במספר גבוה. זאת ועוד בשנים האחרונות יש גידול מתמיד בצווי הכינוס והתחזית היא שלמרות הנתון החצי שנתי, שנת 2009 תסתיים בכל זאת במספר צווי כינוס גבוה יותר מהשנים הקודמות. כמו כן נזכור כי כל נתון כזה אינו רק מספר, אלא ישנם לא מעט מקרים בהם אחרי פושט הרגל עומדת משפחה שלמה וסיפור הסתבכות כלכלית קורע לב".
יובהר כי הנתונים מתייחסים לבקשות לפשיטת רגל הרלוונטיות לעוסקים מורשים ואנשים פרטיים שנקלעו לחובות ולא בקשות לפירוק חברה והקפאת הליכים מתייחסות לחברה בע"מ.